icon

Výlev - potrebujem urýchlovač času

26. jan 2021

Prosim prepacte za otravovanie. Som vyse 4 rokov doma, 7 mesiacov “zienky domacej” pred sebou a mam z toho nervy v koncoch.
Ja milujem svoje deti, ale kiahne - cca od zaciatku januara (najprv jeden potom druhy), muz dojde o siedmej domov teda von sa dostanem az vtedy. A ja uz snivam o tom, ze je september a ja sa “zbavim” konecne aj mladsieho (skolka).
Prosiiiim co robit aby som denne od tej stvrtej nemala nervy na deti a neotravovalo ma vecne kto si bude sp mnou kreslit, hrat sa, citat si?
Ja som vdacna ze sme zdravi a ze manzelova praca nebola ovplyvnena koronov a uvedomujem si ze oproti inym ludom mam “lahky zivot”, ale ja sa uz citim total vyhorena doma a snivam len o tom ze rano bude doma ticho a ja sa budem venovat veciam ktore mi dovolia sa sebarealizovat. Skorsi nastup moc nie je realizovatelny 😂 ale akonahle si sadnem ze teraz Vas mam niekde tak surne potrebuji nieco 🤷‍♀️ Pride pan tatko vecer a on si moze citat na tablete a deticky ho “neotravuju” 🤷‍♀️😂

Strana
z5
najjulinka
26. jan 2021

No robim profi rodiča 13rokov. Najhorší čas je od tej štvrtej a január. Vo februári sa to mierne začne lepšiť. Berte to tak ,ž e kiahne teraz ked je lockdown je vyhra. Len ta predstava, že konečne skončí lockdown a u vas by nastupili kiahne.... 😉 Len vydržať. Kavu, čokoladu, poldecak, rezeň, slaninu čokolvek čo človeka poteší a zvlada to pri detoch si treba dopriať. Vydržať. Aj Jožko pletko vravel "Kto vydrží, vyhráva!" ... Tak sa toho držažť. Vydržať, vydržať, vydržať 🙂

monicka10
Autor odpoveď zmazal
autor
26. jan 2021

@najjulinka 😂😂😂😂😂 ako ja som happy ze to je takto len proste ma chytaju stavy ze mi brutalne chyba robota aj ked viem ze potom to bude iny zaberak 😂 len clovek sniva o tom co sa neda 🤷‍♀️

najjulinka
26. jan 2021

@monicka10 vsak sa nestazuje.... jo to len vylev.. .socialny kontakt nam všetkym chýba. Ja ako profička to poznám.... Normalka. aj ona by zvladla aj pol tucta a aj bez deti a možno aj pri jednom by potrebovala vyliať všetko na niekoho.. všetky problemy sveta... však hormony tiež robia svoje, PMS robi svoje - to aj vyliate mlieko na linke može vyzerať ako tragedia sveta...... 😉

autor
26. jan 2021

@monicka10 ja somvdacna zato co mam a uvedomujem si ze nemam ziaden problem. Teda okrem toho ze mam uz proste stavy ze uz to nezvladam doma. Takze spomalena niesom len proste som sa dostala do bodu kedy mi neskutocne chyba “sloboda”. Ja viem ze bude lepsie len niekedy na cloveka dolahne “smutok” aj ked nema realne dovod. Viem ze lockdówn raz skonci, ze aj vonku s detmi pojdem len pptrebovala som si precitat nieco ako od @najjulinka

autor
26. jan 2021

@najjulinka dakujem 🙂

monicka10
26. jan 2021

No keby tu každý dával takéto niečo server Modry koník by to neutiahol.
Iný v noci nespia , ako ja. Ako píšem sú na tom iný ešte horšie. Choré dieťa v noci nespia .
Píšem štastná žena, čo má zdrave deti a muža.Pochopím ženu, ktorá ma choré dieta a nemá muža- lebo zdupkal.

najjulinka
26. jan 2021

ja som na rodičovskej a v piatok už som kolegyni z prace sa "posťažovala" že mi chýba práca... akože defacto to iste ako bez prace to mam skoro ,ale aj tak.... ja viem presne.. mne by stačilo sa na chvílu vratiť do prace a zas byť dalej na rodičáku, len chvilinku mať zmenu...... to je ako ja vravim, že v lete by nemali byť 2mesiace vkuse prazdniny,a le v strede by mali isť deti na týžden do školy... nič by sa nenaučili, elbo však medzi dvom mesačnými prazdninymi, len proste zmena, narušiť ponorku a zas by som po týždni si ich tak užívala ako keby som ich doma v živote nemala.... Nas bolo tiež doma viac a mamka v pohode zvladala, ale vravela, že raz za čas ju ocko musel pustiť na 3dni do Prahy. Vzala aj nejake deti so sebou,a le proste zmeniť vzduch....

najjulinka
26. jan 2021

@monicka10 ked s tym kon začne mať problem,t ak take prispevky zakaže davať, stopne... a pod.... čo nie je zakazane je povolene... 😉 a vylev pomože.... tak je super, že kon pomože 😉

monicka10
Autor odpoveď zmazal
lamar11
26. jan 2021

Najväčšia chyba mamičiek ze sa až moc venujú,az na úkor svojho času. Nerob im animatorku,nechaj nech sa zahrajú samé,alebo nič sa nestane ak sa budú aj trocha nudiť. Ty nemáš byť non-stop pri ruke,na požiadanie sa hrať,s úsmevom na tvári keď sa ti nechce. Tiež som to robila a bola to veľká chyba. Neboj,oni sa vedia veľmi dobre aj zahrať samé,len skúšajú,ale aj neustupis,vybuduje u nich samostatnosť pri hrách.

monicka10
Autor odpoveď zmazal
autor
26. jan 2021

@monicka10 ano som statna. Neskutocne najviac. Lebo mam 2 super deti, manzela, nemame ziadne problemy. Za to som vdacna. Ale zaroven tak ako staram o vsetkych som zanevrela na seba a chyba mi pocit sebarealizacie a pocit ze moje sebavedomie nie je v zemskom jadre 🤷‍♀️ Prepacte ak som Vas nejako pohorsila. Nechcela som

monicka10
Autor odpoveď zmazal
autor
26. jan 2021

@lamar11 to nerobim. Len skor proste ako ste napisali. Neskutocna ponorka.

majah212
26. jan 2021

Cez víkend si nevieš urvat čas pre seba? Niekam dať deti a venovať sa sama sebe? Tvoje pocity sú normálne a poukazujú na to aj odborníci aj žena “doma” potrebuje čas pre seba a svoje potreby. A názory niektorých žien že máš byt šťastná lebo .... neber vážne, to je take klišé že mi niekedy rozum ostáva stať že sa to deje v 21.storočí. Skús sa s manželom dohodnúť na nejakom čase a spôsobe kedy budeš mat len pre seba a sebarealizáciu (tvoje deti manžel aj psychika sa ti podakuju) 🙂

monicka10
Autor odpoveď zmazal
majah212
26. jan 2021

@monicka10 tu nejde o porovnávanie kto je na tom lepšie/horšie vždy na svete bude niekto kto bude na tom lepšie a horšie a zároveň vždy ide o konkrétneho človeka a jeho život, ktorý sa nemá porovnávať so životom niekoho iného 🍀

nika_m
26. jan 2021

Odporucam ti aspon cez vikend najst nejaky cas kedy by manzel mohol byt s detmi a ty sa chod vyvetrat,hoc aj na prechadzku len na cerstvy vzduch alebo nieco ..teraz nie je moznosti vela kvoli korone ale ja aj idem peso do vzdialenejsieho obchodu a peso naspat len kvoli malemu nakupu :D ja aj chapem ako sa citis, pre mna je tiez rodicak niekedy velka ponorka a to mam len jedno dieta...zboznujem ho najviac na svete aj sa s nim hrat ale potrebujem obcas aj vypnut 🙂 manzel strazi a ja sa idem prejst...pomaha to 🙂

monicka10
Autor odpoveď zmazal
sofiapp
Autor odpoveď zmazal
autor
26. jan 2021

Damy zo srdca Vam dakujem. Ano kazdy vecer vypadnem na prechadzku niekam mimo. Ano ide o ponorku z toho ze proste cloveku z toho prepina.
Mam svoje zaluby, mam manzela ktory postrazi deti a ja sa idem vyvencit. Potrebovala som tl len napisat. Pretoze manzel na to kyvne plecami ze ach jaj....
neporovnavam sa, lebo kazdy sme unikat a kazdy ma svoje radosti aj starosti. A nie nejde o cas na lakovanie nechtov.
Snazim sa najlepsie ako viem len zial uz ked clovek vie ze koniec sa blizi, teda snad nastup do skolky a ze sa aspon ciastocne dostanem opat do toho ze nebudu moje povinnosti len prat a varit a pod tak to bude o inom.
Este raz dakujem velmi pekne 🙂

monicka10
Autor odpoveď zmazal
meluela
26. jan 2021

ahoj, bola som na tom podobne, uplne ta chapem. nie vsetky zeny su stastne byt doma zavrete s detmi a riesit len hovienka a prikrmy, max. pieskovisko. ja som myslela ze budem, ale nie som ten typ. vydrzala som to vela rokov aj cez total vyhoretie, nemala som tiez moc na vyber kvoli zdraviu deti, spatne by som asi volila opatrovatelku. robota je omnoho lahsia nez toto. skus si vyboxovat nejaky tenpravidelny cas pre seba, ak sa len trosicku da (manzel, rodicia, svokrovci ..) a neboj, to prejde rychlo do jesene 🙂

meluela
26. jan 2021

@monicka10 ja mam teraz fakt debilnu zivotnu situaciu (nechcem rozoberat aku ale vela zlych veci dokopy) a objektivne sa mam horsie, nez som sa mala ked som bola v podobnej situacii ako autorka. ale aj tak na to spominam ako na vcelku priserne obdobie a teraz mam vacsi pocit slobody nez vtedy

monicka10
Autor odpoveď zmazal
hederamonstera
26. jan 2021

juj, to nie si jedina, tato korona dava zabrat kazdemu - aj bezdetnemu, aj slobodnemu, aj skolakom aj pracujucim, proste vsetkym. Musis to len vydrzat. Mne pomaha meditacia alebo len vdacnost - je to zameranie pozornosti na vsetko za co som vdacna (cerstvy priklad - plna radosti som sla varit veceru a do toho piect kolac, samozrejme na chvilu ma chytil amok z bordelu - hlavne zafrkany sporak od smaziaceho oleja :D - ale proste som sa zastavila, realne sa dva krat z hlboka nadychla a sustredila sa na tie nadychy a zamerala sa na to, ze kokos, aki mozme byt stastni, ze mam KDE uvarit a ze mam z COHO uvarit a opat som s radostou sa pustila do upratania). 🙂 a toto mi pomaha stale 🙂

meluela
26. jan 2021

@monicka10 no ja praveze hovorim, ze mi bolo riadne zle aj ked som akoze mala byt "stastna", ked som "mala vsetko". Ze napriek tomu, ze teraz uz nemam to, co ma ona ju uplne chapem ze sa citi zle doma uväznena s detmi.

0silvia0
26. jan 2021

povedz si, ze je to len obdobie. Obdobie, ktore raz prejde a pride nieco lepsie, horsie, rovnake... To je jedno, raz nieco skonci, potom ine zacne. Neda sa z toho ujst, len najst nieco, co pomoze odreagovat sa. Ak mas koho, nehanbi sa poziadat o pomoc.
Ja som toto detickove obdobie tiez neprezivala euforicky, teraz by som sa pokojne na chvilu do toho obdobia vratila, chyba mi...

zuank
26. jan 2021

Ako by som to pisala ja 😂

Strana
z5