Ako prekonať dennú únavu a získať produktivitu?
Dobrý deň, mám hrozný problém s únavou počas dňa kľudne aj o 12 viem byť unavená s nedokážem sa na nič sústrediť. Neviem ako to zmeniť ale štve ma to lebo by som chcela byť produktívna a spraviť počas dňa čo naviac sa len dá ale kvôli tej únave mám hneď chuť po robote ísť spať. Nepijem kávu ale to som ani nikdy nepila nemala som nikdy takú potrebu a mám pocit že mi ani nepomáha. Občas si ju dám len tak pre chuť a nemám pocit že by som bola menej unavená alebo viac produktívna. Čítala som že to môže byť aj tým že nevstanem hneď na prvý budík ale že si dávam viac za sebou napr ja si dávam po každých 5 minútach s vždy ich vypnem s spím ďalej a zobudím sa až na tej posledný. Len ja neviem ako sa tohoto zlozvyku zbaviť. Už som to skúšala ale vždy tej budík preložím už to robím automaticky. Nemáte nejaké rady ktoré vám pomohli?
Na mňa tiež ide jarná únava
@ariannazara ja už to mám dlhšie aj cez zimu som to mala takto
Daj si vyšetriť krv, môžeš mať málo železa
Na únavu vplýva veľmi veľa faktorov. Ak ide človek spať až po polnoci napríklad alebo sa naješ predtým než ideš do postele, či nedostatok vody pred spaním. Ja bývam tiež unavený, na mňa vplýva aj počasie.
Snažíš sa cvičiť, ísť von, prejsť sa alebo si iba v takom kolotoči leňošenia a polihovania?
@buberova mám počas dňa aj pohyb nie je to úplne pravidelne ale snažím sa každý deň aspoň na 2hodinky ísť prejst
Aj ja byvam unavena

Buď jarná únava alebo nedostatok vitamínov,minerálov-Bcko,Dcko, Céčko, horčík,železo..ja mam nedostatok Decká,horčík na spodnej hranici a Céčko asi tiez a otapena som rovnako ci spím 6,7 ci 8 hodín resp rovnako som unavená ako ked idem večer spať :/