icon

Som zúfalá mama

12. aug 2021

Ahojte, mam 3 týždňové babatko a 3rocne. Baby ako ste da zvládali takéto deti? Mala je len na prsku spokojná,v kocari mi plače neskutočne.co som sa tešila ze budú kľudne prechádzky,tak je to horor,s prvým dieťaťom som stale doma ,lebo s malym sa neda ísť von. Uspavam iba na rukách lebo reve,alebo na cecku,to je efektívnejšie ale zase nemám toľko času venovať sa prvému. A ten si to just vyžaduje teraz ešte viac. Je mi do plaču, som ako väzeň doma zavretá. Babatko je zlaté, buva papa kaka ,v šatke sa jej sice páči ale mne je v nej teplo a niesom na to zvyknutá moc,no asi budem musieť chodiť snou tak aj von aby bol.poloj. baby povedzte ako ste si našli systém a ako ste zvládali takéto obdobie. Ja som chvilami zúfalá, ze stale len uspavam,lebo ked ju položím zachvilu je hore a reveeee.. nemám vôbec cas venovať sa staršiemu a moc ma to trápi.

Strana
z2
mila06
12. aug 2021

Ja som mala okrem 3rocnej este 16mesacnu a babatko tak som velakrat revala uz aj ja kym sme sa vychystali ale neboj sa prejde to vsetko, nastastie velmi rychlo a bude dobre a nevidim nic zle na tom ak zatial budu brat starsie dieta von babky, bude ta mat takisto rado neboj, ja som taku pomoc velmi casto nemala.

lucimax
14. aug 2021

Nebojsa, pôjde to. Dobre je postupne zaviesť čas len pre teba a staršie dieťa. Taky, keď nemusíš odbiehať k bábätku. Ocko s maličkým, ty s veľkým. Tak naplnis jeho potrebu blízkosti a že si tu stále pre neho,potvrdí si že ho máš stále rada. Ideálne nie sporadicky, ale rituálne si zaviesť takýto spoločný cas. Napríklad sobotné kino vždy s mamkou. Alebo cukráren len s mamkou, alebo ihrisko s mamkou..ty už isto vieš, čo malého osloví...ide hlavne o ten čas SPOLU, bez bábätka. Deti milujú rituál. Niečo čo sa opakuje, a vedia čo ich čaká. Malý už bude vedieť..že vtedy a vedy bude mama moja a bude ho to uistovat o láske. Jasné že človek mieni a život mení...a niekedy sa nepodarí..dáte náhradný termín a ide sa...treba si to rozmyslieť však vopred, pretože ak už malému sľúbia a dohodnes sa..a nesplnis, dieťa začne nedôverovať a zhorší sa to ešte. Ale to dáš, isto to dáš. Zena predsa dá všetko ;) drž sa.

jannka89
14. aug 2021

Starší júlový tiež nechcel byt v kočíku v tých horúčavách, keď bolo chladnejsie pekné pospinkal v kočíku ;) v lete sme chodili skoro ráno alebo až večer, tiež pár sekund pomrncal a keď som ho pohojdala zaspal ;) a ak sa babky vedia o staršieho pekne postarať a on je s nimi rád, kľudne by som im ho dala, nás starší chodí s našimi aj na výlety, a spokojny je, rozpráva čo zažil, určite, nemá nejakú traumu, že je odstrceni... Veď keď plnohodnotné trávia čas, určite to neberie ako ujmu. .. tiež je to fajn príprava na škôlku, byť s iným ako rodičmi...

oblecenie99
14. aug 2021

Ako v lietadle: najprv si nasadíš kyslík ty, potom ho dáš deťom. V prvom rade musíš byť v pohode ty. Je prirodzené, že sa staršiemu nemôžeš rovnako venovať ako predtým, nebude však o nič ukrátený, neboj sa, pomaly už aj pôjde do škôlky, nie? Musíš nájsť systém, to potrvá. Fyzicky sa neroztrháš. Ak preto máš babky po ruke, ktoré majú čas a navyše prídu radi, tak smelo do toho, zapoj ich. Neváhaj poprosiť o pomoc.

antonia1209
14. aug 2021

Jezis to tieto zaciatky su nenormalne niekedy fak 🙈 nevies najst system kazdy den funguje/nefunguje nieco ine.. fakt sa neboj poziadat o pomoc neboj sa ze druhe dietatko o nieco ukratis, casom to vsetko dozeniete aj ten cas spolocny, ak ti ma kto pomoct tak chod do toho! Ja som tiez najprv odmietala ale videla som ze aj malemu pomohlo ze bol prec od revajuceho dietata a casom sme nasli nejaky system.. a tvoja psychika je tiez dolezita s dvoma detmi je to proste mega narocne.. uspavanie chystanie sa.. hlavne pamataj.. vsetko je docasne! Vsetko prejde! Rychlo to leti, mala ma teraz rok a ja ani neviem ze minuly rok som toto riesila, vsetko preslo rychlo prec 🙂 rozdiel 2r3m 🙂

1katus1
14. aug 2021

Ja som oli tomuto odmietla kojit. Dala som synovi.flasku najedol sa odgrgol a išlo sa von. Bývame na doma tak som si veľa krát spravila fľašku sadla do altánku tam som malého nakrmila uspala v kočíku na dvore dostavila do tieňa a bola so staršou. Niekedy som išla na prechádzku uspala mladšieho manžel sa išiel s ním poprechádzať keď už spinkala so staršou do auta a na nákupy a bola spokojná s Erika aj syncek. Niekedy som chodila na nákupy s oboma. Teraz má drobec už dva a dcéra 6 tak je to s nimi v pohode už sa aj pohraju spolu.

zafir
14. aug 2021

Úprimne...všetko má svoje výhody a nevýhody, aj to, keď sú dve / a viac/ detičky krátko po sebe. Nemôžeš sa staršiemu dieťaťu toľko venovať, no časom sa to zmení a pekne sa spolu zahrajú. Som tiež ten prípad a okrem pracujúceho manžela nemám žiadnu pomoc, výpomoc. Mne pomohlo sa trošku upokojiť, určiť si priority /tip top domácnosť som presunula na obdobie, keď budú väčšie/...základ sú ich potreby a tomu prispôsobujem svoje aktivity cez deň. Dieťa má zakladné potreby a myslím si, že ich poznanie a uspokojenie Ti prinesie väčší pokoj. Dcérke s najväčšou pravdepodobnosťou idú zúbky...preto ju veľa mojkaj a túľ. Je to fyzicky a psychicky náročné, no je to ,,len,, obdobie. Ak máš možnosť popros, aby Ti niekto navaril, to je základ . Kvalitná strava je dôležitá nielen pre dieťa, ale rovnako aj pre matku, nakoľko bude mať viac energie a psychicky bude odolnejšia a vyčerpanosť sa negatívne nepodpíše na jej zdraví. Potom je tiež fajn nápad vyslať ochotnú babku, dedka so staršou na ihrisko a ty za nimi prídeš a domov pôjdete spolu. To je obrovská pomoc.

Strana
z2