Vyhorená matka
Ako to riešiť? Ja som už zo všetkého taká zúfalá.. večne choré deti, s manželom nezhody z každu blbosť, doma rutina- nonstop upratovanie, varenie, všade hračky (máme dvojičky plus dcéru maju vek do 4r) ja už mam všetkého po krk ... 😵 Ešte aj to počasie je totálna katastrofa, zatiaľ žiadna jar, pár dní bolo pekne... Niekedy mám už naozaj čierne myšlienky.. najhoršie je, že nemám ani kamošku s ktorou by som šla von, no za tie posledné 4roky som nikde nebola... cítim sa ako posledné hovno, ktoré sa ani nevie postarať o rodinu 🥺
Tak veľmi ťa chápem. Ja mám ti isté až na toho muža.
Bola som na tom rovnako. Pomohlo mi, že som začala pravidelne cvičiť jógu a pilates. Netvrdím, že teraz sa cítim plná energie a elánu do života ale je to podstatne lepšie.
Nemala som 3 deti do 4 rokov, ale mam 2 deti do roka. A bola som na ne sama. Situacia total na maslu. ALE!!!! Deti rastu. Kazdym jednym dnom. Takze videla som svetlo na konci tunela ;) A este jedna rada, od matky samozivitelky --- nieco, co si mozno ty neuvedomujes.... Den ma iba 24 hodin a nie, nie si povinna udrziavat poriadok. A ano, deti mozu byt obcas aj v spinavom, nemusis ich ihned prezliekat. A ano, mas pravo si sadnut a nerobit ze vobec nic.
Moji keď boli malí (rozdiel 2 roky celé dni sama s nimi), som sedela na stoličke a hovorila si nech su už veľkí, mala som toho dosť niekedy, a ver že teraz už majú 13, 15 rokov a ušlo to že veľmi rýchlo...a ja hovorím, že malé deti-fyzicky náročné, veľké deti -psychicky náročné 🙂 ale už si aj hovorím, keď nejde o život nejde o nič
Zapojit manzela. Nechat mu deti a ist aspon na vikend prec.
Presne akoby som o sebe citala 😔
Tak velmi ti rozumiem, ver, veeeelmi vela mamin bolo na tom v nejakom obdobi podobne a preto ti naozaj mozme povedat: je to len obdobie!
Ja by som navrhla, skus niekam odist, aspon na hodinku, na vychadzku SAMA, do ticha, pripadne si najdi nejaky kruzok, sport, nieco na pravidelnej baze aspon na hodku za tyzden... potrebujes vypadnut, potrebujes odstup od toho, co ta denne dusi.
A potrebujes si uvedomit dve veci: kasli na dokonaly poriadok! Pri 3 malych detoch nie je realne mat upratane ako z katalogu, je to dopredu prehrana misia a len si tym vytvaras stres! Pri detoch jednoducho ten neporiadok je a to ti odkyvame uplne vsetky s usmevom.. ano, su super zeny, ktore maju ako z katalogu ci je den noc, neviem ako to davaju, ale o milion, ze je ich mensina 😉 cize nie, nie si neschopna.
A po druhe, aby si mohla prezit, musis byt laskava a mierna v prvom rade K SEBE! Normalne si priznaj ze ano, mas toho vela, nie, nezvladas to uplne ako by si chcela, ALE SNAZIS SA NAJVIAC AKO SA DA! Deti potrebuju teba, tvoju naruc, tvoj usmev, tvoju nehu, lasku, a toto aby si mohla davat, musis byt mierna k sebe a naozaj vnimat tie skutocne dolezite veci..
Prajem ti krasny den, drz sa
U nás do 3 r. najmladšieho peklo, potom sa to začalo zlepšovať. Ale teda manžel ak mal nejaké výčitky na stav domácnosti, veľmi rýchlo som ho upratala a zabralo to. Začal sa postupne viac zapájať a menej mudrovať. Teraz má najmenší 5 a už je to fakt pohoda. Drž sa, s malými deťmi je to veľmi ťažké, ja vôbec nemám pocit, že veľké deti veľké starosti, naopak, už ma nechajú v sobotu pospať, keď patrične zvýšim hlas, tak aj pomôžu čo to, vedia sa samí zahrať aj pobiť, nepotrebujú moju asistenciu, najstaršia ide sama von, bez matere za zadkom, keď sa mi nechce variť, vedia si uvariť aspoň spaghetti s morcadelou, alebo natrieť rožok s niečím. Bordel je tiež menší, ale HLAVNE - ja mám oveľa viac životnej energie ako keď boli malí. Naša domácnosti stále nie je tip top, ale stále sa to zlepšuje (a manžel stále pomáha, resp. vybral si svoje činnosti, ktoré sú jeho "parketa" a ja ich proste nerobím). Drž sa ♥️♥️♥️, nech ti tí chrústikovia rýchlo vyrastú.
dohodni sa s manzelom,ze raz alebo lepsie dva krat do tyzdna budes mat dve hodiny pre seba a on bude s detmi.Ty chod na kavu s kamaratkou alebo na prechazdku,cokolvek,co vies,ze ti urobi dobre a zrelaxujes sa pri tom.Aj ty mas pravo na oddych!
Zamerat sa na seba a vztah s muzom. Kaslat na domacnost a troska viac slobody detom. ;D Treba si to zorganizovat proste inac. Aj ja mam kadejake stavy a dni,hlavne pocas chladneho obdobia,to tak bolo... Plus plany do buducna? Je sa na co tesit?
Ja mam len jedno dieťa ale toto počasie mi ide na nervy fakt. 🥲

Odkial si?