Sklamanie zo samej seba ako matky
Zaujimalo by ma, ci to niektore z vas mali podobne. Neskutocne zboznujem svoje dietatko…ale…je to moje prve dieta a ja si ani po roku neviem zvyknut na tu unavu a starostlivost o maleho cloviecika, kazdy den sa pristihnem pri myslienkach ake to bolo ked som bola bez zavazkov a bez starosti o niekoho ineho. Navyse uz zacal chodit a objavovat a cely dom je hore nohami. Je to uplne v poriadku, ja viem, zdravo sa vyvija a objavuje. Noci su narocne, niekedy viac inokedy menej. Stale je dojceny, nikdy neprespal noc, mava nocne bdenia a zavcasu rano vstava. Len ja si nedokazem predstavit do tohto ist niekedy znova. Mam doslova az odpor pri predstave, ze by som mala absolvovat toto cele odznova s dalsim dietatom. Je to pre mna take dusevne vazenie…nemyslim, ze mam narocne dieta. Vie sa niekedy prehrat aj sam, len neviem co je to oddych na materskej. Je to drina. Nerozumieme doma s manzelom ako niekto moze dobrovolne ist do tohto znova. Nemyslim to v zlom, praveze obdivne. Obdivujem silua obetavost tych zien co maju 2 a viac deti. Planovala som ako mlada ze budem mat minimalne 2 ak nie 3 deti. Ale je to pre mna velmi narocne uz s jednym. Som zo seba sklamana, no neviem sa v tom akosi najst. Mrzi ma, ze niesom ten mamickovsky typ, ze bude asi sam bez surodenca…ze to nikdy nezazije, niesom sklamana z dietata to je velmi sikovne, uplne normalne a vymyselnicke ako vsetky deti v jeho veku, ale zo seba, ze ma to nezmenilo, neobmakcilo. Kde je vo mne chyba? Som jedina taka?
Ja ti rozumiem a to mám tretie dieťa lenže prvé dve som mala veľmi mladá mala som 21 rokov keď som mala prvé a druhé na 23 vredy som to brala úplne inak ako teraz keď mám pomaly po 30tke a tretie dieťa a naozaj cítim také pocity ako máš ty. Ľúbim ho a teším sa z neho no na druhej strane som mala skvelú prácu ktorá ma bavila deti už boli väčšie a samostatnejšie mohli sme ísť kedykoľvek a kdekoľvek aj na dlhšiu cestu ale s bábätkom je to des. Neviem si predstaviť aji dovolenku , nemôžem ísť si staršími deťmi do kina či na ich koncert lebo babo stále plače alebo vrieska alebo proste vystrája , nemohla som byt ani v kostole na prvom svätom prijímali synovom lebo bábätko kričalo a nemôže byt bezomna 😔😔😔 je mi to hrozne ľúto lebo ho neuveriteľne ľúbim a teším sa z neho ale na druhej strane sa cítim hrozne obmedzená . Nemám čas ma seba vlastne na nič . Snaží sa mi muž pomáhať ako sa dá ale ja som stále nervózna a podráždená . Nemám síce dobre dieťa , ma aj svetle chvíľky ale má 9 mesiacov a každú chvíľu reve . Pri ničom a pri nikom dlho nevydrží stále musí byt pri mne .
@bluka2 toto myslíš vážne? Výletiky s deťmi do Kórei, Ameriky, pôrod v Brazílii... Ty žiješ na SK alebo v Dubaji? Na tieto hovadiny ma kde zobrať peniaze priemerná Slovenská žena, co ma rodičak 390e, muž donesie 850e, vyplatia hypotéku nájom a ostáva na život? Normálne žasnem... Vraj Výletiky.. Nepoviem do tatier alebo niekam na chatu do prírody ci hrady Zámky... Ale ty tu zabiješ Kóreu... Ak to nebol for tak si daj facku, sorry
@zoja1234 nechápem z čoho máš nervy. Všetko to bolo pomerne lacné. A v tom veku dieťaťa má bežná žena, ktorá pracovala materskú, nie rodičak. Dovolenky na Slovensku sú drahé, letenky lacné. PS: príjmy dakych mužov nemusíš spomínať v tomto kontexte, lebo to bolo bez muža iba s deťmi od narodenia dieťaťa. Nič nedosiahnuteľné. Verejné nemocnice zadarmo v Brazílii pre všetkých aj povedzme bez zdravotného poistenia

@katika9145 ja zas celkom rozumiem co píšeš, ale myslím si ze ti to všetko príde zvládnutelne práve preto, ze máš 4 deti.
Prvorodicky všetko riešia viac, proste s prvým dieťaťom sa učíš, s tými ďalšími to už ide ľahšie, vieš ako sa hovorí keď spadne dieťatku cumel na zem, prvorodicka ho dvihne a beží vydezinfikovat, druhorodicka ho len dvihne a podá dieťaťu no a tretorodicka si toho ani nevšimne.
To je taka prirodzená ľudská vlastnosť, keď je toho veľa začneš selektovat, robiť iba to co "horí" a ostatné nechávať tak.
Mam len jedno dieťa a spätne viem ze som na materskej robila strašne veľa zbytočnosti a stále nemala čas, nezvládala to.
Teraz mam práce tak 20 x viac (nie s deťmi ale tak všeobecne, podnikanie, dom, záhrada, psy) a stále s prehladom stíham ak koníčky aj vylety. Ale naučila som sa selektovat, pracovať systematicky, proste nerobím zbytocnosti