icon

Ako zlepšiť psychiku na materskej s dvojčatami?

14. mar 2025

Zdravim. Som na materskej s dvojičkami. Chlapci majú 1.5roka. A všetko by bolo super ale občas mám pocit že už ma vytačaju aj maličkosti. Keď nechcú jesť, keď plaču že im niečo nejde, keď majú obdobie vzdoru....
Tak som rozmýšľala ako zlepšiť svoju psychiku....(Užívať magne B6, alebo nejaké výživové doplnky?
Ďakujem 🙂

viestta
14. mar 2025

Mas cas na psychohygienu? Cas pre seba, kedy vypnes a zregenerujes telo aj dusu.

autor
14. mar 2025

@viestta večer keď deti zaspia ..... Cca o 19tej.

viestta
14. mar 2025

A cez vikend? Nechat deticky na pol dna oteckovi a ty chod na prechadzku, na pokec s kamoskou, do fika, na bicykel alebo hoc aj do spevokolu. Potrebujes vypnut, vystupit na chvilu z toho kolotoca.

anjelikdianka
14. mar 2025

Ja mám doma tiež dvojičky 2 a pol ročné+ ešte dve deti.Mne pomáha ked aspoň raz týždenne pôjdem sama von.Či na nákup,prechádzku....Len nech nikoho nemusím počúvať😄Potrebujem iba ticho čo doma nikdy nieje.
Naštastie dvojičky sú veľmi dobré deti,okolo 20.00 už väčšinou spia.
Len teraz už 3.týždeň u nás koluje choroba a už to na sebe cítim že som mega vyčerpaná.
Pomoc nemáme iba ak je doma manžel alebo staršie deti tak oni pomáhajú.

dobromila
14. mar 2025

Pomohol by denne čas, ktorý stráviš bez detí, ideálne aspoň hodinku (nie až keď večer zaspia) a cez víkend pol dňa bez nich. Len Ty a Tvoj relax alebo ak máte babysitterov, tak čas vo dvojici s partnerom bez detí ten pol deň.

marianarem
14. mar 2025

Presne tak, cas pre seba, kedy nemusis vobec mysliet na deti, lebo ich ma na starosti niekto iny. Mama je ciastocne v strehu este aj ked je so spiacimi detmi, najlepsie je moct uplne vypnut.

bolarazjedna
14. mar 2025

Pripájam sa k dievčatám, musíš nájsť čas pre seba, bez detí, ja mam 1ročného a 2,5rocneho a výrazne sa cítim lepšie, odkedy som začala chodiť 1x do týždňa na tanec, plus vrátila som sa k niektorým voľnocasovym aktivitám - keď cez obed spia a večer, tak čítam romány, alebo si zacvicim (aj fyzická aktivita je dôležitá, uvoľňujú sa endorfiny) a mňa napĺňa aj to, keď manžel zoberie deti von a ja môžem sama povysavat, alebo co treba, ale proste môžem sa sústrediť iba na 1 vec. A mindfullness cvičenia sú tiež fajn.

majlo1234
14. mar 2025

Magnezko konske davky. Cez den sa na par minut zastavit a “spritomnit” teraz bol o tom dobry diel poscastu mamagang, ak pocuvas 🙂
Drzim palce, musi to byt tazke, starat sa o svoch krpcov