Akí sú vaši top pomocníci v domácnosti?
Čo považujete za neoceniteľných pomocníkov vo vašej domácnosti? Aké spotrebiče, vychytávky? Ja som nikdy nebola typ na takéto veci, ale manžel už ma “nainfikoval” 😉 Najskôr ma presvedčil na kuchynského robota Bosh - úžasná kúpa. Neskôr na susičku prádla, ktorú som silou-mocou nechcela a teraz nechápem, ako som bez nej mohla žiť 🙂 Ďalej umývačka riadu, proti ktorej som najdlhšie bojovala a pritom taká skvelá vec! Baby, čo šetrí vám čas a nervy pri upratovaní a celkovo fungovaní v domácnosti? Akurát sme objednali tyčový vysávač 3v1, ktorý vysáva aj umýva podlahy (robotický vysávač sa nám neosvedčil). Čo je top u vás?
@simca06022011 Potopa? Tak to ti asi nejako nefungoval. On na začiatku, kým nie je vyrobená para, ide len voda, ale potom krásne para a len si dosúšam mikroutierkou. A hotovo. Ja naň nedám dopustiť. Hlavne na také dosť zašpinené ocapkané povrchy, dvere, alebo v kuchyni rúru, varnú dosku... Mám z toho lepší pocit ako z chémie. Aj vzduch je úplne iný po takom čerstvom upratovaní 😉
@ellieellie fakt vysávaš každý deň?
@ellieellie tycovy som kupila mamine na vianoce ako perfektne ohybanie ta savost..aj rucne vysavanie je perfektne vysaje vsetku spinu nakolko to je to co pohana cely vysavac..len mi neslo dokopy ze su aj take co umyje..co sa tyka tej handricky treba ju potom ocistit to mi je jasne len nemyslis ze sa bude rychlo nicit??? Ta sirka vysavaca ti postaci na umyvanie?, nieje to uzke??? Ja ho velmi chcem..no moj ma kopne do riti uz🙃🤣.....a vobec ja snim upratujem nie?, tak co ma co frflat...ach velmi velmi zvazujem ze ho fakt idem objednat 🤗
@montemotherone Áno 🙂 Kedysi oveľa menej. Začala som vysávať každý deň, keď mal malý asi 4-5 mesiacov a začal sa plaziť, neskôr štvornožkovať, chcela som mať čo najčistejšie.. a akosi mi to zostalo 🙂 Prečo nie, takéto zbežné každodenné povysávanie mi trvá 5-10 minút a navyše ma to aj baví, syn mi “pomáha” a baví ho to tiež 🙂 Neviem si predstaviť nepovysávať aspoň v kuchyni a hlavne okolo detskej jedálenskej stoličky 🙂
@ellieellie a co hovoris na Bissel vysavac...ten sa mi zda viac kvalitnejsi ako aqua..nevies daco o nom???
@mimiqa Ja ti ho môžem fakt len odporúčať (zatiaľ). Samozrejme, časom možno zistím nejaké nedostatky.. Čo sa týka handričky, tak neviem, aký mop používaš momentálne, ja obyčajný viď foto a aj s ním keď doumývam podlahu, treba handričku prepláchnuť pod vodou a raz za čas vyprať alebo vymeniť za novú. Takže asi tak, je to to isté, len prepláchneš a keď bude treba, tie handričky sa dajú dokúpiť (my sme si ich rovno kúpili do zásoby spolu s vysávačom). Šírka úplne stačí, umýva sa s ním fakt super, rýchlo, efektívne - ide viacej ku krajom, takže krásne poumýva aj tesne pri skrini, podlahovej lište atď.
@mimiqa neviem, ten nepoznám 🙂
@ellieellie daco rotujuce ako karcher...akurat som sa docitala od vela zien ze ten aqua po case t.j.po roku uz vypluva omrvinky 😐
@ellieellie ale nemusi....no aj tak vyskusam 🙃
@mimiqa Uvidíme, každý si musí nájsť to svoje, čo jemu vyhovuje.. Niekomu robotický vysávač, niekomu obyčajný a niekomu 3v1🙂 A niekto - ako moja mama - zametá celý dom s metličkou 😀
@0izidora0 Ahoj, prosim Ta na co vsetko pouzivas parny mop? Aj ja ho mam, zatial hlavne na podlahy a linku, uz som skusala aj kupelnu- zlab, rohy v sprchaci. Das este nejake tipy? Mne sa neosvedcil pri zrkadlach- to by som musela ihned lestit a kedze su dost mokre nestacila by jedna handra- na to pouzivam Clin a svedsku utierku a mam to za minutu. Dik.
Moji terajsi superpomocnici su sterilizator flias a ohrievac flias. Super su aj hrnce, pekace a panvice od delimano s tym neprilnavym povrchom. Krupica sa tam tak lahko nepripali a lahko sa cistia.
@montemotherone vôbec nie... Mne robi riadne paru a tá voda z toho tiekla... Žiadne že dosusanie., Ja som musela všetko vyutierat. Pri oknách mi skôr ako som stihla naparit stekala voda na podlahu. Svokra ho na okná používa ale svokor pari a ona utiera hneď po nom. Ja viem že ho ľudia chvália a používajú, preto som si ho kúpila. Pre mňa to nie je veru 🙂
@ellieellie presne..moja mama aj mopy ona niieeee ona metla a handra stale 🙈
práčka, myčka, žehlička atď je pre mňa už samozrejmosť.... to sú veci bez ktorých neprežijem :D určite robot do kuchyne, mám ho už pár rokov a je to úžasný pomocník, určite samočistiaca rúra a surf program v nej je pre mňa TOP a super vecička pre mňa je parný čistič..... odmietam chémiu a týmto si ľahko,krásne a bez chémie vydrhnem celý dom.....
@ellieellie toto som myslela. Male a sikovne. Este vlhke to premanglujes a mas to rovne ako papier.
Pravovala som roky vo velkej cistiarni kde sme tony pradle denne spravovali.
Susicka je super ale neexistuje ze pradlo netreba zehlit. Vsetko pradlo ziaz zehlit treba, teda zavisi komu ako vyhovuje no ja sa nezmierim zo skoro rovnym pradlom. Bud je rovne alebo nie a hotovo😜
@dai bohužiaľ čítať viem, mám jednu z naj susiciek, samozrejme že tam nedávam pletené svetre ani nič podobné, co do sušičky nepatrí...časom zistíš... a čo sa týka mycky, používam ekologické čistiace prostriedky komplet v celej domácnosti, možno preto... Lebo máme aj čističku a na druhej strane máme zo seba dobrý pocit, že šetríme prírodu...
Muž a práčka :D Raz som nebola bez pracky 2-3 týždne a poviem ti nic ju nenahradí 🙂 Len tu nezaznie asi, lebo všetci ju považujeme za samozrejmosť.
@maminecka2 Mop pouzivam iba na podlahy. Znacka silvercrest. Viac ma uz asi nenapada
Vsetky...milujem tuto dobu a to ze nemusime rucne prat a vesat pradlo, umyvat, zametat, krajat, pilit drevo, sekat travnik
Jedina blbost je roboticky vysavac, to si pockam az ked sa ich vyvoj pohne dopredu a az potom kupim..
A to som prosim pekne ten typ hipisackej biomatky od ktorej by clovek fakt nepovedal ze je za modernu domacnost .... ale som, napriek tomu ze doma kurime kachlovou pecou a vyzera to tu ako z predminuleho storocia vsetky mozne elektro vychytavky mam
@denka259 i robot roomba 896 stal okolo 400€. Ja som ho vôbec ale vobec nechcela, priateľ chcel....ale nakoniec som súhlasila nech ho kúpi ja som sa veľmi bála že to budú zbytočne vyhodené peniaze ale mýlila som sa je to delo 👍🏻 Mám aj foto koľko smeti, prachu pozbiera každý deň až kukam odkiaľ sa to berie 🤷♀️
@montemotherone to len kým je na materskej, to poznám, ked bude celý deň v práci, už to nebude také dôležité.

@mimiqa Jasné, v pohode 😉 My ho už máme, 3v1 Philips PowerPro Aqua. Včera sme ho testovali prvý raz a teda skoro som nemohla zaspať od nadšenia 😀 Úúúžasnáá vecička, ja som na prvý dojem mega spokojná. Doteraz som vysávala každý deň a umývala každý druhý. Teraz už môžem umývať podlahu každý deň bez straty času - naraz povysáva aj poumýva. Podlaha mi oveľa rýchlejšie uschla ako pri umývaní mopom. Celý proces oveľa rýchlejší, efektívnejší, lepšie poumývaná dlážka a ani nehovorím o tom vysávači! Zostala som totálne v šoku.. pred 2 týždňami som v rámci veľkého upratovania riadne vysávala, tepovala, čistila koberec (v rámci bežnej údržby ho vysávam zbežne každý deň). A keby si videla, koooľko prachu a nečistôt ešte vytiahol tento vysávač! Zostali sme s mužom až zhrození a hneď sme sa utvrdili v tom, že to bola dobrá kúpa. Tiež parádne povysávaná sedačka s ručným vysávačom. Obsluha mega jednoduchá. a najviac oceňujem, že zaberá málo miesta a mám ho teraz stále poruke, keď treba hoci nejakú malú plochu narýchlo povysávať, nemusím naťahovať kábel a vyťahovať ťažký vysávač.