icon

Práca verzus starostlivosť o 14-mesačné dieťa

11. mar 2025

Ahojte, vidim ze je tu nižšie diskusia ale rada by som napisala svoju situáciu a fakt je, že som strasne na vážkach. Mám dceru, bude mat 14 mesiacov. U nas v práci sa uvoľnilo miesto, ktoré by mi strasne vyhovovalo. Pracovná doba 8-16, 3x do tyzdna HO, 2x office. Platovo mi to vychádza vrátane daňového bonusu 1650€ v čistom. Ale dcerka by musela ísť do jasliciek 2x do tyzdna na cely deň a jeden krát na 4hodiny, 2x doma s otcom a so mnou. Ja neviem čo urobiť. Poziciu ktorú som mala pred MD už nebudem môcť vykonávať, nakoľko bola veľa o cestovani a toto je “dream job” pretože ta praca nie je tazka. Voľne vikendy, sviatky. Čo myslite ? Dcerka je extrovertna, vidí deti a ujde mi, ani sa za mnou neobzrie. Takisto nemá problem ani s cudzími ľudmi, vidim he sa doma nudí aj keď sa snazim všemožne ju zabaviť.

siska53
11. mar 2025

Ak si trufas pri takom malom dietato homoffice...
Osobne by som to, ak je to tvoj dream job, riesila skor opatrovatelkou alebo jaslickami na cely tyzden.
Je za mna prilis malicka, aby si pri nej plno pracovala a ju mala doma. Potrebuje, aby sa jej niekto venoval a staral sa, kym ty budes pracovat. Jedine, ze tu prscu vies vykonavat vtedy, ked je muz doma, cize po jeho praci a po nociach.

fairyy
11. mar 2025

minimalne to skus 🙂 ak to nebude dobre budete riesit potom 😉 sksu najst pani co sa stara o deticky v malom pocte lepsie ako jasle z mojho pohladu

martul
11. mar 2025

Ale aj doma na HO treba pracovať. Bude sa ti to dať? Lebo teda ja mám tiež HO a ledva utekám na wcko a najesť, neviem si predstaviť mať pri sebe malé dieťa

123profil321
11. mar 2025

Podľa mňa za vyskúšanie nič nedáš. A při tom plate, aký by si mala, by si vedela dať malú aj na celý týždeň do jaslí. Či to malá vydrží, to si musíš zvážiť sama. Ako píšu baby, aj na HO musíš robiť, jedine, že by si to vedela robiť po nociach...

olimuc
11. mar 2025

HO s malym dietatom je zabija vyskusala som si pocas korony … a ver mi … kazdy den som bola KO a dobiehala neskoro v noci alebo o 4 rano …jasle alebo opatrovanoe na cely tyzden a dream Job lebo bude skor Nightmare

luccija
11. mar 2025

Otec bude mať tiež HO či sa jej môže venovat?záleží či musíš, keď budeš mať HO pracovať, alebo si to vieš odložiť a spraviť večer, v noci, všetko záleží aká to je praca.

elin2525
11. mar 2025

Ja robim HO uz od covidu. Starsi siel do jasiel ked mal rok a pol, hned na cely den a kazdy den. Ked byval chory a zostaval doma, s manzelom sme aj tak pracovali, striedali sme sa sa, ked sme mali nejaky meeting, dalo sa v klude pracovat, ale preto, ze starsi bol a je velmi kludne a tiche dieta. Vie sa sam pohrat, vymysla si hry, ked sa nudi, kresli, atd.. Teraz mame druheho jaslickara, tak isto isiel do jasli po roku a pol a neexistuje, aby som pri nom pracovala, ked je doma chory. Musim si brat PN, je to zive dieta a nevydrzi byt dlho v klude alebo sam. Takze ono zalezi od povahy dietata.
Mne velmi pomohlo vratit sa do prace, kazda to mame inak, mne osobne stacil rok a pol materskej a i mojim detom sa v zariadeniach paci, je to pre nich zmena, naucia sa nove veci a troska si od seba oddychneme.

janinah
11. mar 2025

Neexistuje taka praca,ktoru by som uprednostnila pred 14 mes.dieťaťom.

lasona
12. mar 2025

Ja by som to brala....však nie je novorodenec....si vezmi iné štáty, kde žena ide po mesiaci, po 4 mesiacoch do prace. ....nikto ti plienky, ani účty, jedlo nezaplatí...a dobrá práca sa žene veru ťažko hlada

lucinka9292
12. mar 2025

Ja som dala malu do jasli a pracujeme s muzom z domu. Uz je velka skolkarka. Pocitaj ale s tym, ze aj tak moze byt casto doma a to uz je potom na charaktere prace a od povahy dietata, ci sa to bude dat zvladat. Bolo a je to miestami na prasky, ale dalo sa. Donasky existuju a moja sa vie aj zabavit, vzdy sme pracovali spolu ak sa dalo a ak niekto mal viac prace, ten druhy to potiahol.

7lenka11
18. mar 2025

Určite to skús. Veď keď to nepôjde, tak robotu pustíš. Každý ti bude hovoriť, že to nemáš robiť, lebo na SK je trend 2,5-3rocnych materských/rodicovskych. Ale buď pokojná, v zahraničí je máloktoré vyše ročne dieta doma s mamou. Takže výčitky nemaj. A či budeš zvládať HO, vies len ty. Ja sama mam dve dcéry. Pri staršej, vyše 2rocnej, dodnes veľa neurobím. Pri mladšej - 10 mesačnej - stihnem za pol dňa to, čo pri staršej za týždeň. Každé dieťa je iné a kým neskúsiš, tak nevieš.