Prečo niektorým ženám po pôrode prepne?
Uz som tu citala rozne nazory. Ale, dnes som tu citala, ze matka pise o babatku. My prdkame, kakame. Je toto normalne? Aby jedna dospela zena prdakala a kakala s babatkom.
Keby mam riesit kazdeho cloveka, ci je normalny, tak mi vyjde polka nenormalna, kazdy z ineho dovodu. Rovnako ja urcite prijdem xy ludom nenormalna a divna 😂 Hovori sa tomu tolerancia, oni nech si prdkaju a kakaju a vy to robte kazdy osobitne, dietatu je to aj tak jedno 😂
Asi to je normálne 🤷♀️ mňa takéto vyjadrenia vôbec netankujú, nech si každý rozpráva a vyjadruje sa ako chce.
Preziva to s nim...co riesis 🤦♀️🤦♀️🤦♀️

kedze sa tak vyjadruje vela zien, aj niektori muzi, tak to je normalne. ja tak nerozpravam, ale vobec mi to nevadi. a dokonca mi nevadi ani ked niekto nazve moje dieta zdrobnelinou
pred dietatom som nechapala, teraz uz chapem, ked bol mensi, tiez mi to obcas uslo, hoc som kedysi tvrdila, ze NIKDY nebudem pouzivat takyto materinsky plural a spotvorene slova ale ver mi, tie prve tyzdne si naozaj prides ako, ze ste jedna bytost, lebo na chvilu ty akoby neexistujes a riesis len boli brucho, prdol si, kakal, kolko, farba...a obzvlast ak to dieta nie je uplne babatko podla knizky, usmievave a spave
takze nie nemyslim si, ze im preplo, niekto to ma skratka tak a svet by bol krajsie miesto, ked by to nikto necitil potrebu riesit, len sa pousmial, mne tiez usi trha vela veci a neriesim ;)
Inak k otázke prečo. Niekde som čítala, že žena berie dieťa do určitého veku ako svoju súčasť, nie ako samostatnú osobu, takže možno aj preto. 🙃
mne je to napriklad uplne jedno. neriesim a neodsudzujem. nevies aka budes pri svojom dietatku ty, tak by som nehovorila na druhych 😇
Myslis, ze len po porode? Raz som tu videla fotku zeny so psom a napísala "tak uz sme zaockovani a zacipovani" 😀 dobre teda
Mne skor nepride normalne takto anonymne riesit matku, ktora je zufala, lebo jej mesacne babatko stale place.
nerieš, niektorým prepne ešte pred - sme tehotní ... a pod.
Nechápem, ako čo ťa na tom môže vytočiť. Riešiš úplne zbytočnosti. Možno keď budeš mať dieťa aj ty, tak to budeš brať úplne inak a takéto vyjadrovanie bude pre teba úplne normálne
Ano je to normalne. Matrinsky plural je normalny aj ked sa tu z neho smeju. Matka musi dietatu rozumiet aj bez slov a preto s nim akoby splynie. Skus pogooglit a uvidis, ze ano, je to normalne. Samozrejme ak sa bavime o babatku a nie o 2 rocnom dietati.
Tiez mi ten matersky plural trha usi, vzdy ked s tym niektora kamoska zacne, tak si pomyslim svoje, ale nahlas nic nehovorim.. Snazim sa to neodsudzovat, co ja viem, ci nebudem jedneho dna rovnaka? 🙂
Tiez som sa tomu smiala,ale kedze obe deti mali ABKM a kakanie a prdenie bol u nas celodenny a celorodinny proces- rozumej masaze,cvicenie a rozne triky aby dieta neplakalo a konecne sa vykakalo, tak sme zacali hovorit v mnoznom cisle,lebo ozaj som si pripadala ze kakame spolu,ona tlacila a ja som jej s nozkami tiez tlacila a pomahala.ked prisiel muz z roboty,tak sa hned pytal KAKALI STE? A veru raz prisiel ten moment ked som s hrdostou oznamila ze KAKALA 😃 takze u nas sa to preto pouzivalo,inak mi to tiez lezie na nervy 😃🙈
Ja to takmer nepoužívam, ani v okolí som sa s tým nestretla. Proste dieťa kaka, cika, papá a podobne.
Tiež ma to prekvapí, ale čo už...
Myslím že je skôr neúctivé voči všetkým čo porodia vyjadrenie “prepne”…zrejme nie si matka nevieš čo to je keď sa ti telo aj myseľ vyrovnáva s rozhádzaných hormónmi a skutočnosťou že zo ženy je matka a všetko tak precítene prežíva, dúfam že v budúcnosti nenarazíš na osobu s tvojimi rečami, ktoré sa žene precitlivenej a hotovej z pôrodu dotknú…a veľká frajerina dať takýto príspevok anonymne, tlieskam ti 👏
Nemaj deti. Pomozes preplnenej zemeguli, a ani sa nebudes musiet emocne prepinat a nedajboze mat citove materinske puto s vlastnym dietatom.

Neries… lebo ti prepne.. mam 3 deti.. nikdy som s nimi neprdkala a nekakala..