Túžba po štvrtom dieťati
Ahojte.Najprv sa predstavím a opíšem naš život a situáciu.
Tento rok budem mať 34r/manžel bude mať 33r.Z manželom sa poznáme 13rokov,7rokov sme maželia.
Obidvaja pracujeme,žijeme v rodinnom dome a tak ako veľa rodín klasika máme hypotéku,2autá atď taká štandartná rodina.
Máme 3deti,najstaršieho syna mám z predošlého vzťahu a syn už bude mať 14r o pár dní z ex ho máme v striedavke ktorú sme si určili medzi sebou nie súdom.Z manželom mám 2deti,syn má 7rokov a dcéra 5rokov.
Z manželom máme veľmi pekný vzťah,ľúbime sa pomáhame si jeden druhému ťaháme za jeden povraz aj vo výchove detí a aj čo sa týka domácností (navarí,uprace,nakúpi učí sa z deťmi atď) keď boli bábätká taktiež v noci vstával atď jednoducho bez problémou,kŕmil prebaloval /vstával nikdy som mu nemala čo vytknúť.
Posledný rok sme sa viac začali venovať svojím koníčkom ktorým sme sa venovali predtým ako sme mali deti.Manžel je lyžiar a chodí aj na skialp,a venujeme sa aj turistike.Manžel sa nastavil tak že deti už nechce,že už chce vychováť a venovať sa svojím koníčkom.
U mňa sa ozvala túžba po bábätku,rozprávali sme sa o tom samozrejme a manžel je proti.Nechce to zažívať všetko od začiatku aj keď je úžasný otec a manžel.
Ja deti milujem a vždy som chcela veľkú rodinu,všetok svoj voľný čas a energiu venujem im/žijem pre nich.
Ako sa stotožniť s tým že teda manžel odmieta?neviem sa s tým neak vyrovnať,trápi ma to.
Je tu prosím niekto kto prežíva niečo podobné?
@kayyaa Finančný problém skutočne nemáme.Pracujeme obidvaja,deti chodia na krúžky chodíme na výlety na pobyty,radi si doprajeme a aj deťom v tomto skutočne problém nieje.
Z manželovho rozprávania dedukujem že ide len o to že on už nechce obetovať silu/čas a energiu ďalšiemu človiečiku odznovu,ale radšej chce ten čas venovať sebe to je celé.
Rešpektujem to a viac som túto tému neotvorila,len ma to vnútorne škrie 😔
ano mas taky pocit ako ja cez tento vik les sme sli lyzovat ale sa akosi nedarilo,a ja som strasne chcela deti dat na vlek,zdalo sa ze sa to nepodari,a skrelo ma to,nespokojny pocit ale som to akosi vybojovala ak napriek nepriszni pocasia a som spokojna ze nakoniec boli.Aj ked len hodinku.Ale podla mna mozno ut teba ten pocit skrenia sa nevutrati 4dietatom.Skus porozmyslat preco si tak nespokojna,alebo co ti naozaj chyba.Mozno zacni byt aktivnejsia viacej a detmi sportuj,posuvaj ich vored a zabudnes na 4 te.
Ved to tu aj velmi logicky zdovodnujes, ze preco manzel uz nechce dalsie…proste uz tou fazou babatiek presiel a nechce si to opakovat. Ja by som na to nesla stylom, ze mozno o rok si to rozmysli, myslim, ze on to ma v sebe vyriesene. Skor ty sa s tym zmier, mas sa komu venovat, ked to v sebe uzavries, budes spokojnejsia.
Vzťah je aj o kompromisoch. Buď vďačná za to, čo máš a rešpektuj jeho rozhodnutie. Zameraj sa tiež na svoje koníčky a nebuď sebecká. Na dnešnú dobu sú 3 deti až až.