Čo čakať pri odvykaní od alkoholu?

17. jan 2025

Manžel prestal piť a mam pocit, že aj fajčiť (to ale nemám ešte až tak odlsedované). Zatial sú to len tri dni, no už je to náročné aj pre mňa. Nechodí nikam, rieši to sám doma. Nie je momentálne priestor na rozhovor o odbornej pomoci, lebo na akukolvek moju snahu o rozhovor akykolvek reaguje podraždene. Chcem ho podporiť naviac ako viem. Do teraz pil každý deň. Nie veľa ale návyk tam bol. Ja si neviem ani predstaviť, čo sa v ňom teraz odohráva po fyzickej a psychickej stránke a chcem mu byť oporou. Čo môžem a mám robiť a nerobiť?
Aktuálne je unavený, bez nálady, nervózny, podráždený a celkovo proste iný. Nemôžem povedať že hnusný ale izoluje sa, nekomunikuje - ak len sucho, vecne. Fyzický kontakt žiadny, max 1 pusa pred odchodom do práce. Sprava sa skoro až trucovito ako po hadke, enviem to lepšie opísať. Snažím sa si nič z toho nebrať osobne ale je to pre mňa tiež naročne, kedže mam zrazu pri sebe ako ineho človeka.
Ako dlho to može byť takéto divne? Bude niekedy opäť vesely? Chcem veriť, že to zvlasdne, ale čo ak nie? Ako mam reagovať ked sa zase napije? Mám sa snažiť komunikovať alebo ho mam nechať tak?
Akékovľvek skúsenosti pomožu...

host636
1. feb 2025

Môže byť vďačný že to beriete takto a pomáhate ale klamať vám nebudem na to treba oveľa viac času a miesto alkoholu piva choďte sa niekde prejsť a na čaj s medom napr nedá sa všetko hneď pomalé kroky úplne ho chápem čo zažívate aj on keďže ja tiež bojujem s týmto a dlho bohužiaľ ...

host636
1. feb 2025

Ak môžem ešte odporučiť určite magnesium ale nejaké poriadne nie šumivé tablety .... A skúste sa ho opýtať i náhodou nemá úzkosť abstak alebo aké pociťuje príznaky možno by mu pomohol psychiater aby mu nasadil nejakú liečbu,lieky netreba sa báť pomôže to len to fakt trvá nedá sa hned ....

host636
1. feb 2025

A príznaky aké má momentálne poznám a vydržte aspoň že chodí do práce sú ja horšie príznaky a to si neviete predstaviť aké utrpenie ale to je už totálny hnus zazivat kľudne ak niecopotrebujete vedieť mi napíšte do súkromnej správy radšej vám odpoviem takto ako tuná viem o čom hovorím osobná skúsenosť .

host636
1. feb 2025

Bez nálady nebude ani chladný ale to je proces u každého ináč trvá a úprimne môže vydržať nepiť rok dva a zrazu si dať to je choroba už na celý život ... Teraz mu najviac pomôže ako mu pomáhate a v lekárni nejaké silnejšie magnesium a lieky od psychiatra napr frontin odporúčam pomôže to fakt

miakami
10. mar 2025

@lenicka298 máš súkromnú správu