icon

Riešenie manželských konfliktov po narodení detí

21. okt 2025

Mali ste niekto v manzelstve problemy taketo a zvladli ste to, ci ste sa rozviedli?
1. Po par hodinach nastane hadka
2. Uvedomujem si, ze mi je lepsie bez manzela (som psychicky kludna, kedze sa s nikym nehadam)
3. Ked nastane hadka, zvycajne nastane ignoracia a je mi vtedy lahko na dusi, ze sa nepotrebujem ani udobrit, lebo viem, ze po par hodinach/ na druhy den, pride hadka

Neviem ci ma manzelstvo este zmysel, ale ako prisli deti do nasho zivota, tak sa to medzi nami velmi zmenilo. Casto byvam nervozna, muz nie je so mnou sudrzny vo vychove. Toto su priciny hadok.
Dakujem za kazdu radu, prosim neradit manzelske poradne.

anonym_bbf264
21. okt 2025

@anonym_autor ak nechces ist do poradne odid…
jednoduche otazky, ktore ti daju odpoved:
Chces toto zit do konca zivota?
Chcela by si takehoto partnera pre svoju dceru aby sa pri nom takto citila?
Netuzis byt radsej sama alebo dat sancu este v buducnosti niekomu ineku nez zit v neustalom strese?

dzulli1980
21. okt 2025

Manželstvo je o dvoch ľuďoch, nie o egu jedného alebo druhého ... treba hľadať kompromisy, tolerovať aj slabiny partnera (nehovorím o nadávkach, psychickom/fyzickom násilí, to je "no go") ... ja som sa s mužom prvé dva roky hádam miliónkrát rozvádzala ... on so mnou takisto ... akosi sme si na seba zvykli ... ja poznám jeho slabiny, on moje ... proste sme tie svoje egá za tie roky obrúsili ... proste nám to spolu ladí ... prídu aj hádky, ale po tých rokoch už obaja vieme, kedy zatlačiť, kedy ustúpiť, nechať vychladnúť.

anitta98
21. okt 2025

myslím si, že toto je v mnohých manželstvách, keď prídu do rodiny deti. ale netreba to hádzať za hlavu, treba isto skúsiť nejaké riešenia, možno nejakú manželskú poradňu alebo skúsiť niečo, čo by vám v tom mohlo pomôcť

anonym_785236
21. okt 2025

@anonym_autor Nám paradoxne pomohla manželská poradňa. Ale chceli sme to obidvaja.

katica06
21. okt 2025

@anonym_autor nie nikdy , lebo hodne dlho viem že vzťah treba budovať a otázky ohľadom detí ich počtu výchovy a pod treba riešiť ešte pred manželstvom.

rozculena
21. okt 2025

@anonym_autor keď ti je lepšie bez neho,tak nechápem,čo riešiš.....od rozvodu mám konečne kľud

greywolf
23. okt 2025

@anonym_autor mozno len hormony a zaje**va ti to. Ono to prejde. 😀

derdia
23. okt 2025

Ano toto je normalne najma u tych, ktorym chlapi nepomahaju... A ziju si svoj zivot...alebo stavaju dom, kde su do vecera, alebo su v praci od nevidim do nevidim..
Atd. Prichodom dietata sa u nich nic nezmenilo... Ty sa postaras o vsetko, on chodi do prace a ty mas stale nejaky problem....on to nechape ved si predsa cele dni doma a robis si co chces🤣🤣🤣🤣
Samozrejme myslim to ironicky.
Ono sa to zmeni, ale az ked deti vyrastu...a ty najdes zmysel zivota a materstvo uz nebude o drzku....
Ale neboj sa toto zaziva mozno kazda druha domacnost... Ak nie kazda prva.