icon

Som zlá matka

12. aug 2022

Možno ma viaceré tu ukamenujete,no potrebujem sa rozpisat z toho.Mam synceka,ľúbim ho najviac na svete.No už ma to s ním nebaví doma.Ledva čakám kedy pôjde do škôlky v septembri a ja si trochu budem aj sama,porobim si čo treba sama,pôjdem do práce,neaka zmena.Teraz doma každý deň to isté,varím upratujem, samozrejme syn mi pomáha so všetkým,no dlho ho nič nebaví.Mna zas nebaví stále hrať sa s autíčkami.Kazdy deň chodiť von na ihrisko,barskam,stále ten istý stereotyp.Castokrat sa aj nudime doma.Niekedy ledva čakám kedy bude večer a pôjde spať a ja si konečne sadnem.Nemozem sa ani najesť,ani na zachod.Maly dôjde za mnou a volá ma pod sem mama hrať sa.Vidim že mu chýbajú rovesníci a ja ho už natoľko neviem zabaviť sama doma.Citim sa hrozne že som zlá matka.

Strana
z2
mimi2120
12. aug 2022

@liusa82 svoj názor môžeš mať ale to skôr vyzeralo, že dávaš hroznú radu.

liusa82
12. aug 2022

@mimi2120 No za to ja už nemôžem že oni sa hned urazia .Moc osobne si to tu berú niektoré.Ani to tak človek nemyslí niekedy ako to oni prekrútia

ivangeline
12. aug 2022

wtf? ...tak porozmyslaj co chces rpbit a urob to. Mas na to cas. Mas jedno,JEDNO dieta. Aj s dietatom sa da mnoho toho co bavi teba. Ono sa tak uci. Ja chodim s 3 detmi behat na ihrisko... Citam si pri nich knihy.. cvicim.. idem von..do obchodu.. v ramci moznosti na vyletik.. Porozmyslaj co ta niekedy bavilo a zlad to. Plus,nie si sama na dieta,ci? Tak stare dieta vies dat aj postrazit inemu.

zuzanalila20
14. aug 2022

@liusa82 Vravíš, že si bez ujmy, ale mne je teda dosť zreteľná. Snáď nebudeš chyby svojich rodičov presúvať na vlastné deti, ak ich raz budeš mať. 💛

liusa82
14. aug 2022

@zuzanalila20 a na aké deti? ja žiadne ani nechcem kde pišem že chcem deti? potom dopadnem ako vy že sa ozaj ani nevykadim...lebo nebude kedy

zuzanalila20
14. aug 2022

@liusa82 V poriadku, ja ťa rozhodne nepresviedčam mať deti, prepáč, ak ti to vyznelo tak, že snáď áno.
Inak, čo sa týka môjho (nášho?) vyprázdňovania, je úplne v pohode, vďaka za záujem, i keď nečakaný 😃

mimi2120
17. aug 2022

@liusa82 mňa niekedy udivuje, ako ženy, ktoré očividne majú nejaké issues, traumy z detstva, ktoré by potrebovali prebrať so psychológom píšu na internet: “aj mna naši bili a nič mi nie je, aj so mnou sa tak bavili a tu som, aj ja som dostala takú výchovu a som v poriadku”. No nie si. Všetci to vidíme. Bohužiaľ nie každý si to dokáže priznať a potom následne prelomiť túto výchovu, ktorá sa u nich dedila z generácie na generáciu. Takí ľudia, co to dokázali, majú môj obdiv, lebo nie je to ľahké. Ale je od teba zodpovedne, že nebudeš tieto vzorce správania, ktoré ti predali vaši, a ktoré ty považuješ za normálne, prenášať na ďalšiu generaciu. Ak by si niekedy ale rozmýšľala nad deťmi, možno si skus niečo prečítať o transgeneracnej traume.

liusa82
17. aug 2022

@mimi2120 ale ja mam s maminou velmi dobrý vztah sme ako najlepšie kamošky.Takže mne nevadilo že som bola sama v izbe a prehrala som sa tam zas z nej nerob macochu . To je najlepšia mamina na svete. A ako tvrdím som jedinačik takže som zvyknutá že som odmala nemala spoločnosť.Ja som sa rada hrala sama

lacibo
14. sep 2022

@nykkushka ano, zapajat ho do.chodu domacnosti.. to ano..ale robit animacie celodenne co.iba on.chce..to nie..to je velky rozdiel..samozrejme sa da vyclenit cas aj na chvilku iba pre hru, rozhovor s dietatom..ale to vobec nemusi byt dlhy cas, staci ze bude intenzivny a venovany iba dietatu..podla mna dieta sa ma prisposobit potrebam celej domacnosti a nie cela domacnost a rodina jemu..vobec tym neutrpia jeho potreby prave naopak, je samostatne a vie, ze svet sa netoci iba okolo neho..navyse cas nudy je prospesny z hladiska rozvijania kreativity..same si najde, co ho bude bavit

katarinamamina
14. sep 2022

@liusa82 ja úplne súhlasím. Tiež mi mamina povie ako som sa pekne hrávala sama v postieľke, tiež som si tam sama zaspala. Keď si potrebujem niečo porobiť, dám malú do izby v ktorej práve som (do postieľky, na podložku) a ja si robím. Potom sú tu baby ktoré nič nestíhajú lebo ich dieťa nevydrží chvíľu samé.
Autorka: rodičia nie sú malé deti, preto je jasné že nás nebaví sa stále hrať. Potrebujeme sa rozprávať s dospelými o dospeláckych témach. Preto určite nie si zlá matka, len je to stereotyp a tvoje potreby sú trochu potlačené synčekom.

Strana
z2