icon

Stala som sa mamou a odvtedy cítim prázdnotu

Dnes o 12:08

Ahojte, asi sa len potrebujem trocha vypísať a možno zistiť, že to tak nemám len ja.
Odkedy som mama, veľa sa vo mne zmenilo. Nielen v každodennom fungovaní, ale aj v tom, ako sa cítim. Času na seba je málo, aj keď si ho občas ukradnem – masáž, pedikúra, chvíľka ticha… aj tak to nie je úplne ono.
Uvedomujem si, že mi chýba niečo iné. Rozhovor, to obyčajné „rozumiem ti“, ktoré si medzi sebou vedia povedať len mamy. Niekto, komu nemusím vysvetľovať, prečo som unavená, prečo ma niekedy premáhajú emócie a prečo aj napriek láske k dieťaťu cítim občas prázdno.
S manželom komunikujem keď sa mi niečo nepáči alebo sa necítim ale okrem neho a našich rodín som v podstate len v uzatvorenom kruhu tých istých ľudí.
Mám kamarátky aj kolegyne, ktoré sú skvelé ale nemajú deti a to nás rozdeľuje. Síce sa dokážeme porozprávať, naše témy sú vo väčšine úplne rozdielne a tým pádom už si nemáme toľko čo povedať.

Možno je to len myšlienka, ktorú som potrebovala vypustiť von.

janka_266
Dnes o 12:20

koľko rokov má dieťa?

krasneleto
Dnes o 12:21

@anonym_autor najdi kamosku s dietatom .... a polepsi sa ti

anonym_8f4cd3
Dnes o 12:25

Na toto su super vsetky tie detske aktivity, baby balance, plavanie, hernicky, ihrisko….tam mas matky co maju deti v rovnakom veku. Ja som nas tiez vsade poprohlasovala presne kvoli tomuto. A je to super, deti sa hraju a my mame priestor sa porozpravat.

autor
Dnes o 12:26
@janka_266

koľko rokov má dieťa?

@janka_266 19 mesiacov

autor
Dnes o 12:26
@krasneleto

@anonym_autor najdi kamosku s dietatom .... a polepsi sa ti

@krasneleto skúšala som už aj tak ale zostalo len pri písaní

autor
Dnes o 12:27
@anonym_8f4cd3

Na toto su super vsetky tie detske aktivity, baby balance, plavanie, hernicky, ihrisko….tam mas matky co maju deti v rovnakom veku. Ja som nas tiez vsade poprohlasovala presne kvoli tomuto. A je to super, deti sa hraju a my mame priestor sa porozpravat.

@anonym_8f4cd3 chodíme aj do herní aj na ihriská ale zatiaľ sa mi nejak nepošťastilo nájsť si tam kamarátku

krasneleto
Dnes o 12:29
@anonym_autor

@krasneleto skúšala som už aj tak ale zostalo len pri písaní

@anonym_autor su kadejake fb skupiny mamiciek co hladaju partacku, tu netreba vypisovat, ale vyrazit s dietatom na cesty, ihriska, kaviarne s detskym kutikom, nejaky kruzok s rovnako starymi detmi... tu , kde byvam ja bol skor opacny problem :D ako sa vyhnut skupine mamiciek, ktoru som stretnut v dany den nechcela :D ... urcite sa ti podari najst kamaratku, potom je materska aj zivot na nej ovela lepsi...

anonym_a7dc7c
Dnes o 12:29

Niesi na tom tak len ty .Veľa mám to tak má aj ja .Mňa nedokáže chápať ani tá rodina .A kamarátka je odomna ďaleko .Áno mám len jednu radšej poriadnu ako 10 len takých akože .

beckinka
Dnes o 12:32

Odkiaľ si?

janka_266
Dnes o 12:33

skúste chodiť na niečo pravidelne, ja som si tak našla na plávaní, tým sa budete pravidelne stretávať a zároveň budete môcť aj plánovať nejaké iné stretnutia

adabise683
Dnes o 12:34
@anonym_8f4cd3

@anonym_8f4cd3 ano toto su super aktivity na pokecanie...ja mam tak kamosky dokonca o 12-14 rokov mladsie maminky a v pohode si rozumieme kedze mame rovnako "stare" deti..nejake materske centrum v okoli nemate? Tam je vela moznosti a aktivit

autor
Dnes o 12:35
@beckinka

Odkiaľ si?

@beckinka z Považskej Bystrice

beckinka
Dnes o 12:36
@anonym_autor

@beckinka z Považskej Bystrice

@anonym_autor škoda keby si bola z KE išli by sme na kavu

michaelam2
Dnes o 12:38
@anonym_autor

@anonym_8f4cd3 chodíme aj do herní aj na ihriská ale zatiaľ sa mi nejak nepošťastilo nájsť si tam kamarátku

@anonym_autor prihlaste na na nejaky kruzok pravidelne. To budes kazdy tyzden s tymi istymi maminkami a skor si tak vybudujete kamaratstvo

autor
Dnes o 12:42
@michaelam2

@anonym_autor prihlaste na na nejaky kruzok pravidelne. To budes kazdy tyzden s tymi istymi maminkami a skor si tak vybudujete kamaratstvo

@michaelam2 práve nejaké pozerám len všetky sú obsadené zatiaľ

anonym_8f4cd3
Dnes o 12:46
@adabise683

@anonym_8f4cd3 ano toto su super aktivity na pokecanie...ja mam tak kamosky dokonca o 12-14 rokov mladsie maminky a v pohode si rozumieme kedze mame rovnako "stare" deti..nejake materske centrum v okoli nemate? Tam je vela moznosti a aktivit

@adabise683 presne, ja som si tiez takto nasla kamosku co je odo mna o dost starsia a super si rozumieme 🙂

michaelam2
Dnes o 12:47
@anonym_autor

@michaelam2 práve nejaké pozerám len všetky sú obsadené zatiaľ

@anonym_autor vacsinou sa na januarove prihlasuje uz v decembri ale aj neskor sa zvykne miesto uvolnit…drzim palce 🙂

anonym_673f87
Dnes o 12:56

začala som chodiť so synom na kružky , všetky matky čo tam boli mali rovnaké ,,starosti,, ako ja kedže deti boli cca rovnako staré
rady, podpora , rozhovor bol skvelý
mám odtial 2 mamičky čo sa kamošime stále

anonym_673f87
Dnes o 12:58
michaela412
Dnes o 13:00

Ja som sa tiež tak cítila, no malú som mala počas korona obdobia a nikde som nemohla chodiť, to bolo o držku celé. K tomu bývam na dedine, tak mi len prechádzky pomáhali, kočíkovanie a cvičenie online. Treba chodiť na krúžky medzi ľudí

anonym_673f87
Dnes o 13:02

stačí pohladať a nájdeš kurz len treba chcieť
https://babybalance.sk/vyber-terminu/?city_id=p...