icon

Ako riešiť citlivosť na strukoviny a črevné bolesti?

8. júl 2025

cely zivot jem cesnak cibula strukoviny
posledne roky ked si dam , ma naduva, ved ok ale mna pichaju creva
a nikdy som to predtym nemala, kolono ok.
nechapem, preco mam taku citlivu sliznicu? ci to ide vekom ze cloveka realne zacne boliet telo?
so stolicou som v zivote problem nemala...
ma to niekto podobne?
na jednu stranu strukovina je zdrava ( ale aj kapusta kel hodne robim) no to pichanie je neprijemne :(

jogy1984
8. júl 2025

Asi niečo s črevným mikrobiomom. Alebo parazit

biba_18
8. júl 2025

môže ti robiť problém aj cibuľa, nemusí to byť fazuľa ..

autor
8. júl 2025
@biba_18

môže ti robiť problém aj cibuľa, nemusí to byť fazuľa ..

@jogy1984
@biba_18 celu zivot jem cibulu aj cesnak ako lentilky surove nikdy ma creva neboleli :( a kolono ciste.
@biba_18 cibulu ako jablko jedavam pomaly, ale zlate casy skoncili :(

ivik4
8. júl 2025

Jednoducho to prestat jest ? Pripadne dat si ozaj len raz za cas ?
Ja mam chronicke ochorenie a musela som sa vzdat tiez niecoho co mam rada aby som nemala bud bolesti alebo si neublizila. Ked Ti to ublizuje tak nieje nad cim rozmyslat

luliu
8. júl 2025
@anonym_autor

@jogy1984
@biba_18 celu zivot jem cibulu aj cesnak ako lentilky surove nikdy ma creva neboleli :( a kolono ciste.
@biba_18 cibulu ako jablko jedavam pomaly, ale zlate casy skoncili :(

@anonym_autor človek starne, to čo bolo bolo, nebude to tak navždy. Ak ti niečo robí v strave problém, treba to vylúčiť z jedálnička, je to úplne bežné. Niekto pije celý život mlieko a bum v 50 problém. Enzým laktaza sa vyčerpal a človek už nevie spracovať laktózu v mlieku - čo spraviť? Prestať piť mlieko a tak je to so všetkým

autor
8. júl 2025
@luliu

@anonym_autor človek starne, to čo bolo bolo, nebude to tak navždy. Ak ti niečo robí v strave problém, treba to vylúčiť z jedálnička, je to úplne bežné. Niekto pije celý život mlieko a bum v 50 problém. Enzým laktaza sa vyčerpal a človek už nevie spracovať laktózu v mlieku - čo spraviť? Prestať piť mlieko a tak je to so všetkým

@luliu strukoviny su zdrave preto ich jem no zjavne mam dakde problem, asi na cas naozaj vylucim, no beriem iste lieky mozno z toho to mam, ktovie.

3petka
8. júl 2025

@anonym_autor skúšala si napr aj červenú šošovicu? Alebo myslím že je ešte aj žltá. Ja som to používala pri malých deťoch vraj by mali menej naduvat.

autor
8. júl 2025
@3petka

@anonym_autor skúšala si napr aj červenú šošovicu? Alebo myslím že je ešte aj žltá. Ja som to používala pri malých deťoch vraj by mali menej naduvat.

@3petka teraz som mala klasicku ale pouzivam aj cervenu

biba_18
8. júl 2025

určite by som nevylúčila na 100% že to nemôže byť cibuľa alebo cesnak - lebo môže…

kuggis
8. júl 2025

Choď na SIBO test, SIBO je bakteriálne prerastanie čreva

autor
8. júl 2025
@kuggis

Choď na SIBO test, SIBO je bakteriálne prerastanie čreva

@kuggis to by na kolono nevideli? toto je tusim ten dychovy test ze?

kuggis
8. júl 2025
@anonym_autor

@kuggis to by na kolono nevideli? toto je tusim ten dychovy test ze?

@anonym_autor áno je to dychový test

anjelicek26
8. júl 2025

Tak ale "zdrave" ked si na ne citliva a stale si tym tie creva drazdis je fakt sprosty napad prepac... nasad probiotika, daj telu cas sa zotavit a uprav jedalnicek tak, aby bolo vsetko zasa v poriadku....

autor
8. júl 2025
@anjelicek26

Tak ale "zdrave" ked si na ne citliva a stale si tym tie creva drazdis je fakt sprosty napad prepac... nasad probiotika, daj telu cas sa zotavit a uprav jedalnicek tak, aby bolo vsetko zasa v poriadku....

@anjelicek26 pozorujem to posledne tyzdne , nie roky.

luliu
8. júl 2025
@anonym_autor

@anjelicek26 pozorujem to posledne tyzdne , nie roky.

@anonym_autor aj syry a mliečne výrobky sú zdravé, ale nebudem ich jesť ak mám alergiu na BKM. Ty máš také argumenty .....

autor
8. júl 2025
@luliu

@anonym_autor aj syry a mliečne výrobky sú zdravé, ale nebudem ich jesť ak mám alergiu na BKM. Ty máš také argumenty .....

@luliu vyskusam eliminacnu dietu, prepac za polozenie otazky 🙏

nevenka
8. júl 2025
@3petka

@3petka no mna ide aj po nich rozdrapit. A vsetci to chvalia a ja si raz dam a hotovo...

3petka
8. júl 2025
@nevenka

@3petka no mna ide aj po nich rozdrapit. A vsetci to chvalia a ja si raz dam a hotovo...

@nevenka no vidíš tak nie je telo ako telo. Ja zas naopak na normálnu ma nadúva neuveriteľne a táto je ok.

nevenka
8. júl 2025
@3petka

@nevenka no vidíš tak nie je telo ako telo. Ja zas naopak na normálnu ma nadúva neuveriteľne a táto je ok.

@3petka to je super, ja som to tiez tak s nadejou skusala. Ale tak jem ju aj tak, len to ma nasledky...

autor
8. júl 2025
@nevenka

@nevenka ja som doteraz totalne v pohode. toto je posledne 2-3tyzdne co ma tak picha