icon

Aké máte fóbie?

biba_18
9. júl 2025

k tejto téme ma inšpirovala mamička chlapca, ktorý má koumpounofóbiu - fóbiu z gombíkov - resp. diskusia k jej príspevku ...
aké máte vy fóbie? a viete ako sa odborne volajú?

Strana
z3
biba_18
autor
9. júl 2025

tak ja sa priznám - mám alektorofóbiu 🙂 len o tom píšem a ma striasa 😂

oceanahory
9. júl 2025

@biba_18 Ja mam strach zo soferovania - amaxofobia. Vodicsky sice mam, ked treba tak sa prekonam, ale ten strach je u mna brutalny, takze radsej nesoferujem, aby som nikoho neohrozila 😮‍💨.

biba_18
autor
9. júl 2025

a existuje aj ergofóbia - strach z práce ... to mám možno tiež 😂😂
alebo aj fronemofóbia – strach z myslenia ... "prepáčte, ja mám fronemofóbiu" - nemôžem myslieť 😂

biba_18
autor
9. júl 2025
@oceanahory

@biba_18 Ja mam strach zo soferovania - amaxofobia. Vodicsky sice mam, ked treba tak sa prekonam, ale ten strach je u mna brutalny, takze radsej nesoferujem, aby som nikoho neohrozila 😮‍💨.

@oceanahory ja nemôžem šoférovať - kebyže môžem, asi to tiež mám ... mne v strese total vypína mozog ...

lucykelly
9. júl 2025

ja mám akrofóbiu 🙂 strach z výšok

diewcatqoo
9. júl 2025

Mam klaustrofobiu - strach z uzavretych priestorov a emetofobiu - strach z vracania.

viestta
9. júl 2025

ked tak rozmyslam asi ziadnu. Mam pred niektorymi vecami respekt, niektore veci su mi neprijemne (nedotkla by som sa hada) ale stavy, ze by som z niecoho ostala vyslovene ochromena alebo upadala do paniky nemam z nicoho. Aspon doteraz som na nic take neprisla.

luludikvietok
9. júl 2025

arachnofóbia, brrrr 🙈

domini404
9. júl 2025

Tokofóbia, strach z pôrodu a tehotenstva, ale vyslovene až panický 🙈

biba_18
autor
9. júl 2025
@domini404

@domini404 ooo, to je nemilé ...

vero2802
9. júl 2025

Neviem ako sa to volá, no mne sa neskutočne hnusi keď vidím vlasy na umývadle...a keď sú dokonca moje a mám ich chytiť tak koniec 😂😂😂 týka sa to samozrejme aj čistenia kefy ak sú na nej mokré vlasy 🤦🏼‍♀️ zaujímavé, že suché vlasy mi problém nerobia 🤷🏼‍♀️
A ešte je tu jedna vec... Pavúky...ale iba veľké alebo s dlhými nohami 😂

oceanahory
9. júl 2025
@domini404

@domini404 Fuu to mam asi aj ja 😬, po predchadzajucich skusenostiach mam doteraz obcas nocne mory, ze som znova tehotna 🫣.

januska12323
9. júl 2025

Zatiaľ žiadnu ale žijem nudný život. Lietadlom som ešte nešla, ani potápanie a podobné extrémy, tak možno tam by sa prejavila.

beata_k
9. júl 2025

Bojim sa dazdoviek a cervov.

pribinak
9. júl 2025

Bojím sa hmyzu fuj 😡čo bojím, neznášam hmyz

22abigail22
9. júl 2025

@biba_18
akrofóbia = strach z výšky (aj keď nie nie je až také zlé ako kedysi počas detstva)
glossofóbia = strach z prezentovania pred publikom (môj najhorší strach, ktorý mi pôsobí panicke ataky a odpadavanie)
fonofóbia = úzkostná porucha, ktorá sa prejavuje strachom z konkrétneho objektu (v mojom prípade je tým objektom krik)
Strach z potápania - plávanie mi ale nevadí

biba_18
autor
9. júl 2025
@pribinak

Bojím sa hmyzu fuj 😡čo bojím, neznášam hmyz

@pribinak ja až fyzicky nemám rada sharky - a zombíkov ... 😲

unicornlady
9. júl 2025

klaustrofóbia
ja sa aj výťahom vyhýbam
aj keď som niekde, musí tam byť ideálne možnosť otvoriť si okno a aj by som bola prvá, čo ho otvorí

raz sa mi stalo, že sa mi nedali dvere odomknúť, ja som si musela dokorán otvoriť okno, nech sa mi ľahšie dýcha

marianarem
9. júl 2025

@biba_18 Ja aj moja sestra aj jej dcera mame tripofobiu, ktora je definovana ako odpor k nepravidelnym vzorom alebo zhlukom malych dier a hrbolov. Kto si chce overit, ci to nahodou nema, nech pozrie napr. obrazok tu
https://imgur.com/gallery/mmmm-trypophobia-NIalHrr

beronsche
9. júl 2025
@biba_18

@pribinak ja až fyzicky nemám rada sharky - a zombíkov ... 😲

@biba_18 zombíkov neznášam aj ja.. nedokážem na nich pozerať v tv, mám až husiu kožu..
Ale nemyslím, že to došlo až do fóbie..

Ani toto nie je úplne, ze fóbia, ale nebudem späť v izbe, kde je otvorená skriňa a celkovo sa mi zle spí, keď som doma sama, lebo mám iracionálny strach, že sa ku mne niekto vláme... 🤪

biba_18
autor
9. júl 2025
@beronsche

@biba_18 zombíkov neznášam aj ja.. nedokážem na nich pozerať v tv, mám až husiu kožu..
Ale nemyslím, že to došlo až do fóbie..

Ani toto nie je úplne, ze fóbia, ale nebudem späť v izbe, kde je otvorená skriňa a celkovo sa mi zle spí, keď som doma sama, lebo mám iracionálny strach, že sa ku mne niekto vláme... 🤪

@beronsche keď spím niekde na dovolenke - vyberám si posteľ kde ma najmenej ukradnú 😂 asi to nie je fóbia, skôr nejaká úchylka teda ...

domini404
9. júl 2025
@oceanahory

@domini404 Fuu to mam asi aj ja 😬, po predchadzajucich skusenostiach mam doteraz obcas nocne mory, ze som znova tehotna 🫣.

@oceanahory ja som tehotná nebola, ale hocikto sa baví o tehotenstve/pôrode, dostávam panický atak. Proste úplne ma vypína.

jaja20
9. júl 2025
@biba_18

@beronsche keď spím niekde na dovolenke - vyberám si posteľ kde ma najmenej ukradnú 😂 asi to nie je fóbia, skôr nejaká úchylka teda ...

@biba_18 Odkedy ma na mori unášal spätný prúd, mám thalassofobiu.
Ale celkom úspešne sa snažím s ňou bojovať, keďže 2-3x ročne chodíme na dovolenky. Mám väčšiu istotu, keď idem plávať s nafukovačkou.

maryetta
9. júl 2025

Neviem ci fobiu ale prichadzaju na mna hrozne stavy.... vyska/alebo hlbka (napr lanovka).
Voda-bazen este ako tak. Ale do mora resp nejake jazero nehrozi.
Do nedavna som nevliezla ani do vytahu napr.
Alebo dav ludi-ja nie som stvorena na akcie 🙈

lucia13022023
9. júl 2025

Klaustrofobia - výťah mi napr nevadí, ale keď je v ňom veľa ľudí už cítim tlaky na hrudi. Keď sme boli v poľsku v soľnej bani, išli sme du takým polorozpadnutym výťahom co vyzeralo ako klietka, boli sme tam asi 20tti, človek na človeku a ja som reálne odpadla. Nevedela som dýchať.

A fóbia z hadov. Neviem ako sa to vola, nejdem si to googlit lebo na mňa vyskočia fotky hadov a príde mi extrémne zle. Pre to v živote nenavstivim Austráliu, aj keď by som veľmi chcela 🤣 ale keď mi starký opisoval aké hady a koľko ich tam bolo, plakala som 🤣

marryliese
9. júl 2025

Strach z výšok, alebo skôr pádu - rebríky sú moja nočná mora, na jednej túre ma museli viesť dolu z kopca lebo som dostala taký závrat, že som prestala vidieť. A asi mám aj nejakú sociálnu fóbiu, neznášam keď ma cudzí človek chytí za rameno, za ruku, na jarmokoch a podobných akciách kde je veľká masa ľudí chytám záchvat, vtedy musím odísť čo najskôr mimo lebo mi je na odpadnutie.

anonym_0ae6a5
9. júl 2025
90909
9. júl 2025
@marianarem

@biba_18 Ja aj moja sestra aj jej dcera mame tripofobiu, ktora je definovana ako odpor k nepravidelnym vzorom alebo zhlukom malych dier a hrbolov. Kto si chce overit, ci to nahodou nema, nech pozrie napr. obrazok tu
https://imgur.com/gallery/mmmm-trypophobia-NIalHrr

@marianarem mám tripofobiu celý život, ale až ako dospelá som sa pred pár rokmi dozvedela, že to má svoj názov a zaraďuje sa to medzi fóbie.

svokrinjazykmonika
9. júl 2025

@biba_18 nočné motýle. Neviem či sa to nejako volá. Mám z nich hrôzu odkedy sa mi ako malej jeden zamotal do vlasov a trepotal sa mi pri uchu. Ja som si ho z vlasov po kúskoch vyťahovala, krídla, nohy 🤮 Som presvedčená že útočia priamo na tvár.

zuzana76
9. júl 2025

nerada lietam, ale fobia to asi nie je, lebo sa prekonam a idem, ani uzavrete priestory velmi nemusim

Strana
z3