icon

Ako zvládať závislosť na alkohole a liekoch?

martinee
15. júl 2025

Dobrý viete čo neviem kde začať

Som závislí na neurole a pokúšam sa to pomalí znižovať ako mi povedala psych beriem aj antidepresiva ascitalopram ale len polovicu z 10M

Včera som pil aj keď som nemal ja viem ze ma to mohlo zabiť 😔😔 nevážim si život
Chcem len radu odvas prosím
Antidepresiva nič necítim mal by som byť šťastný ale síce nemám depresie len dala mi ich aby som znizoval neurol

anonym_8331a2
15. júl 2025

Ascitalopram neexistuje, iba escitalopram. Je to slabé AD, a nemáš terapeutickú dávku, ta začína na 10 mg, teda celej tablete a ide až do 20 mg. Neurol - neviem koľko mg berieš denne a ako dlho, ale vysádza sa buď doma a pomaly alebo v nemocnici pod dohľadom lekára.

micusa2222
15. júl 2025

@martinee a prečo neriešiš so svojím lekárom a následne s psychiatrom,,,treba ísť na liečenie,,,máš to v zlom stave...

krasneleto
15. júl 2025

ak chces nieco definitivne vo svojom zivote zmenit, hladaj odbornu pomoc ... alkohol s takymito liekmi nekombinuj, lebo si vytvoris novu zavislost... niektore veci clovek sam nezvladne...

henrikir
15. júl 2025

tak to ma mrzi, ze to mas az takto. pre svoje dobro vyhladaj odbornu pomoc 🙏 sam to asi nezvladnes.

martinee
autor
15. júl 2025
@henrikir

tak to ma mrzi, ze to mas az takto. pre svoje dobro vyhladaj odbornu pomoc 🙏 sam to asi nezvladnes.

@henrikir ďakujem 🥲 za radu

martinee
autor
15. júl 2025
@krasneleto

ak chces nieco definitivne vo svojom zivote zmenit, hladaj odbornu pomoc ... alkohol s takymito liekmi nekombinuj, lebo si vytvoris novu zavislost... niektore veci clovek sam nezvladne...

@krasneleto myslíte liečenie proti závislosti?😒🙄
Pokusam sa to doma vysádzať pomaličky ale aspoň kebyže tie antidepresiva zaberajú ale ďakujem

martinee
autor
15. júl 2025
@micusa2222

@martinee a prečo neriešiš so svojím lekárom a následne s psychiatrom,,,treba ísť na liečenie,,,máš to v zlom stave...

@micusa2222 🙄ja viem aj to riešim psychiatrom povedal ze mam prísť o mesiac a držať sa tej istej dávky to je 1M,75 denne

martinee
autor
15. júl 2025
@anonym_8331a2

Ascitalopram neexistuje, iba escitalopram. Je to slabé AD, a nemáš terapeutickú dávku, ta začína na 10 mg, teda celej tablete a ide až do 20 mg. Neurol - neviem koľko mg berieš denne a ako dlho, ale vysádza sa buď doma a pomaly alebo v nemocnici pod dohľadom lekára.

@anonym_8331a2 beriem 1M,75 po 25 mam to rozložené bojujem stým rok a pol

Tie stavy hlave sú Hrozne to videnie zahmlené tlačenie hlave otupeny tie antidepresiva myslíte kebyže beriem cele tak sa to zlepší? Vysádzam po maličký ale nedarí sami to ale nechcem to ešte vzdať 😒😒😒😒😒

martinee
autor
15. júl 2025

Ďakujem za vsetke rady 🥲😒 potreboval som konečne rady od skutočných ľudí Ďakujem ešte raz 🙏🙏🙏
Budem raD ešte za vaše rady prosím vás

krasneleto
15. júl 2025
@martinee

@krasneleto myslíte liečenie proti závislosti?😒🙄
Pokusam sa to doma vysádzať pomaličky ale aspoň kebyže tie antidepresiva zaberajú ale ďakujem

@martinee ano myslela som liecenie zo zavislosti... drzim palce

martinee
autor
15. júl 2025
@krasneleto

@martinee ano myslela som liecenie zo zavislosti... drzim palce

@krasneleto plánujem asi pôjdem ešte to skúsim 😇ale ďakujem pekné ste milá

krasneleto
15. júl 2025
@martinee

@krasneleto plánujem asi pôjdem ešte to skúsim 😇ale ďakujem pekné ste milá

@martinee je to kombinacia zavislosti... je super , ze to nepopieras a ze s tym chces nieco robit... v taktomto pripade terapia, odborna pomoc moze byt skvelym riesenim