icon

Zmenil sa váš postoj k staršiemu dieťaťu po narodení mladšieho?

20. apr 2025

Odsunuli ste svoje staršie dieťa akoby na druhú koľaj po narodení mladšieho? Ktore by bolo mladšie o 10 rokov, že staršia by mala 15 a mladší 5 rokov?

abbey1
20. apr 2025

Nie. Máme dcéry presne s rozdielom 10 rokov

rybkoava
Autor odpoveď zmazal
nynia
20. apr 2025

Nerozumiem ako u normalneho cloveka - rodica by sa nieco zmenilo. Samozrejme, svoj cas budes musiet delit medzi 2deti mladsie logicky bude potrebovat viac casu ale povedzme si uprimne cim starsie dieta tym ta menej potrebuje bez ohladu na surodenca ale od isteho veku prirodzene sa osamostatnuje a viac casu travi s rovesnikmi a ty sa aspon "nezblaznis" pri takom vekovom rozdieli ako keby si mala rok-2rozdiel kedy obe deti ta potrebuju priblizne rovnako a ani sama nevies niekedy za kym skor skocit.

alickapusinka
20. apr 2025

Nie to prečo akože už je druhe tak na to prve treba kašľať.Citlivý vek 15 rokov.Aby sa nestalo niečo čo potom sa nebude dať riešiť.Myslím partia, kamaráti, flakanie to môže prísť raz dva.Nechápem aj keby som mala deti s väčšim rozdielom nikdy by som neodsunula dieťa na druhu koľaj a už vôbec nie dospievajuce.Alebo tu dcéru máš s prveho manželstva a tu teraz čo sa narodilo z druheho.A dostavaš kvapky že ta je už takmer dospela a ta druhe je male takže jej treba venovať viac pozornosti.Samozrejme ked bola kojenec to je jasne že áno mamu najviac potrebuje je závisle ale píšeš že syn ma 5 rokov to nie je úplne malý ved za rok pôjde do školy.Takže ak by sa jednalo o kojenca prave narodeneho tak áno ale pokiaľ ma dieťa druhe 5 rokov tak si myslím že je to už veľke dieťa ktore nemusi byť závisle na matke.A netreba sa o neho starať viac za predpokladu že nie je zdravotne postihnutý alebo ležiaci lebo toto je úplne ina situácia.

lucia147852
20. apr 2025

A kde q prečo by som mala staršie odsávať? Áno bolo chvíle keď sa musela prispôsobiť režimu bábätka a zas naopak bábätko šlo do nosiča s prispôsobilo sa staršej. Mám rozdiel 6,5 roka.

ivangeline
20. apr 2025

Čo to znamená? Ako si to predstavuješ to odsunutie? ;D Určite sa ináč treba správať k jednému a ináč k druhému. Sú aj obdobia, kedy potrebuje jedno dieťa viac pozornosti a druhe menej..

bytc20
20. apr 2025

Mam 11r. rozdiel a nie, starsieho som urcite neodsunula. Ale povedzme si pravdu, on je v takom veku, ze je ledva rad, ked mu dam pokoj 😅 Ale teda ja si davam pozor, aby som aj s nim travila cas. Ak potrebuje pomoc s hocicim, nech neviem akokolvek nestiham, vzdy si nanho cas najdem.