Ako cukor ovplyvňuje učenie a pamäť mozgu
Cukor neovplyvňuje len hmotnosť alebo obvod pása. Výskumy ukazujú, že má priamy vplyv aj na to, ako sa mozog učí a ukladá informácie. Vysoký príjem cukru sa spája so zhoršenou schopnosťou mozgu vytvárať nové nervové spojenia, slabšou pamäťou a horšími výsledkami v učení. Dôležitú úlohu v tom zohráva látka BDNF, ktorá je kľúčová pre pamäť a učenie a ktorú môže nadbytok cukru znižovať.
💬Ako to vnímate vy?
💬Všimli ste si u seba alebo u detí súvislosť medzi množstvom cukru v strave a sústredením, pamäťou či učením?
Podeľte sa o svoje skúsenosti.

@modrykonik Je to tak,ako píše štúdia, ktorú citujete.Pozivanie cukru v nadmernom množstve má negatívny vplyv na činnosť mozgu, ale zároveň je aj zdrojom energie aj pre mozog.
Ja som cukrový maniak a zabudla som prečo 😋
Ale je pravda, že od detstva veľmi veľa jem sacharidov a som taký priemer inteligencne... aspoň viem dôvod
A o čom je tema?
🙂🌹
@anonym_a7d7c8 sacharidy nie sú cukry,pozor.
@modrykonik Je to tak,ako píše štúdia, ktorú citujete.Pozivanie cukru v nadmernom množstve má negatívny vplyv na činnosť mozgu, ale zároveň je aj zdrojom energie aj pre mozog.
@anonym_9aee98 blbosť,mozog vôbec nepotrebuje CUKOR

Ja som cukrový maniak a zabudla som prečo 😋
Ale je pravda, že od detstva veľmi veľa jem sacharidov a som taký priemer inteligencne... aspoň viem dôvod
A o čom je tema?
🙂🌹