icon

Som zúfalá z nekonečnej starostlivosti o 3 deti

31. máj 2023

Som zúfalá z nekonečnej starostlivosti o 3 deti sama a manželovho nezáujmu. Už nevládzem, už nechcem viac trpieť. Nemám síl už ani písať viac. Ja chcem len nech už sa nájde niekto kto nám alebo aspoň deťom dá kúsok lásky.

nikpa
31. máj 2023

Deti do 5 rokov znamená čo? Nemôžu chodiť do škôlky? Okrem toho čo ešte kojis samozrejme. Ako prepáč ale s takým mužom si spraviť druhé a ešte aj tretie dieťa, je odvaha, dobehlo ťa to. Už len vydržať kým podrastu, nájsť si prácu a pobrať sa preč, načo ti je taký neschopný chlap.

karola987
Odpoveď bola odstránená
miadi
31. máj 2023

Ked sa rozvediete bude novym frajerkam hovorit ze jeho zena bola ten typ co chcela aby doma robil vsetko a ze on nerobil sluhu.. tak šup na zlave dna hladaj pobyt vikendovy niekde chodte ako rodinka. Ty mozes cez obed ostat na izbe s babatkom cez denny spanok pospis si snim on nech da detom rukavniky a šup do bazena. A aspon 2-3h nech snimi je len on Potom pojdete na veceru spolu ., po veceri prechadzka v prirode. Tu lasku co chces pre seba a deti mas pytat od neho.

beataxxx
31. máj 2023

Ako ste na tom finančne? Nepomohlo by Ti, keby si si na pár hodín aspoň raz za týždeň zaplatila niekoho, aby si si vydýchla od deti? Alebo raz za čas upratovačku?ked si spomínam na to obdobie, bolo to náročné a to som mala len dve deti, ale rýchlo za sebou a musela som aj privyrábať po nociach, keď bolo všetko upratané a všetci spali-robila som preklady a odpadávali som od únavy.muž mi nepomáhal vôbec, ani svokra, ale moji rodičia boli super, lenže pracovali, tak 95 percent bolo na mne.písala si, že ďalšiu graviditu nechceš rozoberať, ale ak sa nechceš úplne zrútiť, mala by si sa zamyslieť buď nad spoľahlivou antikoncepciou, alebo sterilizáciou- nehnevaj sa že Ti to píšem, ale myslím to dobre🙂

jaskolka
31. máj 2023

Autorka, keby nechám mužovi deti a prídem, a dona je bordel, chaos, deti hladné, precikane, tak prvé, čo by muž zažil, by bol taky "vilagos" že by aj susedia možno prišli, že čo sa deje. A ver tomu, že "lenivý blbec" by bolo najjemnejšie moje vyjadrenie.
Lebo aby jeden dospelý chlap nedokázal pár hodín sa postarať o vlastné deti, tak je to buď idiot alebo... Idiot.
A nie, určite by som nezačala upratovať ani kŕmiť deti. Otočila by som sa na podpätku, a odišla zasa. A ver tomu, že by sa napokon postaral. Tri dni by deti hladné a precurane nenechal.. Musel by si poradiť.
Lebo takto ty sa dávaš do pozície "ja to zvládnem, som ticho a tolerujem to všetko".

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
marcellka32
31. máj 2023

Variť na 2 dni, upratovať len to najnutnejšie ako riady, kúpeľňa, wc a pranie+podlahy, nič viac, mužovi by som vyvesila zoznam prác kde by boli aj deti (prechádzka s nimi, nákup, kúpanie detí)

anita6666
31. máj 2023

V prvom rade nikdy nepochopím,že ak viem,čo obnáša mať jedno dieťa,načo treba ďalšie?

kitycat
31. máj 2023

Ak pan manzel tak velmi zaraba, zaplat z tych detom opatrovatelky a sebe daky obed vo nemusis varit

Co viac k tomu..

blaazi
31. máj 2023

@vler nerozumiem prečo sa rieši v tejto téme počet už narodených detí a spôsoby ochrany pred ich počatím. Ako to pomôže autorke, aby si oddýchla?

ivangeline
31. máj 2023

Aj keby si s babatkom sla a dve deti mu nechala...lepsie ako sediet doma s 3 a s blbou naladou,ze? :D

beata_k
31. máj 2023

Mrzi ma tvoja situacia. Raz bude dobre. Drz sa 🙂 A harpie si nevsimaj. Nezmozu sa na nic len si do teba kopnut. Hrdinky.

autor
31. máj 2023

Momentálne má zastavila vonku susedka a tak začala do mňa že je u nás krik ze sa s manželom deťom nevenujeme ze zavolá sociálku... Ježiš kriste no ženy, ja som už mŕtva úplne. Ved deti sú ako v perinke. Najstaršie dieťa má neskutočne obdobie vzdoru a ja som na prášky len z neho. Ale tak toto už bolo moc, mimochodom susedka ma 3 ročne najmladšie ktoré porodila v 49. A ostatné jej deti to je iná káva... No ale zase som za najhoršiu ja

autor
31. máj 2023

@beata_k ❤️

beata_k
31. máj 2023

Mala si jej rovnako skocit do usmevu. Nenechaj po sebe sliapat.

domak2
31. máj 2023

No v tvojom prípade by som sa zamerala na seba a deti. Musíš zmeniť prístup k nim, žiadne stresy, hadky, musíš ich mat ako radosť a nie starosť. Bordel je tiež pozitívny, lebo ho môžeš upratat co znamená ze mate dosť veci a kde bývať. Byt vďačná za maličkosti. Inak ta na mieste porazi nakoľko od muža a rodiny vravíš ze pomoc nedostaneš. Deti sú malé len chvíľu, to si opakuj a hlavne dávaj pozor aby nebolo v dohľadnej dobe aj štvrté. Musí to byť veľmi ťažké, verím ti ale musíš to len prežiť tak skúšaj rôzne spôsoby.

tanyag
31. máj 2023

@beata_k Presne...ja nechápem ako jedna matka môže napísať, nech nechá deti mužovi, ktorý je totálne neschopný a nech ide niekam na pár dní...veď by si vôbec neoddýchla, lebo myšlienkami by bola stále doma a strachovala sa, či je o deti postarané...ja som mala neschopného partnera...raz som nechala s ním dcéru na 15 minút, čo som vybehla do obchodu a on spal na zemi medzi hračkami a dcéra vyjedávala smetie z koša v kuchyni 🙄 ale nikdy nikdy by som deti nenechala s človekom, ktorý ich ani neprebalí, bordel by mi nevadil...radšej by som ich dala ku kámoške, alebo zaplatila si opatrovateľku...

bororka
31. máj 2023

Je mi ľúto, čo si prežívaš ❤️ Je to veľmi smutné a ozaj cítim s tebou. Ja mám len jeden kus a občas mám dosť. Aj keď ťa nepoznám, si výnimočná žena a perfektná mama.
Ja som polavila z poriadku. Milujem poriadok, ozaj uchylny pedant som bola, ale nie za cenu toho že sa zblaznim. Chcem si užiť tento krásny čas s malou a nie behať ako blázon po byte a dookola upratovať. Týmto som získala dosť času a poviem ti, že aj bez toho aby som musela niečo povedať, môj muž sa opäť sám zapojil do domácnosti 😃

Ak si chceš napísať súkromne, kľudne píš. V ťažkých chvíľach veľa x stačí keď nás človek vypočuje.

Vôbec si nevšímaj tie odsudzujúce príspevky. Vypovedajú o autorovi, nie o tebe. Ľahko sa súdi, keď nik nie je v tvojej koži.

Drž sa

sonicka19983
31. máj 2023

@bororka toto je tak krásne napísané ❤️ A autorke veľmi želám aby vydržala 🙏🙏🙏 no a mne moja mama dala dobrú radu nad zlato, keď som už nevládala.... Moja iba tie detičky rieš lebo ony majú iba teba a dobre bude 🙏🙏🙏 (akože majú aj otca ale teda v tvojom prípade ani veľmi asi nie)

gagik
31. máj 2023

Ja som bola na tom rovnako s rozdielom,ze mam dve deti. Ked som opustila byt koli nejakemu malému nákupu, po návrate mi doslova vsetko spadlo na hlavu a ako pises deti pokazde hladné, smädné , neprebalené vsade bordel…ja by som nemala to srdce odist nejako na dlhsie,bo by mi bolo deti luto. Zlepsilo sa to ked deti trocha vyrástli , ze uz nejake základne veci si vedeli spravit same…muz sa nezmenil vobec…:(

paris3
31. máj 2023

Mám podobný prípad doma. Úplne chápem tvoje pocity a zúfalstvo. Hľadaj pomoc kde sa dá - ak si to možeš dovoliť, tak opatrovateľku. Oddychuj, šetri sa, domáce práce rob len úplne najnutnejšie. Od chlapa plánuj postupne odchod, nezmení sa. Zvládneš to ❤️

autor
31. máj 2023

Ďakujem vám, ste úžasné

ibajaanikiny
31. máj 2023

A ako si “zabezpecena”? Normalne,realne sa pytam,ci by si mohla odist a ostat s 3 detmi…lebo mne sa ani nechce hladat riesenia pri tom,co som si o tvojom muzovi precitala…tomuto neschopnemu egoistovi uz nepomoze nic a tebe by pomohol len odchod…len ci si na tom tak,ze by si si to mohla dovolit…

stevvvka
31. máj 2023

@miadi možno máš pravdu ale to autorke teraz nepomôže, ešte si pripadá viac hlúpa a sprostá, že načo si robila 3 deti. Tie deti už nevráti, treba riešiť co je teraz a nie co bolo.
AUtorka odkiaľ si? Postrážim ti deti.

miadi
31. máj 2023

@stevvvka nemusi si pripadat hlupa ale ked jej chlap nevedel prebalit jedno dieta tak nevie ani 3 Aj ked to by musel byt mentalne zaostali co urcite nie je len nechce je mu to fuk. Tak musi pracovat stym co mà . Ked nie ze on sa o deti nepostara tak ho treba dokopat aby chodili na rodinne vylety. Ale je mi to cele cudne ako ho opisala Ved on total nema zaujem o rodinu.

jana_eyre_2
1. jún 2023

Tiež mám tri deti, narodili sa do 4r všetky.. moj muž bol vždy veľa v práci, bola som na ne celé dni sama.. cez víkend ale vždy sme vypadli niekam mimo domu, čiže zmenili úplne prostredie, na celý deň a šiel s nami aj muž.. na výlete sa všetci správaju trocha inak ako doma.. tam som si vždy reálne oddýchla, ale to som ja - neviem obsediet (niekedy premýšľam či aj ja nemám adhd, lebo veľa toho namna sedí)
Navyše, jeden deň v týždni som to robila tak, keďže som ešte nesoferovala.. všetci sme nasadli do auta, odviezli sa k Lidlu a manžel všetky naše deti zobral na prechádzku.. ja som nakúpila veľký nákup.. bola to hodina premna, kazdotyzdenne som sa na to strašne tešila.. povyrazenie si do Lidla 😅 muž sa s deťmi bol pozerať na vlaky v dedine kam sme chodievali nakupovať.. (keď som začala šoférovať, tak som chodila sama a on bol doma vonku s deťmi)

Tak jedine čo sa v tvojej situácii dá robiť je, že sa porozprávas s mužom.. nie že "nepomáhas mi,
" Ale "v sobotu pôjdeš s deťmi na 2h von, ja zatiaľ upracem"(nemusíš upratať, urob čokoľvek uznas za vhodné), "v nedeľu pôjdeme do mesta spolu sa prejst".. to sú len príklady.. dôležité je dávať mužovi jasne a presne informácie o tom čo urobiť má..

Jednoducho naučiť sa komunikovať.. bude sedieť s mobilom na gauči už pol hodinu, ty mu priamo povieš "chvíľu buď s deťmi idem do obdochodu" a choď.. a to všetko rob stále nie len že raz za mesiac..

Samozrejme môžeš robiť aj vsetko, hnevať sa a byť zúfalá, ale to je už na tebe.. na všetko treba nejaký systém.. keď jeden nefunguje treba skúsiť iný..

jana_eyre_2
1. jún 2023

No a za tú hodinu, dve sa určite nestane že by boli deti hladne a špinavé.. môžeš im pred odchodom pripraviť jabĺčka..

mamula20
Odpoveď bola odstránená
lauriik
1. jún 2023

Skusila by som po malych krockoch si ukrajovat cas pre seba. Napriklad nechat mu najprv najstarsie dieta, na 2 hodky. Nachystat aj nejaku svacinku, piticko. A nech idu spolu von, aby doma nerobili bordel. Postupne mozes pridat aj druhe. Proste nejako ho skusit zapojit. A babkam by som tiez povedala, ze potrebujes pomoct teraz. Ze mas tazsie obdobie a ci by si cez vikend nemohli jedno dieta zobrat na cely den.
Ved nemozes vsetko niest len na svojich ramenach 😔
Mate tri malinke deti, potrebujes pomoc z kazdej strany.

janage
1. jún 2023

Autorka nechceš napísať odkiaľ si? Ja by som ti kľudne raz týždenne pokocikovala drobca. Potrebujem chodiť a spojila by som príjemne s užitočným😉