icon

Veľmi ťažko nesiem materstvo

15. sep 2025

Nemám nikoho komu by som sa mohla vyrozprávať..
Mala som manžela, ale ten povedal, že už ho to nebaví, že sa stále len sťažujem. Nikoho iného nemám...
Veľmi ťažko nesiem materstvo. Chcem späť svoj život predtým...vlastne už ani ten. Chcem si len odpočinúť, mať pokoj, ticho.

Strana
z3
thirstymonk
15. sep 2025

@anonym_autor Tak sa vyrozprávaj tu... si si istá, že máš skutočnú depresiu? Lebo skutočná depresia je niečo iné, to je choroba žľazy. Smútok a pocity sú niečo iné. ÚPlne ťa chápem. Koľko máš deti?

anonym_316c6b
15. sep 2025

Nieje to poporodna depka?

autor
15. sep 2025
@thirstymonk

@anonym_autor Tak sa vyrozprávaj tu... si si istá, že máš skutočnú depresiu? Lebo skutočná depresia je niečo iné, to je choroba žľazy. Smútok a pocity sú niečo iné. ÚPlne ťa chápem. Koľko máš deti?

@thirstymonk neviem....cely život som bola šťastná až...no musím to tak napísať, je to tak.. až do narodenia dieťaťa...je to moje prvé a určite posledné

autor
15. sep 2025
@anonym_316c6b

Nieje to poporodna depka?

@anonym_316c6b neviem, je to moje prvé

hederamonstera
15. sep 2025

Ako stare je babo? Ako potrebujes pomoct?

autor
15. sep 2025
@hederamonstera

Ako stare je babo? Ako potrebujes pomoct?

@hederamonstera má 6 mesiacov...
Úprimne, najradsej by som ho nechala s otcom a úplne odišla. Nezvládam to. Izolácia ma ničí. Muž to nechce počuť.

thirstymonk
15. sep 2025
@anonym_autor

Úprimne, najradsej by som ho nechala s otcom a úplne odišla. Nezvládam to. Izolácia ma ničí. Muž to nechce počuť.

@anonym_autor Muž je na to, aby pomohol. Rodičovstvo je o dvoch. No a čo, že živí rodinu? Žena tiež nemá nekonečné množstvo energie.

thirstymonk
15. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Btw, ver mi, že ti absolútne rozumiem... Je to oveľa oveľa horšie ako sme čakali, ale to sme si ešte užívali aj iné problémy... je aspoň zdravé dieťa?

anonym_316c6b
15. sep 2025

Pomáha ti niekto s dieťaťom?no pozri sa,to sa bežne stáva keď žena je nevyspata ma zodpovednosť zmení sa jej život tak niekedy nevládze a ze naozaj nevladze ale to by mal nastúpiť muž a pomôcť
Ale druhá vec je niekedy sa stane niečo ako poporodna depresia ktorú žena nevie ovplyvniť a tie okolnosti okolo bábätka nemusia byť take až zle len psychika potrebuje pomôcť a by si nebola prvá ani posledná a hlavne za to nemôžeš len to treba riešiť odborne aby ti s tym pomohli

zuzanita1609
15. sep 2025

To mi je veľmi ľúto,že sa takto cítiš. Kým ti poviem,že to môže byť aj popôrodná depresia a mala by si určite vyhľadať odbornú pomoc,chcem ti len popriať,aby čím skôr tieto zlé dni prešli a opäť ti do života vstúpila radosť z materstva,zo života a chuť opäť prežívať už len tie radostné, spokojné dni. Raz aj to ☀️ opäť výjde,potrebuješ len oporu od dobrých ľudí, ktorými sa obklopíš. A v neposlednom rade ti z celého srdca želám,aby to bolo čím skôr. Si silná žena,silná matka, potrebuješ len popostrčiť na tú správnu cestu a na začiatku to bude ten odborník, ktorý sa tomu venuje skoro celý život. Posielam 🤗 a ♥️.

anonym_b91daa
15. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mala som to, neboj prejde to....o par mesiacov bude lepsie.

autor
15. sep 2025
@thirstymonk

@anonym_autor Btw, ver mi, že ti absolútne rozumiem... Je to oveľa oveľa horšie ako sme čakali, ale to sme si ešte užívali aj iné problémy... je aspoň zdravé dieťa?

@thirstymonk tiež máte doma podobné problémy? Dieťa máme zdravé. A vy?

autor
15. sep 2025
@anonym_b91daa

@anonym_autor mala som to, neboj prejde to....o par mesiacov bude lepsie.

@anonym_b91daa samé? Alebo čo pomohlo?

autor
15. sep 2025
@zuzanita1609

To mi je veľmi ľúto,že sa takto cítiš. Kým ti poviem,že to môže byť aj popôrodná depresia a mala by si určite vyhľadať odbornú pomoc,chcem ti len popriať,aby čím skôr tieto zlé dni prešli a opäť ti do života vstúpila radosť z materstva,zo života a chuť opäť prežívať už len tie radostné, spokojné dni. Raz aj to ☀️ opäť výjde,potrebuješ len oporu od dobrých ľudí, ktorými sa obklopíš. A v neposlednom rade ti z celého srdca želám,aby to bolo čím skôr. Si silná žena,silná matka, potrebuješ len popostrčiť na tú správnu cestu a na začiatku to bude ten odborník, ktorý sa tomu venuje skoro celý život. Posielam 🤗 a ♥️.

@zuzanita1609 dnes som celý deň googlila psychológov...50-70 eur hodina je masaker

anonym_316c6b
15. sep 2025

Poradím ti neviem kde najbližšie ideš k nejakemu lekárovi ci k obvodnej ci ku gyno mala by si si sa objednať a riesit to, možno telo je vystavene a ovplyvňuje to psychiku a bude treba podoplnat všetky vitamíny a minerály alebo poporodna depresia co nieje nič nezvyčajné až tak

anonym_316c6b
15. sep 2025

Choď k obvodnej da ti výmenný lístok a nech ti spraví aj krvné či si ok
Ja napr som dlhé mesiace mala nedostatok minerálov a z toho všelijaké stavy

anonym_b91daa
15. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_b91daa samé? Alebo čo pomohlo?

@anonym_autor velmi lutujem ze som to neriesila so psychiatrom/ psychologom...ale ako uz dieta bolo samostatnejsie bolo to lepsie, ale prve mesiace som nevedela ani krmit dieta ci prebalovat toboz len muz kupal. ja som sa nechytala. teraz ma moj pokladik 8 rokov a kebyze mozem , idem do dalsieho. skus sa poradit s gynekologom. je to najhorsie obdbobie mojho zivota, ale nelutujem lebo mi dalo Najviac co som mohla v tomto zivote dosiahnut.

autor
15. sep 2025
@anonym_316c6b

Pomáha ti niekto s dieťaťom?no pozri sa,to sa bežne stáva keď žena je nevyspata ma zodpovednosť zmení sa jej život tak niekedy nevládze a ze naozaj nevladze ale to by mal nastúpiť muž a pomôcť
Ale druhá vec je niekedy sa stane niečo ako poporodna depresia ktorú žena nevie ovplyvniť a tie okolnosti okolo bábätka nemusia byť take až zle len psychika potrebuje pomôcť a by si nebola prvá ani posledná a hlavne za to nemôžeš len to treba riešiť odborne aby ti s tym pomohli

@anonym_316c6b muž mi v rámci možností pomáha.. dieťa vstáva okolo 5.tej, okolo 7.mej sa potom cez víkend striedame a ja si idem ešte na hodinku a pol ľahnúť a pospať si.

autor
15. sep 2025
@anonym_316c6b

Poradím ti neviem kde najbližšie ideš k nejakemu lekárovi ci k obvodnej ci ku gyno mala by si si sa objednať a riesit to, možno telo je vystavene a ovplyvňuje to psychiku a bude treba podoplnat všetky vitamíny a minerály alebo poporodna depresia co nieje nič nezvyčajné až tak

@anonym_316c6b výmenný lístok vie vystaviť aj gynekológ ? To som nevedela...
Ja beriem vitamíny pre kojace ženy, vápnik a kolagén.

thirstymonk
15. sep 2025
@anonym_autor

@thirstymonk tiež máte doma podobné problémy? Dieťa máme zdravé. A vy?

@anonym_autor Najstaršie má určité problémy s rečou a vnímaním. Ďalšie dve sú zdravé.

anonym_316c6b
15. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_316c6b výmenný lístok vie vystaviť aj gynekológ ? To som nevedela...
Ja beriem vitamíny pre kojace ženy, vápnik a kolagén.

@anonym_autor obvodná

thirstymonk
15. sep 2025
@anonym_autor

@zuzanita1609 dnes som celý deň googlila psychológov...50-70 eur hodina je masaker

@anonym_autor Obvodný lekár ti napíše odporúčanie a tých 50-70€ hodina ti zatiahne poisťovňa

autor
15. sep 2025
@anonym_b91daa

@anonym_autor velmi lutujem ze som to neriesila so psychiatrom/ psychologom...ale ako uz dieta bolo samostatnejsie bolo to lepsie, ale prve mesiace som nevedela ani krmit dieta ci prebalovat toboz len muz kupal. ja som sa nechytala. teraz ma moj pokladik 8 rokov a kebyze mozem , idem do dalsieho. skus sa poradit s gynekologom. je to najhorsie obdbobie mojho zivota, ale nelutujem lebo mi dalo Najviac co som mohla v tomto zivote dosiahnut.

@anonym_b91daa hmm...takže gynekológ ma pošle k psychológovi? Dobre vidieť, tak ho asi vymením a porozprávam sa s novým. Ten starý nič moc...

zuzanita1609
15. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak je to popôrodná depresia,nemala by to vedieť tvoja obvodná,alebo pôrodník? Tieto stavy po pôrode sa môžu objavovať a aj keď to veľa ľudí podceňuje,je veľmi dôležitá liečba, pretože je to nebezpečný stav ako pre teba,ale aj pre dieťa. V ideálnom štáte by mala mať každá žena-matka tieto informácie a dostupnosť liečby ma byť dostupná,ak o ňu mamička požiada.

autor
15. sep 2025
@thirstymonk

@anonym_autor Najstaršie má určité problémy s rečou a vnímaním. Ďalšie dve sú zdravé.

@thirstymonk uff...takže tri deti ...to ste sa pekne odhodlali

any_soj
15. sep 2025

Ahoj. Pozri napríklad tú, to je konkrétne info od VšZP, ale majú to aj iné poisťovne. Ak chceš, napíš akú máš, pozriem ti.
"Poistenec môže klinického psychológa, ktorý má zmluvu so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou navštíviť/objednať priamo, bez potreby výmenného lístka."
https://www.preventivne.sk/tipy-zdravie/aktuali...

Osobne si myslím, podľa popisu tvojich pocitov, že máš depresiu (aj ja som mala) a bolo by dobré navštíviť psychiatra a brat antidepresíva.
Tam tiež môžeš bez výmenného lístka, stačí sa objednať.
Ak máte dlhé čakacie doby, šla by som na psychiatrický urgent - to, čo píšeš - Chcem späť svoj život predtým...vlastne už ani ten. Chcem si len odpočinúť, mať pokoj, ticho. - je podľa mňa varovný signál, ktorý treba riešiť skôr, než skĺzne do samovražedných myšlienok. Je žiaľ aj na Slovensku za posledné roky niekoľko prípadov, kedy neriešená popôrodná depresia mala osudné následky.

anonym_316c6b
15. sep 2025

Mne napríklad veľmi chybal draslík a aj iné ale už nepamätám presne co,stále unavená,podráždená a zistila som to ked mi zacala tŕpnuť ruka a išla na pohotovost ze asi ma slahne😅
A iba blbe minerály a zrazu všetko fajn
Niekedy to telo po pôrode a tých hormonalnych zmenách fakt sa vystavuje takže aj kľudne tým to môže byt,preto hlavne to riešiť s lekármi

anonym_316c6b
15. sep 2025

Zajtra šup k lekárke obvodnej, nech posúdi čo treba a hlavne jej na rovinu povedať
Možno vitamíny len a možno ta presne nasmeruje aj k tomu psychológovi a vysvetlí čo a ako
Hlave tam choď a neodkladaj to

anonym_b91daa
15. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_b91daa hmm...takže gynekológ ma pošle k psychológovi? Dobre vidieť, tak ho asi vymením a porozprávam sa s novým. Ten starý nič moc...

@anonym_autor mne toto radila sestricka , ale nesla som. ledva som fungovala. prajem ti vela sil. daj si skontrolovat krv ci ti nechybaju vitaminy ci hormonalny profil. ja rodila ako 35rocna az. tazky porod.

anonym_731401
15. sep 2025

Moja veľmi dobre ti rozumiem. Toto treba riešiť. Dá sa to zmeniť neboj sa. Prvý krok bude že zajtra zavoláš a objednáš sa ku psychiatrovi. Nazbieraj na to sily. Dieťa zatiaľ nechaj s partnerom o to nemaj strach. Dôležité je aby si sa dala do poriadku. Prešla som tým a aj keď tomu teraz isto neveríš dá sa to zmeniť. Partner by ťa mal čo sa týka návštevy odborníka podporiť viacej..

Strana
z3