Svokra si nárokuje na 3,5-mesačné bábätko na celú noc
Ahojte, to je naozaj taký problém aby svokra pochopila, že jej nebudem dávať bábätko? Dcéra má tri a pol mesiaca, svokra sa jej dožaduje na celú noc alebo na pol dňa a podobne. Nemám problém jej ju dať kočikovať alebo popestovať ale naozaj jej ju nemienim dávať každý deň a na noc a podobne. Kočikovať nechce, chce byť s malou len sama aj keď prídeme na návštevu stále nás niekde posiela do obchodu, von, na prechádzku, do mesta hocikde, pokiaľ sme u nej malú ani nechytí, stále len opakuje že by s ňou rada bola sama...no nech si každý myslí čo chce mne sa to nepáči, stále len nech ju uz prestanem kojit aby mohla byť u nej a podobne reči. Stále sa sťažuje ako ju chce kúpať, prebaľovat, uspávať, kŕmiť ale nie že raz ale stále, najradšej by tu bola každý deň a starala sa o ňu ako mama...muž jej to vysvetľoval x krát aj svokor, že je babka a má sa tak správať ale ona nie stále sa sťažuje že jej malú nenecháme a že sa nemôže o ňu starať, každý deň vypisuje správy že jej mám malú doniesť a rovno aj nabaliť, alebo rovno príde na návštevu a hneď medzi dverami padne veta typu "máš zelinu v záhrade, choď si to vytrhat ja budem sama s malou vnútri" keď jej poviem nech ju vezme von tak nie ona s ňou chce byť sama. Sťažuje sa každému koho stretne jak jej ju nedávame a podobne pritom ide len o to že ju chce proste nadlho, keď sme sa jej pýtali prečo ju nechytí keď je s nami tak povedala že to je divné, chce s ňou byť sama a užívať si ju.. a prosim komentáre typu buď rada že má záujem ani nepíšte, ja som rada ale zase odkiaľ pokiaľ stále je to babka a nie mama
Svokre povedz, že ona mala nárok na svoje deti. Na toto nárok nemá. A ak nezmení správanie, tak nebude mať ani nárok babky a vnučku bude vidieť raz mesačne na krátkej návšteve u nej. Buď asertívna, rázna a ak niečo povieš, dodrž to.
musíš sa odstrihnúť, proste jej neodpisovať na správy, nechodiť tam často, ty si matka ty rozhoduješ o svojom dieťati
.. povedz jej, ze ma poslednu sancu s tym prestat, inak sa odstrihnes uplne a neuvidi vnuca vobec .. alebo raznejsi sok a to nepovedat nic a hned sa odstrihnut... samozrejme dodrzat ..inak je to chore od nej ..
Tak by som čiastočne obmedzila kontakt
. A hneď na prvú otázku že prečo tak by som povedala že som vyčerpaná z neustáleho vysvetľovania a že to cítiš ako tlak
Tyyyy jo, keby som mala brata a svagrinu, myslela by som si, ze tvoja svokra je moja mama. Starsi syn ma uz 4 roky, razne sme to museli stopnut v zaciatkoch, ale aj teraz kopeckrat na nas tlaci, presne tie slova, ze nech si my ideme po svojom, ze si chce deti uzit a pod. Jediny rozdiel, ze moj otec sa jej zastava. Doteraz mame kvoli tomu s mojimi rodicmi napate vztahy. Dalsia babicka, ktora nevie, kde je jej miesto. Normalne nech zaradi spiatocku, skludni hormony a nie, nemas byt rada, ze sa zaujima. Je rozdiel medzi laskou, zaujmom a chorobnou posadnutostou
Nechcem rozvíjať konšpiračné teórie ale čo také s ňou chce robiť osamote keď počas návštevy sa jej ani nedotkne??
keďže jej to už vysvetľovali, nechala by som to tak a ani by som na jej reči už nereagovala. dcérka je malinká a nie si vôbec povinná jej ju takto dávať. ak sa jej teraz neľúbi to, čo jej ponúkaš, tak má proste smolu
Určite nie. Moja mala bude mat 3 roky a nedám ju na noc ani svojej mame a to viem ze sa o ňu 100 percentne postará. A nie ešte také malinke babatko, rázne by som povedala nie, nech sa hnevá kto chce.
A ona má dcéru? Možno si chce užiť chvíľku sama s babatkom,akoby to bolo jej bábätko. Čo je stále divné. Ja osobne by som to nedovolila, príde mi to divné,trhať 3.5 mesačné bábo od mamy.
A jej syn je jedinacik? Mozno ju chyta druha puberta.
Povedala by som nech adoptuje vlastne
@januska12323 no šak to nechápem čo s ňou chce robiť
@nelca0510 má dve dcéry
@kitycat má dve dcéry, dvoch synov a ďalšie 3 vnúčatá
Je to divne a nie, nedala by som. Starsi spal u mojich rodicov, ked mal cez 2 roky. A u svokrovcov, ked mal dva roky, ale s tatom, lebo ja som bola v porodnici. Moja ci muzova mama chapali, kde je ich miesto.
Ja by som to ani neriešila, nech jej povie muž, že môže snívať a pre mňa ukončená vec
Mne to príde veľmi čudné, že sama. A k iným vnúčatám sa ako správala? Alebo správa? Tiež takto?
U nas to bolo podobne s prvorodenou,babka kocikovat nebola ani raz,ale tiez si malu pytala na cely den,tiez ze chce byt s nou sama.ze si mam naodsavat mlieko na cely den a nabalit ju,lebo ju chce ist ukazat kolegyniam do prace 🤦♀️ ked som nedovolila,kolegynu si zavolala k nam domov!byvali sme cerstvo nastahovani v dome,este kopec veci vonku nedorobenych,len vnutro zariadene,a ona si bez opytania k nam zavola kamosku.pani som v zivote nevidela,este jej aj exkurziu po dome urobila,s komentarmi ze sme aspon upratat mohli 🤦♀️manzel s nou urobil poriadky,urazila sa na hodne dlhy cas...
@lucia13022023 čo sa týka švagrin tam si to nemusela vynucovať, obe jej deti dávali od narodenia, išli do obchodu dali jej strážiť a tak. Aj teraz je jedna na dva týždne v grécku a svokra jej stráži dcéru 1,5 ročnú. Švagor byva vo švédsku chodí domov 2x do roka tam nemá vzťah k vnúčatám
A nemoze byt, ze sa takto aj pri inych odbavovala? Poslali ju a skusa dalsie?
Ale teda ignoruj a cokolvek ta podle robit, tak ju posli. Posle ta plet? Posli ju na zahradu ak jej to vadi, tebe nie 🤭
No mne to príde veľmi čudné, mierne desivé…určite by som nedala takéto malé dieťa nikomu na pol dňa, a noc už vôbec 😬 keď čítam niektoré príspevky, som rada že starí rodičia môjho syna nemajú vybudovaný nejaký extra vzťah k malému (aj keď ani to nie je ideálne). Suoer je, že máš podporu muža aj svokra…ja na tvojom mieste by som bola veľmi razna, a povedala si svoje
@kitycat ťažko povedať hovorím že švagrine jej deti dávajú stále ale tak za malou nemusí behať za staršími áno
To je babka psychopadka. Prerusila by som uplne stretavanie s nou, v ratane dcery. Sama, na noc a prestat kojit 3, 5 mesačne dieťa lebo lejdy prikazala! To je na psychiatra.

Nedala by som v žiadnom prípade, tým dupľom keď si ju takto až chorobne nárokuje a dožaduje sa byť s ňou sama. Jedným uchom dnu a druhým von. Jasne jej povedz, že dieťa jej samé nedáš a buď to pochopí, ale ju neuvidí už ani s tebou. Je veľmi dobre, že manžel aj svokor sú na tvojej strane.