icon

Ako bojovať s únavou, keď horčík nepomáha?

cucoca
10. dec 2025

Ahojte..Čo vám pomáha na únavu okrem horčíka.Som stále unavená a hlavne večer okolo 18stej zaspávam pri telke.

vevebono
10. dec 2025

štítnu žľazu máš ok?

stellarstar
10. dec 2025

@cucoca štítna, železo ok?

anonym_5121d9
10. dec 2025

Mne pomáha menej cukru a celkovo sacharidov.

januska12323
10. dec 2025

Choď na preventívku, možno ti chýba železo alebo niečo iné.

anjelicek26
10. dec 2025

menej cukru pomoze urcite, ta inzulinova hojdacka telo strasne unavuje...skontrolovat boreliozu, ci si neprekonala, zelezo (ja idem dnes na druhu infuziu), mne to proste blbo vstrebava... pomaha to...

sissik
10. dec 2025

ak bude po zdravotnej stranke vsetko v poriadku, skus sa viac hybat. Znie to paradoxne, ale mne to pomaha velmi. Po rokoch na materskej, sedeni za PC v praci, rozvoze deti som bola ze uplne vyflusnuta. Prinutila som sa par tyzdnov cvicit a uz sa nemusim nutit ani cvicit a nnie som taka velmi unavena.
Vyber si cokolvek, co ta bavi, ci su to prechadzky, posilka, aerobic doma alebo v nejakej skupine, tanec,.....hlavne nech ta to bavi

minenkaa
10. dec 2025

@cucoca q10,železo,NAD,probiotiká,cvičenie,sex,čerstvý vzduch,studena sprcha,c vitamín ,malo jesť

anonym_a95789
10. dec 2025

Čo si treba otestovať / možno to už máš urobené/:

- štítna žľaza hodnota TSH, ft3, ft4
- železo, hemoglobín a feritín
- draslík
- vylúčiť cukor a sacharidy
- viac vody a bielkovín

anonym_8a2a18
10. dec 2025

Ak si dlhodobo pretazovana v praci, doma, mas vela povinnosti, stres, tak necakaj, ze si das magnezko a budes fit. Treba vediet aj zvolnit tempo a oddychnut si. Ak toho vela nemas v praci, vtedy si treba spomenut na zivotospravu , resp. na preventivku-odber zeleza, hemoglobinu....

anonym_e26558
10. dec 2025

@cucoca Nie vždy za únavou musí byť štítna žľaza, železo.
Ale určite si daj vyšetriť, aby si vedela vylúčiť.
Niekedy je za tým dlhodobý stres,nedostatok spánku, nechuť k práci (ak robíš čo ťa nebaví a unavuje ) nočné budenie, zlý životný štýl. Ono sa to dlhodobo zbiera a potom ,keď prepukne únava už sa nedá zastaviť. Viem z vlastnej skúsenosti.
Som síce anemická, ale ja to ani nevnímam nakoľko som unavená nonstop a nevidím rozdiel či mám hemoglobín 70 alebo 120 unavená som aj tak.
Ale ja to mám ponocovaním,nočné budenie vyše 20 rokov, nedostatok spánku ,navyše robím prácu, ktorá ma ani trochu nebaví a nočné.