Ako riešiť citlivosť na strukoviny a črevné bolesti?
cely zivot jem cesnak cibula strukoviny
posledne roky ked si dam , ma naduva, ved ok ale mna pichaju creva
a nikdy som to predtym nemala, kolono ok.
nechapem, preco mam taku citlivu sliznicu? ci to ide vekom ze cloveka realne zacne boliet telo?
so stolicou som v zivote problem nemala...
ma to niekto podobne?
na jednu stranu strukovina je zdrava ( ale aj kapusta kel hodne robim) no to pichanie je neprijemne :(
môže ti robiť problém aj cibuľa, nemusí to byť fazuľa ..
Jednoducho to prestat jest ? Pripadne dat si ozaj len raz za cas ?
Ja mam chronicke ochorenie a musela som sa vzdat tiez niecoho co mam rada aby som nemala bud bolesti alebo si neublizila. Ked Ti to ublizuje tak nieje nad cim rozmyslat
@anonym_autor človek starne, to čo bolo bolo, nebude to tak navždy. Ak ti niečo robí v strave problém, treba to vylúčiť z jedálnička, je to úplne bežné. Niekto pije celý život mlieko a bum v 50 problém. Enzým laktaza sa vyčerpal a človek už nevie spracovať laktózu v mlieku - čo spraviť? Prestať piť mlieko a tak je to so všetkým
@anonym_autor človek starne, to čo bolo bolo, nebude to tak navždy. Ak ti niečo robí v strave problém, treba to vylúčiť z jedálnička, je to úplne bežné. Niekto pije celý život mlieko a bum v 50 problém. Enzým laktaza sa vyčerpal a človek už nevie spracovať laktózu v mlieku - čo spraviť? Prestať piť mlieko a tak je to so všetkým
@luliu strukoviny su zdrave preto ich jem no zjavne mam dakde problem, asi na cas naozaj vylucim, no beriem iste lieky mozno z toho to mam, ktovie.
@anonym_autor skúšala si napr aj červenú šošovicu? Alebo myslím že je ešte aj žltá. Ja som to používala pri malých deťoch vraj by mali menej naduvat.
@anonym_autor skúšala si napr aj červenú šošovicu? Alebo myslím že je ešte aj žltá. Ja som to používala pri malých deťoch vraj by mali menej naduvat.
@3petka teraz som mala klasicku ale pouzivam aj cervenu
určite by som nevylúčila na 100% že to nemôže byť cibuľa alebo cesnak - lebo môže…
Choď na SIBO test, SIBO je bakteriálne prerastanie čreva
Choď na SIBO test, SIBO je bakteriálne prerastanie čreva
@kuggis to by na kolono nevideli? toto je tusim ten dychovy test ze?
Tak ale "zdrave" ked si na ne citliva a stale si tym tie creva drazdis je fakt sprosty napad prepac... nasad probiotika, daj telu cas sa zotavit a uprav jedalnicek tak, aby bolo vsetko zasa v poriadku....
Tak ale "zdrave" ked si na ne citliva a stale si tym tie creva drazdis je fakt sprosty napad prepac... nasad probiotika, daj telu cas sa zotavit a uprav jedalnicek tak, aby bolo vsetko zasa v poriadku....
@anjelicek26 pozorujem to posledne tyzdne , nie roky.
@anjelicek26 pozorujem to posledne tyzdne , nie roky.
@anonym_autor aj syry a mliečne výrobky sú zdravé, ale nebudem ich jesť ak mám alergiu na BKM. Ty máš také argumenty .....
@anonym_autor aj syry a mliečne výrobky sú zdravé, ale nebudem ich jesť ak mám alergiu na BKM. Ty máš také argumenty .....
@luliu vyskusam eliminacnu dietu, prepac za polozenie otazky 🙏

Asi niečo s črevným mikrobiomom. Alebo parazit