icon

Prečo je materská dovolenka trápením?

21. mar 2025

Ahojte. Idem si sem vyliať moje pocity. Máme 2-mesacne bábätko, dcérka bola plánovaná, chcená... Mala trochu ťažší štart do života, lebo mi museli robiť akútnu sekciu kvôli zhoršenému ctg a malinká bola dokonca v mesiaci operovaná.... No a neviem či sú moje pocity ovplyvnené týmto (že to celé vypálilo inak ako som si predstavovala), ale skrátka pre mňa je materská doslova trápenie.... Sama seba sa každý deň pýtam, prečo som vlastne túžila po dieťati... Necítim tú povestnú materinsku lásku, idem akoby na autopilota, prebaliť, nakŕmiť, ešte máme aj s krmenim veľký problém a mala nepriberá, tak to je tiež úplne na nervy.... Predtým som pracovala v riadiacej funkcii a veľa sme s mužom cestovali, pomaly každý týždeň som nejakú knihu zhltla, lebo milujem čítať a chodila do fitka a tak.... Teraz ani čas na knihu, na fitko tiež nie a na dovolenku tiež môžem zabudnúť... Ja som vedela, že sa mi zmení život úplne ale myslelasom, že k lepšiemu, no cítim to že je to oveľa horšie...je to zle hovoriť, ja viem... No mali ste to niektorá takto? Vonku keď kočíkam tak ma nebaví sa baviť s ostatnými maminami furt len o plienkach a detských veciach.. chýba mi práca alebo skrátka aj také tie normálne rozhovory.....

Strana
z2
autor
27. mar 2025

@vilma7 mne plače vkuse, už mi je blbé chodiť von s kočíkom, stále tŕnem kedy spustí plač, už asi zo mňa citi nervozitu, celkovo je veľmi plačlivá, co sme mali v rodine deticky, o ktoré som sa aj starala surodencom a tak, tak boli kludne, tak som asi cakala ze aj nas prípad to bude...my žijeme teraz s muzom daleko od rodiny, autom tri hod cesty, tak to je take, ze sama viacmenej a uz mi z toho hrabe... A nejajkam, jednoducho chcem vyventilovat moje pocity

vilma7
27. mar 2025

A nemôže niekedy prísť niekto.ku vám?
MZ sme v zahraničí, takže cely čas na deti s mužom sami. Ale.zas naše boli obidve také kľudnejšie, malý síce spal len v nosiči prvý rok ale dalo sa aj tak chodiť von. A človek mal aspoň voľné ruky.

Ešte je malinká, možno o mesiac, dva ked už bude väčšia a viac vnímať, tak.sa na to všetko budeš už pozerať ako na minulosť.
Ono ozaj všetko záleží od toho, aké je bábätko. My sme.mali ozaj pri oboch viac menej šťastie. Aj teraz sú to veľmi veselé detičky. Prajem veľa trpezlivosti kým prejdú aspoň prvé 3 mesiace.

Strana
z2