Ako znížiť tlak bez liekov?
Ahojte, akým spôsobom sa vam podarilo bez liekov znižiť tlak? Ďakujem 🙂
@anonym_autor nijako. na to tie lieky sa predpisuju, ze pokial je tlak ozaj vysoky, tak nic ine ako lieky ti vyrazne bezpecny tlak nezabezpecia
ale tak ako píše @krasneleto - brala som najprv lieky, ten tlak sa upravil postupne ...
schudnut, obmedzit solenie, pohyb
schudnut, obmedzit solenie, pohyb
@anonym_6fd96e chudnuť mi myslím netreba mam 52kg
@anonym_autor nijako. na to tie lieky sa predpisuju, ze pokial je tlak ozaj vysoky, tak nic ine ako lieky ti vyrazne bezpecny tlak nezabezpecia
@krasneleto nemam lieky 🙄
@anonym_autor ak nemáš lieky, tak lekár usúdil, že nemáš tak vysoký tlak, aby si to liečila, aspoň nateraz. Takže zapracuj na zdravšej strave, menej soli, viac aktívneho pohybu. To, že máš 52 kg neznamená, že žiješ zdravo. Súhlasím s názorom, že ak máš diagnostikovaný vysoký tlak a ide naozaj o problém, tak ti lekár predpíše lieky a tie jediné prinesú reálny výsledok.
@anonym_6fd96e chudnuť mi myslím netreba mam 52kg
@anonym_autor netreba chudnut ak mas 52 kil. Ppotom treba brat do uvahy aj dedicnost, stres, uzkosti....
Ak nemas nic z toho, tak sa nebran liekom. Neliecenie urobi viac skody ako uzitku.
Keby si mala diagnostikovaný vysoký tlak tak máš predpísané aj lieky.
@anonym_autor ak nemáš lieky, tak lekár usúdil, že nemáš tak vysoký tlak, aby si to liečila, aspoň nateraz. Takže zapracuj na zdravšej strave, menej soli, viac aktívneho pohybu. To, že máš 52 kg neznamená, že žiješ zdravo. Súhlasím s názorom, že ak máš diagnostikovaný vysoký tlak a ide naozaj o problém, tak ti lekár predpíše lieky a tie jediné prinesú reálny výsledok.
@melanta nie nemám diagnostikovaný, merám si doma a mávam vyšší. Predtým ako pôjdem k dr sa snažím zatial hladať spôsoby ako letieť k dr a brať lieky
@melanta nie nemám diagnostikovaný, merám si doma a mávam vyšší. Predtým ako pôjdem k dr sa snažím zatial hladať spôsoby ako letieť k dr a brať lieky
@anonym_autor co je vyssi? ak to nie je na lieky, ale to by ozaj mal urcit lekar, tak prestant v prvom rade solit. obmedz:údeniny, syry, polotovary,slané pečivo, chipsy, instantné jedlá dochucuj:bylinky, cesnak, citrón, ocot. celkovo cesnak tlak znizuje, zarad ho . vyrad kavu a energeticke napoje, trocha pohybu formou rychlochodze, dopln vitaminy draslik horcik vapnik
@anonym_autor co je vyssi? ak to nie je na lieky, ale to by ozaj mal urcit lekar, tak prestant v prvom rade solit. obmedz:údeniny, syry, polotovary,slané pečivo, chipsy, instantné jedlá dochucuj:bylinky, cesnak, citrón, ocot. celkovo cesnak tlak znizuje, zarad ho . vyrad kavu a energeticke napoje, trocha pohybu formou rychlochodze, dopln vitaminy draslik horcik vapnik
@krasneleto dakujem za vysvetlenie ❤
@krasneleto dakujem za vysvetlenie ❤
@anonym_autor normalny tlak 120/80, vysoky v norme bez liekov 120–129 / 80–84, zvyseny dlhodobo- zvazit lekara 130–139 / 85–89, vsetko ostatne je hypertenzia s nutnostou nasadenia liekov
@anonym_autor
Tu bola vcera diskusia o merani tlaku, skontroluj ci to robis spravne
joj, a ešte rada mojej internistky - menej sa nervovať ...
joj, a ešte rada mojej internistky - menej sa nervovať ...
@biba_18 no to by bolo ideálne 😖
@anonym_autor obmedz soľ a pridaj surový cesnak 1-2 struciky kazdy den, optimalne s jablkom, nebude ho cítiť. Potvrdilo sa mi to.
a pi dost vody
@anonym_autor obmedz soľ a pridaj surový cesnak 1-2 struciky kazdy den, optimalne s jablkom, nebude ho cítiť. Potvrdilo sa mi to.
a pi dost vody
@zmrzlinka8 dakujem veru aj voda môže byť problem niekedy vypijem 0,5l za deň..
@zmrzlinka8 dakujem veru aj voda môže byť problem niekedy vypijem 0,5l za deň..
@anonym_autor 0,5 l je extrem. A kavu nepi, ked tak bezkofeinovu, ani cierny caj. Ale mozno je fakt problem len ten pitny režim. Znač si, koľko vody vypiješ, musis dat min. 1,5 l denne, ideálne 2 l.
Hned rano do seba nalej pol litra vody. Na obed musis mat liter v sebe.
@anonym_autor 0,5 l je extrem. A kavu nepi, ked tak bezkofeinovu, ani cierny caj. Ale mozno je fakt problem len ten pitny režim. Znač si, koľko vody vypiješ, musis dat min. 1,5 l denne, ideálne 2 l.
Hned rano do seba nalej pol litra vody. Na obed musis mat liter v sebe.
@zmrzlinka8 nie nepijem vôbec nič, okrem vody a čaju ani nefajčím
Ďakujem pritom robím v kancli a džbán mám na stole 🫣 katastrofa...
a pi dost vody
@zmrzlinka8 normalny clovek nebude jest denne cesnak a smrdiet ako tchor. Cesnak smrdi z loveka aj 2 dni. trochu ohladuplnosti by nezaskodilo.
@anonym_autor denne strucik suroveho cesnaku vraj funguje.
Radsej zazvor ako cesnak 🙈
@zmrzlinka8 normalny clovek nebude jest denne cesnak a smrdiet ako tchor. Cesnak smrdi z loveka aj 2 dni. trochu ohladuplnosti by nezaskodilo.
@anonym_6fd96e 🤣🤣 tchor
Da sa v lekarni kupit cesnak v tabletke, ja to uzivam dlhodobo na tlak. Nesmrdis z toho a mas vsetky vyhody za par eur

stravou. nebola to strava na úpravu tlaku, len proste úpravou stravy sa upravil tlak ...