Trpezlivosť pri deťoch
Ženy, podeľte sa prosím ako a co vám pomáha aby ste boli v pohode a nie časované bomby? Hlavne pri deťoch. Ja mám dvoch náročných šibalov, ADHD a mladší bude zrejme tiež. Vždy som bola trpezlivá, nikdy nie výbušná, ale v poslednej dobe už nezvládam a často vyletím
Ja som večne nevyspatá, mladší neprespí, muž chrápe 🙈 a tak som v začarovanom kruhu
Predýchať, odísť z miestnosti, napiť sa vody a potom sa vrátiť k situácii, ktorá ťa rozhadzala. Mám hlučné neposedné deti..doslova nonstop potrebujú animátora. Neposedia, nepohraju sa. Keď sú vyslovene že zlí, beriem ich von a to v momente. Doma by som zošalela.
Nemoze muz spant v inej miestnosti?
@bajka16 áno, toto všetko viem keď som kľudná, ale keď som moc moc nastvata tak zrazu nič z toho nefunguje :-/ teda ja aj zvládnem odísť, predychat ale vrátim sa a oni ešte pokračujú alebo pridávajú do ohňa, asi by som musela odísť preč ako manžel, ale to nie je riešenie a ani sa to nedá. Dnes keď na nich muž tak vyletel, tak sme sa ešte aj my pohádali, tak mi povedal, že už nikdy nevstupi do ich detskej hádky, že bude mať úplne na saláme ako sa správajú, lebo že keď mu rupnu nervy tak sa cíti ako agresor, tak radšej odíde preč než aby bol agresívny 🙈 ako fajn, ale čo ja? Ja mam byt na to sama?
Aby som teda nevyzerala, že vôbec nezvládam, tak to nie, veľakrát dokážem ustáť situáciu, učím sa to zvládať, dala som si pravidlá, ktoré mi pomáhajú eliminovať výbuchy hnevu, len posledný čas už je toho veľa a všetko len na mne a ešte keď som nevyspatá.
@beata_k jedine do vane žeby išiel spať 🙈
Nemôžem ani štuple do uší kvôli mladšiemu synovi
A aby si ty s detmi spala v detskej izbe? Pre mna je unava to najhorsie.
Ale mňa by zaujímalo, že či máte aj pre seba nejaké pravidlá? Ze toto a toto ma nevyprovokuje. Ja som si dala také pravidlo, že nebudem kričať v kúpeľni a v kuchyni, lebo tam ma najviac počujú susedia (možno blbý dôvod, že kvôli susedom, ale pomáha mi to 😀)
@beata_k už som skúšala, len mame takú mini izbu, že som musela vždy odsunúť nábytok, dotiahnuť matrac zo spálne a teda potom na druhý deň to zase dávať do pôvodného stavu a bola som aj dolamana a manzelik si pekne spinkal v spálni a ani nepočul keď syn plakal, takto keď som v spálni tak ho aj zobudím nech ide on aj utíšiť syna. Syn sa v noci budí, že sa bojí, alebo na záchod chce ísť a keď som spávala v detskej tak bolo všetko na mne a v práci som ako zombik. Asi si ja usteliem v tej vani 😀
😄 Tak neviem poradit. Ale co si ma opakovat kazda mama? ☝️Je to len obdobie. 😃Drz sa 🙂
@beata_k haha, asi im to dám vytetovat na čelo 😀 nech to mam stále na očiach 😀 však ešte aj puberta bude "pekné" obdobie 🙈 Ďakujem ❤️ nič ine nezostáva 😀
ja mam sice len jedno dievcatko, ale niekedy mam pocit, ze je za troch chalanov :D toto ma po muzovi, ten bol ako z divych vajec cele detstvo, nic ine od svokry vlastne ani nepocuvam. a co pomaha? ukludnujem sa velakrat tym, ze naratam do desat a idem dalej :D co ine viem urobit, uz sa snazim byt len pokojna, agresia sa mi neosvedcila :D
Rezim. Organizacia. Vypustanie veci. Ked to nejde,tak to nejde. Menej je viac a podobne. :D

Mám dvoch živých chlapcov,no zistila som,že keď som oddýchnutá,skôr zvládam nervozitu.