Riešenie úzkosti čerstvej mamy po pôrode
Ahojte, som čerstvá mamina a strašne sa bojím že to nedám. Mám strach aj toho že mám popôrodné depresie, som unavená, nevyspata, bojím sa s maličkým ostať sama, tiež mám strach že mlieko sa nespustí keďže som po sekcii. Ako zvládnuť tie úzkosti? Pomôže pobyt už doma? Ďakujem
@klaudiaharmanova ...žiť normálne.ako doteraz......tešiť sa z bábätka......pozorovať tu krásu zivota a spat vždy keď sa dá....vela spanku ..vela prírody.....a byť sama sebou. Zapojiť manžela, partnera ...a aj keby nebolo mliečko, existuje nutrilon....netreba to až tak prežívať...to si aspoň myslím ja......vsetko zvládneš...zvládli to naše mami....a mali menej vymoženosti.....nestresovat.....mojkat bábätko a užívať si materstvo
@klaudiaharmanova
o depresii povedz lekárom! Ries ju. Kamoska mala akútny cisarsky počas rozbehnutého vag. porodu. Kojila 4 roky a od začiatku.
Na rozloženie si kludne pimoz odstlavackou a dieta nakŕm kludne trochu dojčením a potom mu daj fľašku. Ja som takto robila 3 mesiace takmer, kým maly prešiel na samostatné kojenie.
S osdavanim som zacala už v pôrodnici.
Dôležité pravidlo, zákon, tvoje nastavenie - ak kojenie z hoci akého dôvodu nepôjde - NEVADI !!!
Poznám zenu, ktorá bola ako babo na UM, ma utasny vztah s matkou, perfektnú pracu, nadpriemerne IQ, veľmi úspešná v každom svete- poznam ich osobne ziadna jpp.
Toľko na margo inteligencie a vztahu matka dieta vramci kojenia...
Nikdy z teba neurobí um horšiu matku ako tu co koji!
Toto si v hlave nastav a mas prvý možný problém vyriešený. Ja keby mam absolvovať pri druhom 3 mesacne odsávanie mlieka, tak je pokojne na um, bez sekundy výčitky!
Pokual budeš cítiť, že to psychicky nezvladas, hanba nie je na mieste, okamzite to ries s lekárom a kludne aj liekmi a pomocou od muza/rodiny s bábätkom.
Kamaratka poporodnu depresiu mala dlho, teraz by za dieta aj dýchala. Vtedy sa to zial neriesilo a lieky nemala. Pre mna to znamenalo jedno - keby babami niečo podobné u mňa, okamzite idem k dr a lieky si pýtam sama. Aj keby som potom kojot nemala.
Nemaj na seba vysoké nároky, takmer nikto sa nerodi dokonalou matkou a poporodna depresia je choroba ako každá iná. Zeny za to nemôžu!
Teraz máš možno len to poporodne blues a prejde to.
Neboj sa poprosiť o pomoc a pripadne nepochopenie druhych a ich blbosť (každá zvládla, zvládneš aj ty) si vôbec neber k srdcu!

Chcem ti len povedať, že ja som manžela v nemocnici na kolenách prosila o to, aby nešiel do bufetu, že ja sa bojím ostať s malým sama.. tak manžel mal na obed zvyšky pokrájaného melóna a kávu 😀 a dnes má malý 5 mesiacov, je to môj najväčší parťák, chodíme na dlhé prechádzky, spolu sme zvládli aj dni aj noci sami bez tatina.. s časom je všetko jednoduchšie, je to normálne, že teraz je to intenzívne ❤️ bude lepšie, ver mi