Akí sú vaši top pomocníci v domácnosti?
Čo považujete za neoceniteľných pomocníkov vo vašej domácnosti? Aké spotrebiče, vychytávky? Ja som nikdy nebola typ na takéto veci, ale manžel už ma “nainfikoval” 😉 Najskôr ma presvedčil na kuchynského robota Bosh - úžasná kúpa. Neskôr na susičku prádla, ktorú som silou-mocou nechcela a teraz nechápem, ako som bez nej mohla žiť 🙂 Ďalej umývačka riadu, proti ktorej som najdlhšie bojovala a pritom taká skvelá vec! Baby, čo šetrí vám čas a nervy pri upratovaní a celkovo fungovaní v domácnosti? Akurát sme objednali tyčový vysávač 3v1, ktorý vysáva aj umýva podlahy (robotický vysávač sa nám neosvedčil). Čo je top u vás?
@aadenka tak mňa zaujímali parametre a tie boli písané také ako aj pri tých drahsich a dokonca niektoré aj lepšie takže som sa rozhodovala podľa toho ja som ho kupovala len ako udržiavacie poriadku raz za čas sa vyťahuje aj normálny vysávač keď treba vysať aj pod sedačkou a za nabytkom
uvažujem nad fritakom, ale bez oleja, to máte niekto skusenosti?
@lumo0304 hodiš link, ktorý máš? lebo si chcem tiež niečo také zabezpečiť, a ked mám stol. nohy, stoličky, nohy, okolo to tam ako povysáva? alebo rohy? to asi nie, že?
@tucniacka11, áno, je super.
@jania023 sušičku mám už 4 roky, ale teda, nemám nič nejako extra zrazene, možno ak kupuješ veci od cinana, to sa možno zrazí, ale nermálne veci nie. A navyše mám veľa vecí, čiže nesuším tam jednu vec denno denne a samozrejme nie na najvyššej teplote sušit treba, ale taký stred dávam na program mix, tam je to super. a žehliť? to fakt len košele, ale nestrácam čas žehlením, radšej sa venujem deťom, prípadne si knižku prečítam. Ale ak to máš hobby, tak sa venuj prádlu.
@vroni a ktorý máš? konkretne?
@tucniacka11, Philips, tu menšiu verziu
@tucniacka11 nie zehlenie nieje moje hobby😂 no ale potrpim si na vyzehlene pradlo. Nie nadarmo sa hovori ze saty robia cloveka😜
@jania023 nuž, niektorým ľudom nepomôže ani obal , ale musí to byť tvoje hobby, ked to sušíš v sušičke, vešiaš, znova zvešiavaš, žehlíš, možno aj ponožky, tak práce zdar. krásny den
@tucniacka11 ze teba trapi co ja doma perem a vesiam. Ked sa bavime o nakupich u cinana tak u nas by najprv nejaky cinan musel byt aby som si tam nieco kupila.
Nekupujem lacne veci a preto sa o ne aj s mierou staram, ked treba aj rucne vyperiem. Roboty sa nebojim😬. Asi vela zavisi aj ako bol clivek vyvhovany. Inak kludne mozem prist aj tebe pozehlit ked ty to beries ako stratu casu. Aj ja mam dieta ale na domace prace si cas najdem i ked nie stale sa mi chce. Uz ked velmi sa mi nakopi tak si zavolam studentku a ta mi pride potehlit co sa mi teda stalo iba raz za mojej existencie😜
Tak praci zdar idem sa ja dalej venovat dolezitejsim veciam ako ti vypisovat co a preco tak robim.
Aj tebe pekny den a hlavne klidek a pohoda zivot je krasny😇😇
@sonulik1983 co za blud? Menej prachu doma, atd. Ale nie kazda ma cas žehliť cele dni a noci
@jania023 zrazí? Vobec nie
@ella282 zmenšuje? Cooo, davam tam vsetko a ničomu sa nikdy nic nestalo
@radka2010 robte si co chcete. Ja mam prax v odbore a ked vam poviem ze sa zrazi tak sa nebavim o 5 susickach denne pradla ale o 1 tony denne co mi preslo rukami.
Ak nasis take volnejsie veci tak po pravde ani nepostrehnes no rihle ci tricka casom vidno rozdiel. Jednak kvalitne tricko zacne nejak divne tahat na stranu co sa nestane ked to nevysusis uplne do sucha ale len polosucha a potom musis rucne ponatahovat a zafixovat formu.
Najviac je to vidno ked tie latky niesu rovnake ale napr vrstvy kde spodok mas bavlnu a vrch napr cipku. Po vysuseni zrazu ta cipka nesedi 100% na velkost tricka a ako zehlus tak zehlis stale ti tam trochu tej cipky ostava navyse.
Nehovorim su aj take latky ktore sa nepohnu aj keby si to hned na vyvarku dala ale zial dnesny trh uz nieje o kvalitnych latkach ale cim skor sa znici tym skor kupis nove.
Samozrejme netvrdim ze hodis do susicky sveter xl a vytiahnes S to nie zase az tak. Tie rozdiely su tam male ale casom si povies ze co som pribrala ale nie nie nepribrala si. Ja nosim vsetko co risuje postavu cize mne ked chyba 0,2- 0,5cm tak uz to vidno hlavne na kosiach uz ich nezapnem a kozy mi teda uz nerastu zeby naraz narastli.
Vysvetlila som to ako viem mozno s tym nesuslasis, neberiem ti to ale mysli na mna ked ti jedneho pekneho dna kosela bude zrazu mala😊
@jania023 a z coho budú zit obchody ked sa nezoderie, neznici, nezlomy, nerozbyje... 10rokov to iste nosit... A dalsia vec je rozdiel 30-60 RD, BYT A NOVODSTAVBA... ked som jebla velke peniaze do toho aby mi už neplesneli steny, tak sa mozem vysrat na dake oblečenie co stoji par supou oproti môjmu zdraviu, zdraviu rodine, casu stráveného hlupim zehlenim.
Áno, niektoré veci sa v sušičke zrazia, nám sa zmenšili skoro všetky ponožky, napr. teraz cez Vianoce manželovi bavlnené pyžamo z Tesca za 20 eur, mne šaty Mohito za 30 eur a to neboli žiadne super špeciálne materiály. My už s tym rátame a radšej kupujeme väčšie. Nehovoriac o tom, že sa tie veci aj skôr zničia. Veci, na ktorych mi záleží, napr. si sama poctivo ušijem z kvalitnych látok, ani do sušičky nedávam. A pravdaže treba žehlit vela vecí aj zo sušičky, ale to už je na náročnosti každej z nás. Poznám aj baby, ktoré vôbec nežehlia a to ani nemajú sušičku. Niekomu to stačí, inému nie.
pracka to je samozrejme, ale na urovni pracky je hned umyvacka riadu. SMe 4-clenna rodina a tak umyvacka usetri vela casu. A na co nedam dopustit je donaska potravin do domu, nie je to sice spotrebic, ale je to sluzba na nezaplatenie, usetri kopec casu a kedze byvam v zahranici, kde su tieto sluzby uz zabehnute, tak nakupy potravim iba online 🙂
a čo nejaká parná fritéza, kto to má? oplatí sa?
@ellieellie umývačka (máme už 21 rokov), tlakový hrniec!!, žehlička so základňou..
@ellieellie prosím ta a aký typ vysávača 3v1 ste si objednali? Tiež po tom veľmi túžim
@momkomonika Philips PowerPro Aqua
@jania023 ja mam dost malo casu behat po nakupoch, tak mne to usetri cas napriek tomu, ze by som mohla ist autom do supermarketu (ale plus dve deti so mnou). Neviem v akej si krajine. Ja v NL a tu je napr. sluzba Picnic obchodu a ti maju donasku zadarmo uz od 25 euro 🙂 ale viem aj o inych obchodoch, tam je zasa podmienkou bud suma nakupu nad 70 euro alebo si kupit nejaky product, ktory maju zahrnuty do ponuky : donaska zadarmo. Ale tak ked objednavam rodinny nakup raz za tyzden, tak ja splnim aj sumu nakupu skoro vzdy 😉
Ale mas pravdu, je to super aj pre starsich ludi, co uz nevladzu s nakupmi alebo nemaju sa ako dostat do obchodov, ak su bez auta.
@momkomonika ahoj, ako si spokojná s vysávačom?
@ellieellie ahoj ako si spokojná s vysávačom?
@ellieellie ahojceek, chcem sa spytat ako si teraz po roku spokojma s tym phillipsom 3v1??ja uz dlho zvazujem kupu tycoveho s mopom a neviem sa roznodnut medzi tym klasickym 3v1 power aqua a tym speedpro max co je o 100€ drahsi...uz som z toho na nervy tak za kazdu radu budem vdacnaa🙏🏻🙏🏻

@bucko555 nie je to celkom tak, ze platite len za znacku, ale ak ste so svojim spokojni, je to ok 😉