icon

Prečo niektorým ženám po pôrode prepne?

17. jan 2023

Uz som tu citala rozne nazory. Ale, dnes som tu citala, ze matka pise o babatku. My prdkame, kakame. Je toto normalne? Aby jedna dospela zena prdakala a kakala s babatkom.

danieladugard
17. jan 2023

Neries… lebo ti prepne.. mam 3 deti.. nikdy som s nimi neprdkala a nekakala..

anjelicek26
17. jan 2023

Keby mam riesit kazdeho cloveka, ci je normalny, tak mi vyjde polka nenormalna, kazdy z ineho dovodu. Rovnako ja urcite prijdem xy ludom nenormalna a divna 😂 Hovori sa tomu tolerancia, oni nech si prdkaju a kakaju a vy to robte kazdy osobitne, dietatu je to aj tak jedno 😂

gabika128
17. jan 2023

Asi to je normálne 🤷‍♀️ mňa takéto vyjadrenia vôbec netankujú, nech si každý rozpráva a vyjadruje sa ako chce.

euka210
17. jan 2023

Preziva to s nim...co riesis 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

kvietok2891
17. jan 2023
sticker
lyci
17. jan 2023

kedze sa tak vyjadruje vela zien, aj niektori muzi, tak to je normalne. ja tak nerozpravam, ale vobec mi to nevadi. a dokonca mi nevadi ani ked niekto nazve moje dieta zdrobnelinou

petamich
17. jan 2023

pred dietatom som nechapala, teraz uz chapem, ked bol mensi, tiez mi to obcas uslo, hoc som kedysi tvrdila, ze NIKDY nebudem pouzivat takyto materinsky plural a spotvorene slova ale ver mi, tie prve tyzdne si naozaj prides ako, ze ste jedna bytost, lebo na chvilu ty akoby neexistujes a riesis len boli brucho, prdol si, kakal, kolko, farba...a obzvlast ak to dieta nie je uplne babatko podla knizky, usmievave a spave

takze nie nemyslim si, ze im preplo, niekto to ma skratka tak a svet by bol krajsie miesto, ked by to nikto necitil potrebu riesit, len sa pousmial, mne tiez usi trha vela veci a neriesim ;)

gabika128
17. jan 2023

Inak k otázke prečo. Niekde som čítala, že žena berie dieťa do určitého veku ako svoju súčasť, nie ako samostatnú osobu, takže možno aj preto. 🙃

zavana
17. jan 2023

mne je to napriklad uplne jedno. neriesim a neodsudzujem. nevies aka budes pri svojom dietatku ty, tak by som nehovorila na druhych 😇

trema
17. jan 2023

Myslis, ze len po porode? Raz som tu videla fotku zeny so psom a napísala "tak uz sme zaockovani a zacipovani" 😀 dobre teda

caroline_
17. jan 2023

@trema kto vie,mozno aj ona sa dala s nim :D

babyjune
17. jan 2023

Mne skor nepride normalne takto anonymne riesit matku, ktora je zufala, lebo jej mesacne babatko stale place.

jj298
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
17. jan 2023

nerieš, niektorým prepne ešte pred - sme tehotní ... a pod.

joja101
17. jan 2023

Nechápem, ako čo ťa na tom môže vytočiť. Riešiš úplne zbytočnosti. Možno keď budeš mať dieťa aj ty, tak to budeš brať úplne inak a takéto vyjadrovanie bude pre teba úplne normálne

beata_k
17. jan 2023

Ano je to normalne. Matrinsky plural je normalny aj ked sa tu z neho smeju. Matka musi dietatu rozumiet aj bez slov a preto s nim akoby splynie. Skus pogooglit a uvidis, ze ano, je to normalne. Samozrejme ak sa bavime o babatku a nie o 2 rocnom dietati.

dkl
17. jan 2023

Tiez mi ten matersky plural trha usi, vzdy ked s tym niektora kamoska zacne, tak si pomyslim svoje, ale nahlas nic nehovorim.. Snazim sa to neodsudzovat, co ja viem, ci nebudem jedneho dna rovnaka? 🙂

simona92101
17. jan 2023

Tiez som sa tomu smiala,ale kedze obe deti mali ABKM a kakanie a prdenie bol u nas celodenny a celorodinny proces- rozumej masaze,cvicenie a rozne triky aby dieta neplakalo a konecne sa vykakalo, tak sme zacali hovorit v mnoznom cisle,lebo ozaj som si pripadala ze kakame spolu,ona tlacila a ja som jej s nozkami tiez tlacila a pomahala.ked prisiel muz z roboty,tak sa hned pytal KAKALI STE? A veru raz prisiel ten moment ked som s hrdostou oznamila ze KAKALA 😃 takze u nas sa to preto pouzivalo,inak mi to tiez lezie na nervy 😃🙈

jaskolka
17. jan 2023

Ja to takmer nepoužívam, ani v okolí som sa s tým nestretla. Proste dieťa kaka, cika, papá a podobne.
Tiež ma to prekvapí, ale čo už...

queeninthenorth
17. jan 2023

Myslím že je skôr neúctivé voči všetkým čo porodia vyjadrenie “prepne”…zrejme nie si matka nevieš čo to je keď sa ti telo aj myseľ vyrovnáva s rozhádzaných hormónmi a skutočnosťou že zo ženy je matka a všetko tak precítene prežíva, dúfam že v budúcnosti nenarazíš na osobu s tvojimi rečami, ktoré sa žene precitlivenej a hotovej z pôrodu dotknú…a veľká frajerina dať takýto príspevok anonymne, tlieskam ti 👏

gabika128
17. jan 2023

@trema no ale vidíš, hneď je na tomto svete viac srandy aj vďaka takýmto ľuďom. 😂

karin___
Odpoveď bola odstránená
zuzahajdulka
17. jan 2023

Nemaj deti. Pomozes preplnenej zemeguli, a ani sa nebudes musiet emocne prepinat a nedajboze mat citove materinske puto s vlastnym dietatom.