icon

Ako prestať piť alkohol a zvládnuť závislosť?

21. jún 2024

vydrzala som 4 dni, chcem velmi prestat, ako prestat.. pijem, ze ma ludia nemaju radi, vyhybaju sa mi, ignoruju ma, proste som nesympaticka a to som bola vzdy... nielen teraz.. neviem co robit, pride zatmenie a pijem.. v dome su zasoby svokrove ktore potom doplnim :/ najhorsie ze ma nezastavi to ze dojcim skoro 2 rocneho syna :(((( nechapem, nenavidim sa spatne za to, stavy hrozne a potomto urobim znovu

Strana
z2
havefaith
11. jan 2025

Ahoj, ako sa Ti od leta darí?

djpc
4. júl 2025

Milá moja ....
...v odpovediach je mnoho výborných rád, len ich treba okamžite použiť, praktizovať..!!!
Ľudia Ťa majú určite radi, len nie všetci, možno, ale to ani mňa nemajú všetci v láske, atď. Problém je inde, ja som tiež za to, že okamžite navštív lekára, odborníka tj psychiatra, a všetko sa postupne bude pozitívne rozbaľovať k lepšiemu, nedaj sa zničiť skratovými myšlienkami, náladami či pocitmi, ver, že v skutočnosti je to inak, ako si namýšľaš...
Hlavne, mysli na svoje dieťa!!! 🚨 a tiež seba! Nič nie je stratené či nemožné, len to prosím Ťa začni hneď riešiť cez odborníkov, fakt! Raz si potom aj poďakuješ a budeš na seba hrdá, tak smelo do toho ..!!! Držím Ti palce! Závislosť je sviňa! ubližuje Tebe, dieťaťu aj celému okoliu... Záverom, pozri, koľkí Ťa majú radi, a reagujú, chcú Ti pomôcť, no, ten veľký a správny krok musíš spraviť len a len TY🙏

autor
4. júl 2025
@djpc

Milá moja ....
...v odpovediach je mnoho výborných rád, len ich treba okamžite použiť, praktizovať..!!!
Ľudia Ťa majú určite radi, len nie všetci, možno, ale to ani mňa nemajú všetci v láske, atď. Problém je inde, ja som tiež za to, že okamžite navštív lekára, odborníka tj psychiatra, a všetko sa postupne bude pozitívne rozbaľovať k lepšiemu, nedaj sa zničiť skratovými myšlienkami, náladami či pocitmi, ver, že v skutočnosti je to inak, ako si namýšľaš...
Hlavne, mysli na svoje dieťa!!! 🚨 a tiež seba! Nič nie je stratené či nemožné, len to prosím Ťa začni hneď riešiť cez odborníkov, fakt! Raz si potom aj poďakuješ a budeš na seba hrdá, tak smelo do toho ..!!! Držím Ti palce! Závislosť je sviňa! ubližuje Tebe, dieťaťu aj celému okoliu... Záverom, pozri, koľkí Ťa majú radi, a reagujú, chcú Ti pomôcť, no, ten veľký a správny krok musíš spraviť len a len TY🙏

@djpc dakujem 💕

havefaith
10. júl 2025

Napíš mi, prosím, do správy

staromodna
10. júl 2025
@tomasisa

@really8 nemas zlutovanie s chorym clovekom? vies ze alkoholizmus je Dg.?

@tomasisa alkoholizmus nie je diagnoza! Je to obyčajná vyhovorka. Alkoholizmus je závislosť podobná ako drogová závislosť a netrrba mat s tými ľuďmi zľutovanie. Nie je to choroba ako sa o tom hovorí. O chorobe sa nerozhoduje, ale ci si clovek pije alebo nie sa teda rozhodnúť môže a smie, ale ľahšie je ľutovať sa a dožadovať si o pozornosť skrz nerozumné príspevky. Ak by táto téma bola reálna a akože matka mala záujem o liecenie, uz by bola sama z vlastnej iniciativy na protialkoholickom

djpc
10. júl 2025
@staromodna

@tomasisa alkoholizmus nie je diagnoza! Je to obyčajná vyhovorka. Alkoholizmus je závislosť podobná ako drogová závislosť a netrrba mat s tými ľuďmi zľutovanie. Nie je to choroba ako sa o tom hovorí. O chorobe sa nerozhoduje, ale ci si clovek pije alebo nie sa teda rozhodnúť môže a smie, ale ľahšie je ľutovať sa a dožadovať si o pozornosť skrz nerozumné príspevky. Ak by táto téma bola reálna a akože matka mala záujem o liecenie, uz by bola sama z vlastnej iniciativy na protialkoholickom

@staromodna ...alkoholizmus je choroba!!! F10 dá sa to pozrieť v medzinárodnej klasifikácii chorôb. Pre úplnosť, je to diagnóza🚨 Píšeš veľmi necitlivo a staromódne, taj, ako máš alias... ale píšem to v dobrom, fakt, pretože nie všetci môžeme všetko o všetkom vedieť 🤔 Ono platí, že buď máš s tým veľmi zlú skúsenosť alebo žiadnu, a preto taký pohľad na problém z tvojej strany...
Odborne, je to veľký problém aj na Slovensku!
Poprajme radšej autorke veľa zdaru a správne i rýchle rozhodnutie... 🍀

Strana
z2