icon

Zostala som pri športovom outfite aj po skončení RD

begees
11. okt 2018

Ahojte, mamičky aj snažilky. Moja otázka bude medzi ostatnými možno vyznievať trochu banálne, ale predsa ma to zaujíma, tak zakladám novú tému. Ide o to, že počas materskej som si zvykla nosiť z praktických dôvodov športové (alebo voľnočasové - ako to nazveme je v podstate jedno) oblečenie. Čiže tenisky, džinsy, športové tričko, mikina-klokanka s kapucňou. Predtým som síce tiež zvykla dosť chodiť v športovom, ale aj som to striedala so športovou eleganciou, čiže balerínky, blúzka, svetrík a tak. No a teraz po materskej som už tak zvyknutá na svoje obligátne kombo mikina-džíny-tenisky, že už nosím v podstate iba toto🙂 Je to pohodlné a vídam veľa žien, ktoré sa tiež takto obliekajú a v podstate im to aj sekne. Aj ja nosím pekné kúsky, väčšinou značku Superdry, Adidas alebo Hollister. V práci, do ktorej chodím, žiadny dress code nemáme, takže aj v tomto smere pohoda. Ale aj tak mi v poslednej dobe vŕta hlavou, či by som predsa len nemala zmeniť svoj štýl na elegantnejší. Ako to máte vy?

jana_eyre
11. okt 2018

@janulka1802 no, len poznam viac zien (ci uz osobne, alebo virtualne) co taketo veci riesia a pozeraju zvrchu naozaj.. aj tu v niektorych prispevkoch to citit, uz aj ta veta "teplaky, mikina, karpina v oku" proste vysmievacne..

@fefe123 to uz je bohuzial nedostatok akceptovania bontonu, ktory by sa mal dodrzovat v urcitych situaciach.. ist do divadla v roztrhanych riflach je zvlastne, ale zas ak je naozaj sloboda, tak ak niekto chce burat konvencie, nech si ich bura.. stale si myslim, ze je dost ludi, co bude dodrzovat vhodne oblecenie a nemusi sa preto citit "vadne", preco aj?

neviem ake je to na weboch inych krajin (ci tam tiez riesia taketo veci), ale ked som v inych krajinach, velkomestach, tak sa mi vzdy paci ta brutalna roznorodost ludi, ich oblecenia a uplna absencia okukovania ostatnych, co to maju na sebe.. neviem ci to tak vnimam len ja, ale vzdy si to vsimam.. pekny vecer aj tebe..

begees
autor
11. okt 2018

@jana_eyre Ja mám zas pocit, že vo veľkomestách chodí veľa žien v "dolce dogabana" štýle.

jana_eyre
11. okt 2018

@begees dost mozne.. mne sa to.paci, ze ludia si.dokazu.dat na seba vselico a maju na to sebavedomie.. ja mam na sebe rada co najmenej vyrazne veci a farby, neznasam vytrcat a upozornovat na seba (ina som bola v puberte).. ale u druhych sa mi to paci ak si to ovsem nejako vsimnem.. pacia sa mi vsetky styly oblecenia, asi okrem obscennych..

6mia6
11. okt 2018

@kittykat22 no ja som si aj myslela ze to bude niečo hlavne biele.
Ja som si zatiaľ asi kúpila niečo možno medzi. Jednofarebné, bledo ružové newbalance tenisky. Zase som netrafila.

kittykat22
11. okt 2018

@karin1905 pozri, mne je jedno v com chodis. Keby si aj v pyzame do banky isla, tak mne je to uplne jedno. Ja nerada chodim v halovej obuvy vonku. Neviem si to osobne predstavit. Je to ako ako keby som mala ist do divadla v rifliach. Mam to tak vnutorne nastavene. Saty do divadla, halove botasky do haly. Ale v com chodia ostatni, ma vobec netrapi. Ja som nikoho nekritizovala, len som pisala, ze mam botasky rozdelene.

kittykat22
11. okt 2018

@6mia6 nie nie, mam aj cierne. Mam cele cierne alebo cierne s bielou podrazkou. Presne tie iste ako na obrazku biele - mam zo zary vsetky. Inak ja mam problem sa trosku orientovat v mode v poslednom case. Trendy sa menia rychlejsie ako mraky na oblohe. Mam vybrane obchody kam chodim, a viem, ze takmer cokolvekk co vyberiem tak netrafim vedla. Navyse si vyberam skor klasicke veci, a samozrejme editorial. Pretoze som marna a neviem zladit veci. Pridem v obchode k figurine a nakupim vsetko co ma na sebe :D Hadze to tam stylista tak mam po probleme 😀

6mia6
11. okt 2018

@kittykat22 tak to si môj človek. Tiež keď vidím dobre oblečenú figurínu idem po tom 👍😂😂😎

puklica13
12. okt 2018

Ja zasnem na akej blbosti sa vo virtualnom priestore vedia zeny posekat..to vazne???😂😂😂je pravda ze saty robia ckoveka..a u mna hlavne ciste saty, topanky a nechty..hlavne netreba zabudat ze sme zeny a mali by sme skraslovat okolie😁..takze najst si par minut na upravu zovnajskusa da vzdy..ja mam 3 deti a aj ked som ich mala malinkych tak proste 5 minut rano sa umyt, precesat a zakryt kruhy pod ocami korektorom bol zaklad..nie pre inych ale pre seba aby som sa dobre citila😊

beky1813
12. okt 2018

Som naschval sledovala zeny v skolke 😂 a fakt bolo vidno, ktore su doma a ktore robia 😂 inas od opatkov som upustili uz pred par rokmi. Tiez som chodila len elegantne. A moj muz nema rad ani vystafirovane zeny (ak nejde o spolocensku udalost) a ani teplakove zeny. Ma radsej taky ten volnocasovy styl s trochou zenskej rafinovasti.

A leginy s kratkym trickom by som zakazala

lusinda1989
12. okt 2018

Nedalo mi neprispiet... kedysi keď som mala o dvadsať kíl naviac chodila som v teplákoch... ako to tu už bolo spomenuté mala som jedine jedny rifle v ktorých som sa cítila ok a tak väčšinou času v teplákoch zamračená a nespokojná k tomu mikina... po dvoch deťoch sa mi podarilo schudnut a objavila som v sebe opäť niečo čo ma donútilo sa pekne obliekať nie kvôli ostatným ale kvôli sebe... malujem sa úplne jednoducho nič vyumelkované strávim pri tom 5 minut a cítim sa tak lepšie. Neznášam keď niekto nosí na von vyťahané tepláky a vlastne akékoľvek tepláky ak práve nešportuje... veď dnes sú aj rifle z makkej rifloviny a sú pohodlne. Teraz som nastúpila do prace a tak sa obliekam elegantnejšie keď však len niekam von aj s deckami na ihrisko dam si rifle svetrik a biele tenisky alebo iné nie tie vyslovene športové. Neviem no posúďte same či sú tepláky a mikina s kapucňou lepšie ... niesom vymaľovana ako veľkonočné vajce ale tak isto aspoň minimum si to ráno dam a som spokojna cely deň.

kiwi3
12. okt 2018

to uz 5 stran? mna tiez pobavilo to o tej "vacsine muzov" a ostatni su zenski... (?) asi tomu tak uplne nerozumiem 🙂 alebo zijem v nejakom inom svete. mna vacsina muzov presviedcala, ze sa mam dat bud ostrihat nakratko, ostrihat si nechty, nemalovat sa sa... kazdy nieco ine, ale nikto nechcel opisany typ pipulky.
inak ten "elegantny" styl, co je tu tak presadzovany, sa mne zda nudny, malo kreativny... to uz sa fakt radsej pozriem na niekoho v tom "sportovom", aspon vytrca z davu.

mircalla
12. okt 2018

Mne ja urcite viac sympatickejsi sportovy styl ci taky legerny, ale niektore herecky, ktore idu o 9 rano na kavu nastylovane v 10 cm opatkoch do nakupnych centier v znakovych hadrach akoby sli na party, vzdy sa na tom dobre bavim. Nos, v com ti je dobre. As sportovy styl vie byt sexy

mircalla
12. okt 2018

Inak paci sa mi aj biznis styl, nepaci sa mi styl a la stetka - dost popularne na slovensku
Minisuknicka a 15 cm opatok a idem na nakupy, neviem sice chodit, ale nevadi

6mia6
12. okt 2018

@lusinda1989 všetko okrem prvej a poslednej fotky je pre mňa športový styl

lusinda1989
Autor odpoveď zmazal
lusinda1989
12. okt 2018

@6mia6 mne príde volnocasovy nie športový a tak isto si nemyslím žeby boli tie ružové poltopánky spolu so sakom športový štýl 🙄

vanesanova
12. okt 2018

Preco by si mala menit styl kvoli niekomu inemu? Ved to je smiesne ty si ty, ty to nosis ty sa v tom citis dobre, poznam zeny co chodia stale v kostymcekoch a opatkoch a necitia sa v tom dobre potom z nich nevyzaruje pohoda aka moze vyzarovat z teba ak si stale upravena vlasy a mas aspon minimalny makeup mozes vyzerat lepsie ako tie v kostymoch styl studentiek predsa fici vo velkom aj vo svete aj modelky victoria secret su vo volnom case oblecene bezne v rifliach mikine ci tricku podla mna to posobi aj mladistvejsie takze sa vykasli na ostatnych co si kto mysli a bud sama sebou tie elegantne kusky ta predsa pockaju na nejaku prilezitost jasne ze kazda zena si rada oblecie saty a lodicky ale preco by si to mala nosit stale ked sa v tom necitis dobre?

vanesanova
12. okt 2018

@kiwi3 presne aj moj muz neznasa na mne makeup paci sa mu ked som ostrihana na kratko a gelove nehty z nich mu je na vracanie

6mia6
12. okt 2018

@lusinda1989 píšem že pre mňa. Rifle sú pre mňa napr. Ako tepláky.
Niektorý majú rifle ako montérky

lusinda1989
12. okt 2018

@6mia6 aha ok tak rifle=tepláky to som ešte nepočula

lujza123
12. okt 2018

@begees pre mna je oblecenie vyjadrenim seba, sposobu myslenia a urciteho dusevneho stavu. Mne sa tiez meni satnik v zavislosti od toho co robim, ake obdobie prezivam. Jedna z najvacsich zmien v poslednej dobe prisla s vypovedou v praci, teraz robim sama na seba a obliekam sa teda dost uletene a netradicne, mna to bavi, som to ja.

monika_k
12. okt 2018

Neviem ale pride mi to, ze v tejto diskusii iba 2 moznosti.... bud chodim extra vymachlena ako stetka alebo mam na sebe teplaky.... Poznate holky aj zlatu strednu cestu? ak chce byt zena elegantna nemusi mat na sebe kila makeupu, vysoke opatky, a minisukni... Elegantnos je uplne o niecom inom...Pisete ako sa pacite svojim muzom bez makeupu a tak.... ano aj mna muz miluje prirodzenu ale to neznamena, ze nemozem byt pre okolie stale zenskou so sexeapelom... chcem sa krasne obliekat aby som zaujala ale nie ako stetka ale ako zena, inteligentna zena....

jana_eyre
12. okt 2018

@monika_k ja len doplnim - tak isto, ked chce byt zena sprtova, nemusi mat na sebe roztrhane teplaky a bez makeupu..

inak citala som si este raz uvodny prispevok a sranda je, ze autorka ani slovom nespomenula zeby nosila teplaky a predsa to tu je sklonovane a kritizovane najviac 😂

mmoni89
12. okt 2018

Presne mam tiez pocit ze sa to tu zvrtlo len na dve skupiny- vymachlene kraslice so steklami a teplakove s mastnymi vlasmi..Tak ja som potom asi z nejakej inej planety 😁nemalujem sa lebo mojmu muzovi sa to nepaci a to som sa kedysi malovala ,obzvlast ho desia cervene nechty napriklad-muzom asa pacia rozne veci tak aj zenam.
,nenosim opatky do piesku ale ani teplaky ani leginy-to tiez moj muz napriklad strasne nema rad.Ale nemam ani mastne vlasy ale cop mam-ja zase nechapem ako mozu mamicky s rozpustenymi vlasmi behat za detmi po ihrisku.niekedy mam kardigan niekedy mikinu,raz tenisky inokedy sandale suknu saty..Na co mam momentalne naladu.Ja nerozumiem na co je dobre riesit druhych a skatulkovat a posudzovat.

6mia6
12. okt 2018

@lusinda1989 sú aj takí ľudia s tým nič nespravis

malasandrika
12. okt 2018

Ja by som bez upravených nechtov (mám gélové decentné, žiadne drápy), jemného make upu a umytých vlasov ani smeti nešla vyniesť, ale skôr je to pre mňa ranná rutina, niekto si len umyje zuby, niekto použije aj niečo navyše. Na RD sa obliekam primerane situácií, no tepláky v šatníku teda nemám a legíny skutočne nepovažujem za nohavice medzi ľudí - okrem fitness centra. Iné je keď ideme na chatu, vtedy vyťahujeme staré mikiny a nohavice, tam sa chodíme vyblázniť.
Celkom ma baví veta, ktorá sa v tejto diskusií spomína dosť často - “mužovi sa to nepáči, preto sa nemaľujem/ tak neobliekam”. Ja si robím taký make up, že manžel ani nevie, že ho mám. A upravenú ženu ma pri sebe rád každý chlap.

mmoni89
12. okt 2018

@malasandrika mas pravdu ze upravenu -ale neznamena ze nenamalovana zena nemoze byt upravena 😊ja osobne proti decentnemu malovaniu vobec nic nemam a ani inemu v podstate mi to je jedno kazdy nech sa maluje ako chce len pisem ze nemusi znamenat ze ked sa zena nemaluje nieje upravena a pekna

janulka1802
12. okt 2018

@lusinda1989 pristane Ti to zvlášť kučery krásne

lusinda1989
12. okt 2018

@janulka1802 dakujem

mircalla
12. okt 2018

@monika_k presne