Zanedbané ženy - matky na materskej
V poslednej dobe si dosť všímam zanedbané ženy - matky na materskej. Niektoré akoby rovno z postele išli s dieťaťom von. Neupravené, strapaté, mastné vlasy, špinavé oblečenie. Nevravim, že ja som ako z katalógu. Mam aj kilá navyše ale aspoň si umyjem vlasy, pripadne si dám suchý šampón a trocha sa primalujem, nech po ťažšej noci vyzerám aspoň trošku zdravo. Čisté oblečenie je základ. Ale niektoré naozaj… fakt musia chodiť s mastnou hlavou v drdole (áno vidno to) a v špinavom oblečení? Toto je základ, nevravim že musia tie ženy chodiť vymaľované, ale dobre, keď už si pri malom dieťati nestihnem umyť vlasy, tak si aspoň kúpim suchý šampón a dám si čisté oblečenie a antiperspirant… ešte že niektoré majú najnovšie modely kocikov, ktoré pod 1000€ nejdu.
Niektoré určite poviete že som povrchná, budete argumentovať tým, že oni sa venujú veľa deťom, ale naozaj…. Uznajte veď umyť si vlasy/dať si suchý šampón a trocha sa upraviť je otázka možno 10tich minút… 🙄
@stanislavicenka prosim ta, písala som ja niečo o starých rodičoch a o líčení? Ani ň.
Keď som vonku a stretnem upravenú maminu s dieťaťom, hoci len jednoducho a ladia si k sebe, tak ma zahreje pri srdci a poviem si sama pre seba akí sú krásni a užívajú si materskú/rodičovskú dovolenku so cťou.😁😁 A keď vidím x-krát cez týždeň jednu a tú istú maminu v čiernych legínach a vyťahanom tričku, pritom v jednej ruke mobil a s druhou tlačí kočík, tak to vo mne nevyvoláva pocit estetična. Ale tak to je môj problém, nie jej. 😁 A toto nie je o náročnosti a nejakých extra problémoch, ktoré bránia upraviť sa, keďže v niekoľkých prípadoch je súčasne na RD s nimi aj manžel. Prosto v niektorých ženách toto nie je zakódované, nepripisujú úprave zovňajšku váhu, majú zrejme iné priority. Nevyzerá to pekne, ale je to len ich vec, nás do toho nič.😊
@number19 a nejaky recept na to sote co sa robi samo nemas, prosim ta? lebo ja musim nakrajat cibulu, zatial co sa mi dieta skriabe na nohu, lebo chce ist na ruky a nemozem mu predsa na chvilu pustit mobil ani telku, lebo by mu to poskodilo mozog, potom to maso musim pokrajat, co trva par minut zatial co sa mi to dieta stale skriabe na nohu, alebo neskriabe lebo uz lezie niekam cez gauc na okno, potom treba tu cibulu a maso strazit aby to neprihorelo, medzitym umyt dosku a noz, pripadne iny riad....
Ja si myslím že autorka proste nechápe ako to tie ženy nemôžu stíhať. Myslím tým umyť si vlasy aspoň nad vaňou, do dvoch minutiek hotovo, veď bábätká spinkaju často. Tak chcela vysvetlenie. Ja to tiež nechápem, ale neriešim to. Len napríklad ja sa cítim mega zle keď mam mastné vlasy. A ak ich mám aj mastné, tak to nedám do drdola lebo je to ešte viac ulizane a pôsobí to ešte viac mastnejšie. Ale každý nech si chodí ako chce.
@number19 skor ironicka.... mam byt 65 m2 a predstav si nestiham ho upratat tak ako by som si predstavovala, prisla som z nocnej, zacinaju mi mastniet vlasy, ale nemienim si ich teraz umyvat, takze ked pojdem po dieta do skolky, dam si ich do copu a mozu na mna vsetci pozerat, ze som si nenasla 10 minut na to, a budem mat na sebe tricko z kiku a rifle z lidla.
Je tesne pred voľbami, možno to nejaka politická strana zahrnie do svojho programu - suchý šampón pre každú matku na materskej 😀.
@aurora33 reagovala si na autorku, ze s tym suhlasis. Len autorka neskor dodala, ze ma muza a starych rodicov
@katkami123 ale prosim aj s navodom pre blbych, pretoze ja som v zivote nepouzila suchy sampon ani raz a do dnesneho dna som netusila, ze je mojou spolocenskou povinnostou ho pouzivat, tak ako som netusila, ze je nepripustne chodit s mastnymi vlasmi v drdole.
@rozkvet1 ja ti to vysvetlim u seba - moja napriklad spala takmer vylucne pocas jazdy v kociku, ak aj zaspala doma, tak s mojim prsnikom v ustach, a ked sa mi nahodou podarilo z izby odist, ta susedila s kupelnou, z ktorej tak rurakala voda, ze som si fakt nedovolila pustit ani kvapku. Podotykam, ze ja nie som z tych, co chodili s mastnou hlavou a spinou na tricku, no napriek tomu neriesim tie, co tak chodia, pretoze neviem, co za tym moze byt, to je jedna vec, druha je ta, ze mame pravo na svoje priority.
@number19 dalsia dokonala s odpovedou na vsetko.
plastovu dosku nepouzivam, lebo medved.
nozov mame 10, ale jeden mam oblubeny a nevidim dovod kupovat druhy len preto aby prvy trcal v umyvacke.
stale prosim o ten recept na to sote co sa robi samo a umytie vlasov za 10 minut aj s ususenim a ucesom.
nie kazda sme krasna a dokonala ze nam staci 10 minut na vlasy a 2 minuty na maskaru.
Nikto nikomu ziadne prava neberie.
Autorka si vsimla taketo mamicky, a uprimne aj ja (viackrat) a tiez sa mi to tazko chape nestihnut si dat sprchu a umyt vlasy (dat si maskaru, ani ta nemusi byt lebo dalsia minuta 🙂)...to je vsetko.
A mozte mat svoje priority (zasmradene - ak sa tak citite dobre).
to su mi problemy... Riesit cudzich ludi ci maju mastne vlasy alebo ogrckane tricko 🙈
Mne umytie vlasov trva priblizne 20-25 minut. Potom dalsie 2 hodiny trva kym mi vyschnu. Predtym som umyvala vlasy raz do tyzdna. Teraz je to castejsie. Vcera som si dala suchy sampon, urobila drdol, klobuk na hlavu a islo sa von. Ziadne sminky typu maskara alebo ocne tiene nepouzivam. Len raz za uhorsky rok. Naposledy som vyhodila vsetky ruze, lesky, maskary do kosa. Zaberalo mi to len miesto. A navyse v mojej praci sa nesmu pouzivat ziadne sminky, parfemy a ani laky na nechty. Zakladna ranna a vecerna hygiena je u mna samozrejmostou. Ale, aby som riesila niekoho ako vyzera, tak to teda nie. Mam dost vlastnych problemov a nie to este sa zaoberat vyzorom nejakej cudzej mamicky / zeny ..
@number19 ach jaj, kde dojdu argumenty, pride utok - kto ma mastne vlasy, ci momentalne spinave oblecenie, nemusi byt automaticky zasmradeny alebo ak aj je, citit sa tak dobre nemusi, len mu mozno aktualna situacia nedovolila byt de luxe, uprednostnil dieta a nadubuce si uz tie vlasy umyt stihne.
@number19 prisla dom z nocnej, dala som si sprchu, ale nebudem si teraz umyvat vlasy, lebo umytie by mi mozno trvalo 5 minut, ale urobenie ucesu a susenie by mi zabralo viac ako 10 minut, mam este ine povinnosti a mozno si chcem na chvilu zdriemnut. a mam dnes volno a idem len po dieta do skolky. ano, je to o pristupe, mam volno a nepovazujem to za dolezite si dnes umyvat vlasy. ale dakujem, ze si mi to vysvetlila.
@heln Ja som prave vysla zo sprchy s umytymi vlasmi a ostatnou hygienou...cas straveny na konovy si mohla investovat do cistoty vlasov.
Ako hovorim, je to o pristupe...
Dceru pojdem vyzdvihnut s vlasmi ake su (bez speci ucesu), ale cistymi...
Mne je to jedno, ja som rada cista a upravena a rada sa stretavam s cistymi a upravenymi ludmi....
Len tolko, kazdy nech si zije ako chce...
@stanislavicenka ono to je skôr o tom chcení a nechcení. Ja sa chcem cítiť dobre a s mastnými vlasmi sa cítim hrozne. Tu je to zrejme škoda vysvetľovať. Mala som náročné deti, ale s mastnými vlasmi a vyťahaných leginach som nevyšla ani smeti vysypať. Podotýkam, manžel vtedy chodieval preč a starí rodičia su pracujúci.
@number19 ha ha ha, to si teraz zabila a to este dodam, ze uz tyzden som si neholila nohy. to som ale humusacka, co?
aha, docitala som si 8 a 9 stranu diskusie a zistila som, ze som vlastne leniva.
ako fakt nevidim dovod zdovodnovat preco som si neumyla vlasy ked som uz bola v tej sprche, mam volno, tak to moze byt kazdemu uplne jedno ci mam alebo nemam umyte vlasy.
clovek by ani nepochopil ako ovplyvni cely vesmir tym, ze si neumyje vlasy.
takze verejne priznavam, ze mam ine priority nez umyte vlasy, lebo som leniva humusacka.
ani zajtra rano si ich neumyjem a pojdem zaniest dieta do skolky ako strasiak. s obleciem si tricko z lidla.

@mandzula "a je to ich vec, nie? Ako to ovplyvnuje ostatnych ludi? "
Autorka sa nikde nevyjadruje k tomu, ci to ovplyvnuje inych ludi.
Len si vsimla taketo zeny a zalozila diskusiu, lebo nechape ako 10 minutove hygienicke navyky mozu niekomu robit v dnesnej dobre problem.