Sú deti skutočným zmyslom života?
Mám 40 rokov a tri deti. A čoraz častejšie sa pristihnem pri úvahe, či sú deti skutočne zmyslom života – alebo si to len hovoríme, aby to celé dávalo zmysel. Jasné, je v nich radosť aj láska, nepopieram.
Ale keď na chvíľu stíchnem a pozerám sa na svoj život zvonku, napadne mi, či sme si túto predstavu o deťoch ako o životnom naplnení nevytvorili skôr z pudu, zo zvyku, alebo preto, že to tak prosto „má byť“.
Ako pre koho. nemusia byt pre kazdeho zmyslom zivota.
Neviem o čom sa tu bavíte, ale zmysel života si musí každý nájsť sám, samozrejme sa počas života mení. Niekto vychováva deti, niekto je učitel,doktor,podnikatel,chovatel atd... a tam vidia zmysel.
Druhý pohľad je taky,že deti sú naša budúcnosť a bez detí nebudeme ani my. Toto si treba pripomínať lebo ludia na to zabúdajú a ano Slovensko s Europou vymiera,nie je "nás dosť" . Keď niekto povie,že nechce deti a ani sa nechce podielať na budúcnosti našej ,tak jeho biologická existencia je zbytočná. Už si musí hľadal zmysel existencie inde.
Deti by nemali byt uplnym zmyslom zivota,lebo tie vyletia z hniezda a co potom? Vela ludi sa upne na deti a potom sa citia osamelo,ked sa deti osamostatnia,bombarduju ich vycitkami,ak deti vedu svoje zivoty so svojimi rodinami. Treba sa zdravo pozerat na vztah k detom a vedome pracovat na svojom zmysle zivota. V roznych fazach zivota moze mat clovek rozne zmysly. Za mlada mozno cestovanie,potom rodina,potom konicky,zahrada,mozno znova cestovanie. Zmyslom zivota moze byt aj spokojny zivot doma pri citani knih. Pre niekoho je to mozno len prezivanie,ale pre niekoho je aj to zitie.
Mna naplna viacero veci, ale deti davaju mojmu zivotu dlhodoby zmysel
Pre mna ano. Definitivne.

vsetko, v com vidis zmysel, je zmyslom tvojho zivota..a meni sa to..moj pohlad