icon

Zistila som, prečo ženy majú radšej synov

22. máj 2022

Veľakrát tu bola diskusia o tom, že mama ma radšej jedno dieťa - prevažne syna.
Ja som zistila prečo, možno máte na to iný pohľad, ale môj je takýto.
Mám dcéru a trhá mi srdce, ako si muža privlastnuje, ako bez neho nechce ísť nikam, proste ako ho má radšej. Má štyri roky a preňho je všetkým a mladšia nula bodov.... Nie je to žiarenie z mojej strany, len citovo som ubolena.
Ja im doprajem, ale som zranená v srdci. Moje malé vysnívané dievčatko má zraňuje a ja len dúfam, že raz budem mať aj syna. Prvé roky bola môj miláčik, maznak a láska a teraz mi je iba smutno.
Nikto mi nepovedal že byť matkou je náročné, tak citovo náročné.
Začínam mať týmito pocitmi iba pocit, že mladšiu dcéru mám radšej ako ju.
Nebuďte smutne aké máte mami, neviete aké ste boli vy deti. Niekde problém je a z niečoho pramení.

Strana
z3
autor
22. máj 2022

@h2 lebo aj ja by som mala rada polhodinu bez deti, takže meniť za vysávač to nechcem 😀

autor
22. máj 2022

@hivanik ďakujem za povzbudenie....
Puberta je ďaleko, toto je asi predpriprava. Není som k nej chladná, iba ma mrzí že on vždy ma čas na ňu a ja len keď spí mladšia ak to zväčša skončím vetou... Už je hore, musím ísť. Len ma to mrzí, to je všetko.
Pekný víkend želám ešte.

hivanik
22. máj 2022

Obdobie vzdoru je jednou z prvých zaťažkávacích skúšok v období vývinu dieťaťa. Môžete sa o ňom veľa dočítať, veľa sa naučiť či naštudovať si. Avšak, o čom toto obdobie skutočne je, vám najviac napovie, keď ho budete spolu s dieťaťom prežívať.

Je to skúška rodičovských hraníc a trpezlivosti. Objavuje sa medzi druhým a štvrtým rokom života dieťaťa a vrcholí v období okolo tri a pol roka. Aj dovtedy zvedavé, pokojné a najmä spolupracujúce dieťa sa vám náhle mení na uzlíček nervov, ktorý sa snaží presadiť si svoje stoj čo stoj, i keď niekedy ani samo celkom nevie, čo vlastne chce. Inokedy je o svojom postoji pevne presvedčené a zaryto trvá na svojom, a nadarmo sú vám vaše logické argumenty.( zdroj internet )

Porozprávajte sa s manželom a dohodnite si ako to chcete / budete riešiť ...Aj on by mal pochopiť a chcieť si vytvoriť vzťah s druhou dcérkou a aby staršia nemala pocit, že svet sa točí iba okolo nej....A každej matke dobre padne keď si nájde chvíľu iba pre seba napr kaderníčka alebo na začiatok len tak na hodinku vypadnúť sama na prechádzku....Mam deti s väčším rozdielom ako ty ale ten čas som si nasla na psychohygienu.

zorkahorka
29. máj 2022

Toto je obdobie, kedy deti prechadzaju k otcovi, lebo boli viac pri mame. Aj moj starsi syn je pri otcovi, lebo sa nam narodil mladsi, tak jech mam viac priestoru pre mladsueho. A moze to byt aj povaha alebo obdobie. Mas este druhu dcerku, vychutnavaj si ju. A nie, nemas ju radsej ako druhu. To si si sama v hlave tak nastavila, lebo ta odstavila 😀

leidin
16. júl 2024

Môj otec sa o mňa nikdy nezaujímal a matka ma aj tak neznášala a mala rada len môjho brata. Ja si myslím skôr že je to proste povaha tkz škaredej ženy…neznáša ženy, uznáva len seba

Strana
z3