Psychické vyčerpanie na materskej: Ako zvládať stres?
Som na materskej s dvoma deťmi (3,5 a 8 mesiacov). Drvivú väčšinu som sama na deti aj domácnosť. Vždy som bola dobra mama, trpezlivá, milujúca, dní s deťmi ma napĺňali. V poslednej dobe je to ale veľmi zlé. Poobede/podvečer už som taká prestimulovaná, predráždená, predotýkaná, že stačí že spadne na zem lyžička a vo mne vybuchne sopka. Som ako zúrivý pes, keď na mňa príde amok, jačím ako blázon a hneď za tým plačem, že som zase kričala.. Rozmýšľam po dnešku, čo je ešte obyčajná bežná vyčerpanosť, prestimulovaná a čo už nejaká diagnóza? Sú dni, keď to je lepšie ale poslednú dobu mám naozaj nervy akokeby nahé, odhalené, stačí závan a ja sa totálne vynervujem.. Zažili ste to aj vy? Je to normálne? Mne to už ani nepríde
hovoríš mi z duše. Mame doma 2,5 ročnú a 8mesacnu. úplne presne si to napisala. stačí že večer padne lyžička na zem a ja idem do výbuchu, po celom dni počúvania záchvatov vzdoru, plus batoľa. kto nezažil, nepochopí
Komenty som len tak prebehla. Ale baby , autorka a všetky dievčatá tu. Máte všetky môj nekonečný obdiv . Ja nezvladam jednu jedinú dcéru . Mám pocit niekedy že zomriem . Niekedy niesom schopná popri jedinom jedinom dieťati navarit či upratať či len vyvesat prádlo . Pán boh ochraňuj keď všetko naraz . A vy zvládate dve a viac deti. Či krátko po sebe či dlhšie to je úplne jedno , ste úplne všetky hviezdy a máte môj obdiv !
Ahoj, ja ja ja..mala som takychto par dni, kazdy den som revala ako decko zo zufalstva. Sla som k lekarke, predpisala mi lexaurin, par dni som ho brala, kym som sa konecne “nenadychla”. Teraz je to uz lepsie a ja len odpocitavam dni, kedy vyrastu a budu mat trochu rozumu, maximalne ma nebavi zivot s detmi, teba to aspon naplna
Ak este neberies, tak skus pravidelne uzivat magnezium, kup na baze citratu.

@jaskolka Presne do bodky to takto mam aj ja, toto je pre mna najtazsie. Robota mi teraz pripada ako relax a to ucim. Pred malym som mala dost po 4 hodinach ucenia, teraz aj 6 za den je stale pohoda 🙂
Autorka velmi.dobre poznam to prestimulovanie, je to niekedy fakt tazke. Ja mam len jedneho, ale aj tak mam dost. Je velmi zlaty, ale je to taky liepac, neustale ma potrebu po mne lozit, postavit sa na mna, hopsat, natriasat sa, robit stojky a neviem co, vsetko na mne. A to ma uz 4 roky 🙈 Nie je moznost zavolat si opatrovatelku aspon tak na hodinu-dve, ze by si si vydychla v klude, v tichu? Diagnoza to asi este uplne nie je, ale prave preto by bolo treba este teraz nejako zasiahnut, lebo moze z toho nakoniec diagnoza byt, stretla som niekolko takych zien, u ktorych sa vyvinula.