icon

Alopecia total - čo pomáha na túto diagnózu?

denisafilipko
23. mar 2020

Mam16r za 4 mesiace mi vipadaly 90% vlasov citim ze som psichicky uz nadne nič mi nepomaha predpisane vodičky mastičky doma sa len pretvarujem ze mi to nič nerobi v škole sa citim trápne začínam chodit poza školu už ani von nechodim kto ma s touto chorobou skúseností a čo nato pomohlo prosim napíšt vopred ďakujem 😭😪😥

viera
23. mar 2020

@denisafilipko @denisafilipko Ahoj,predovsetkym necit sa trapne,nechod poza skolu...!!!Mam kamosku,ktora toto ma v Cechach...Nepomoze ti nic...Proste budu ti stale vypadavat vlasy...Robit sa ti mapy...Ona zo zaciatku mala presne tento isty problem,citila sa na dne,verila,ze jej pomozu masticky,vodicky,zmena stravy,parochne ...a nakoniec pochopila,ze nic si uz davat nebude,ze to necha tak,pretoze toto je ona... vyrovnala sa s tym,ze ma tuto chorobu a tam jedine pomoze asi uz len transplantacia vlasov co nechce,nesie to velke riziko a ...vyholila si hlavu dohola.Je to krasna zena bez vlasov,vyprdla sa na tych co sa stale pytali co to ma,preco to ma a sustredila sa na svoj ciel..Je to silna zena...Uz ju nezaujimaju cudzie pohlady,berie to ako sucast zivota,je to jej zivot,nie zivot jej kamaratov,cudzich ludi..Vzchop sa,chod do skoly,nehanbi sa,nie je to zivot tvojich kamosov,ucitelky a pod...Zaklad je aby si sa vyrovnala s tym,su este horsie veci od toho...Popripade sa popytaj na tu transplantaciu vlasov...DRZ SA...

sticker
megika1
23. mar 2020

Si v zraniteľnom veku, porozprávať by si sa mala so školskou psychologičku. Vieš,sú onko pacienti, ktorí bojujú o život, chemoterapia a bolesti tráviace,strach z poškodenia iných orgánov. Hlavu hore, potrebuješ dobrú parochňu, ktorá Ti bude sedieť a Ty si povieš , áno páčim sa sama sebe,to som ja..... najťažšie je prijať ten stav ,vedz ,že chalan, ktorý stojí za to sa nájde,bude Ťa milovať,držím palce

marcellka32
23. mar 2020

Je riešenie, napíš mi

denisafilipko
autor
23. mar 2020
denisafilipko
autor
23. mar 2020

@viera
@megika1 máte pravdu

denisafilipko