icon

Som na dne z detí

7. dec 2022

Ahojte. Mám pár mesačné dieťa a 4rocneho syna. Ľúbim ich, ale som brutálne vyčerpaná. Zo stereotypu, zodpovednosti za nich, cítim sa ako v klietke, z ktorej sa nedá ujsť. To že mi muž pomáha a občas sa stretnem s kamarátmi, nestačí. Ja som proste K. O. Začala som kričať po deťoch, štekať po synovi. Dostávam sa až do amoku, keď mi pri kojení búcha mladšiu dcéru po nohe alebo keď sa mi začne hrabať vo veciach... Dnes som ho zdrapila za ruku, povedala mu, nech vypadne z izby. V tej sekunde ma to mrzelo a pripadala som si strašne. Až ma hlava začala bolieť. Proste ja sa snažím byť dobrá matka, so synom sme si kadečo pre skákali, som na neho veľmi naviazaná. Ale začala som byť zlá, proste ja už chcem, aby išiel do skolky (aktuálne to nie je možné), lebo sa zbláznim. Sú tieto pocity bežné aj u iných žien? Ja sa cítim velmi zle, keď mi rupnú nervy. Ráno sa mi ani vstať nechce, keď si predstavím, že zase mám byť s nimi. Som hotová proste a aj sa hanbím o tom hovoriť.

Strana
z2
brezza
7. dec 2022

@xsuzannex myslim, ze zijeme velmi podobny zivot

dkethe
7. dec 2022

Toto co zazivas, je sice zle, smutne... Ale je to viac bezne, nez si myslime. Len sa o tom nehovori.

1gabriela13
7. dec 2022

Uč 4 ročného viac k samostatnosti aby si nemusela ešte aj jeho "obskakovať" ,mne už skoro 5 ročná spraví všetko sama ,nie je s ňou problém,aj sa zahrá ak musím niečo spraviť bez nej,aj sa oblečie,aj si raňajky nachysta ,aj poumýva po sebe,aj si veci odloží. Keď chce jesť,otvorí si chladničku ,vyberie,mám taký stolík bezpečnostný,nato sa postaví,zohreje si jedlo a ide jesť . 4 ročný by ti už veľa mohol aj sám pomôcť si myslím. A musíš si nájsť čas aj na seba,zapojiť pekne muža a ty chod sama a nie s deťmi na kávu alebo rob čokoľvek čo ťa baví.

chrumka333
7. dec 2022

Ja mam ročného a 2,5 ročného, prevažujú krásne dni.a iba sem tam dni "psychiatria" :D ja som pravidelne mladšieho nechala mužovi a so starším sa vybrala na Ihrisko, do mesta,do cukrárne...tak sa mi zdá, že potom aj menej žiarlil a už si aj zvykol na brata ❤️ Jeme všetci 3 spolu (raňajky,desiata,obed, olovrant, večera) najprv jedia deti, keď sú sýte,naložím hneď sebe (deti sa zatiaľ hrajú samé). snažím sa,aby poobedny spánok mali narovnako,a to si ja dám kávu netflix sladkosť. A keď bolo fakt, že zle,tak si predstavujem,aké by to bolo,keby ešte aj majú nejakú vážnu dg... Mať zdravé dieťa, ktoré je občas ako 100 čertov je fakt dar ❤️ a odporúčam nájsť si možno nejaké hobby, držím palce, hlavu hore

lenkabanska
7. dec 2022

Ahoj, súcitím s Tebou a úplne Ťa chápem...
A ano určite pomôže keď sa ti podarí zariadiť, aby ich v rámci nejaké času cez deň aj niekto iný, alebo aspoň jedného z nich. Kým som nemala 2 deti, nepoznala som príslovie "jedno dieťa - žiadne dieťa" 😂😂😂

A za mňa - začala som počúvať podcasty v sluchátkach (cez blueototh) robím to keď upratujem/varím... A nejak som sa odhodlala, aj keď sú deti doma (niekedy). Je to pre mňa spojenie so svetom, keďže nemám čas na mobil v ruke alebo sedenie pred telkou 🙂
Čím budú väčšie tým lepšie 🙂 Drz sa a deleguj 😘😘😘

mandarinka555
8. dec 2022

Ach ženy...ženy....Nemáte deti, tak nariekate...Máte deti, tiež nariekate....

martina1985ba
8. dec 2022

@1gabriela13 5 rocna?? to si ju ako vychovala? taketo veci mala vediet uz v 3 rokoch. a ty si vravis matka...otras. 5 rocne deti, ktore maju normalnu matku, uz vedia navarit obed pre celu rodinu. navstivte psychologa.

martina1985ba
8. dec 2022

si jak natlakovany hrniec. len tu paru nesmies vypustat smerom na deti. ,,popalis ich,,.

ahhola
8. dec 2022

Ako píše sojorez...
Kočík, 4r. na korčule za ruku a von... do mesta, alebo kde bývate. Dnes sú také možnosti, ihriska, kútiky, plavárne. To nieje zaprdena dedina v 80.rokoch,ked ta predseda MNV vysmeje, ze co by si chcela, súdružka. Ty ich musíš doobeda zničiť, nie oni teba. Všetci 3 potrebujete Serotonin. Choďte ho vyrábať. 🌲🍀🌳

zmrzlinka2021
8. dec 2022

tvoje pocity su prirodzene - pre syna by bola najlepsia skolka, aj sukromna, pripadne zozente mu opatrovatelku, ktora sa mu bude intenzivne venovat parkrat do tyzdna na par hodin

1gabriela13
10. dec 2022

@martina1985ba 🤣🤣🤣🤣to je veda obliecť sa v 5ich ? Alebo nakrájať parky ktoré sa uvaria ? 🤣To som nevedela . Vychovala som ju tak aby som tu nenariekala a aby bola samostatná ,pekný deň 🙂

martina1985ba
12. dec 2022

@1gabriela13 take decko ak je vychovane s prehladom zvladne uvarit svieckovu!! ziadne parky....tak ty si vychovala dieta aby si tu ty nenariekala...zaujimave. radost byt tvojim dietatom. dalsia neschopna matka.

autor
12. dec 2022

@martina1985ba maminy a vy sa tu o čom dohadujete? Však každé dieťa je úplne, ale úplne iné. To, čo ste vy poľahky naučili dieťa, sa niekedy inej mame nepodarí naučiť ani za rok. Lebo nie je dieťa ako dieťa, niektoré si postaví hlavu a nepohnete s ním. Však ja mám štvorročáka a poviem pravdu, že on sa nevie ešte obliecť a podobné veci. A to sa snažíme, skúšame, vysvetľujeme... Niektoré deti sú proste povahy, že nefungujú odmeny, tresty, nefunguje nič. Ale samozrejme, iným sa ľahko rozdávajú rady, keď s vlastnými deťmi majú iné skúsenosti. Niekedy fakt žasnem.

dismonika
12. dec 2022

Ahoj, v prvom rade si nič nevyčítaj. Ja mám 3 deti za 3 roky a viem o čom píšeš. Tvoj strarší syn žiarli na malého súrodenca, tak asi preto také chovanie. Aj ja často vypením, pokričím, veď nie sme stroje... a vieme, že deti vedia byť otravné, netrpezlivé, hlučné a neviem, čo ešte. Sú to proste deti. Mne vedia riadne zdvihnúť tlak články ohľadne výchovy, napr. na dieťa nesmieš ani krivo pozrieť, lebo sa mu vyvíja osobnosť - bude mať traumu. Ak sa dieťa hádže o zem aj v 10 rokoch, je to v pohode, len vydržať a predýchať... Potom sú tu články typu, aká som zlá matka, lebo nevenujem sa dieťaťu 24/7. Také články sú akurát tak na privodenie si zlých pocitov a depiek (ak je niekto citlivejší). Autorka, chápem, že ťa to trápi... neboj bude lepšie... a nič si nevyčítaj. Viem, že si dobrá mamka, len je toho na teba priveľa. Ak by ti to bolo jedno, netrápi ťa to a nepíšeš sem. Pekný večer.

1gabriela13
13. dec 2022

@martina1985ba ty si chorá daj sa liečiť. Autorke : ja som nepovedala že tvoje dieťa je zaostalé alebo čokoľvek ,len som napísala názor že ho skús učiť k samostatnosti. Samozrejme že každé dieťa je iné ,možno čo vie tvoje,to nevie moje atd atď ,ale keď ho k tomu budeš viesť tak časom sa pridá. Všetko dobre

Strana
z2