Asexualita, nechýba mi sex

domca_222
17. dec 2018

Neviem ako vám opísať môj problém, som bisexuál, mala som sex už aj s mužom aj so ženou. Teraz asi rok nič. A vôbec mi to nechýbalo, veľmi som na to ani nemyslela. A úplne si viem predstaviť život bez sexu... páči sa mi bozkávanie, objímanie sa, túlenie sa, ale myslím že sa mi viac páči láska toho psychického charakteru ako fyzického. Myslím tým, že tu niekto pre mňa je, že ma ľúbi, podporuje ma, smejeme sa, chodíme spolu do mesta, do kina, na večere, dlhé úprimné rozhovory, to že spolu takto trávime čas sa mi páči oveľa viac ako nejaký sex. Je tu niekto kto to cíti podobne? A rád by sa porozprával? Muž, žena?

patricia_b
17. dec 2018

Ja ti pošlem môjho bývalého, úplne o ňom ako by si písala

tosomja
17. dec 2018

Zo zaciatku si kazdy, kazda povie, ze mu staci vsetko to, co opisujes, ale po case, po zblizeni zacne chybat aj fyzické zblíženie a potom je problem, ked jednemu nechýba a druhy chce. ...u mna sex nie je bez lasky, objatí, porozumenia, je to taká čerešnička na torte...neviem si predstaviť sex bez lasky a lasku bez sexu. 😉

pininka
17. dec 2018

Nechcem pôsobiť vulgarne, ale ja stále tvrdím,že komu sa nepáči sex, ešte nezažil dobrý sex. Áno môžeš žiť aj tak, ale jedine že si nájdeš rovnakú osobu, čo bude asi dosť ťažké. Držím palce

domca_222
autor
17. dec 2018

v poriadku, to nie je nič vulgárne, každý má svoj názor

nela6
17. dec 2018

@domca_222 môže byť kvôli hormonalnemu výkyvu

nkem
17. dec 2018

Asexualita je siroka tema, kedze si napisala ze si bisexualna, cize skor biromanticka. Rozhodla si sa pre uplny celibat? alebo si vies v buducnosti predstavit mat intimny zivot s niekym, s clovekom, s ktorym budes mat hlboky emocny vztah? alebo by to bolo naplnenie len potrieb druheho? Opytala by som sa sama seba, ci je to z dovodu toho, ze ma nikto fyzicky nevzrusuje, popripade ci aj „samolaska“ ti nic nerobi. Kazdy je niekde na stupnici sexualnej aktivity, niekto potrebuje viac a niekto menej a niekto vobec, tak ako niekto nevyhladava romanticke vztahy

prevenar
18. dec 2018

@pininka nevies o com pises. ludia su extremne rozni, uzivatelka ma zrejme vyraznu odchilku v hormonalnom profile, ci vo vazbach mozgovych centier od bezneho priemeru. veci citi inak ako vacsina ludi co sa zrejme nikdy nezmeni, bez ohladu na to co "zazila" . zazitok je nieco co neexistuje ,,,je to len to , ako mozog prelozi pre teba co sa deje okolo ..a jej prekladac je uplne iny ako tvoj.

je to ako by si slepemu tvrdila ,ze nevidi lebo este nestretol nic dostatocne krasne, na to , aby zacal viediet +/- ..co je samozrejme nezmyselne tvrdenie, rovnako ako to tvoje.

@domca_222 ..podla mna by si mala navstivit odbornika na toto , spravit potrebne vysetrenia a pod . mozno je to riesitelne, mozno nie ..zalezi o aky druh problemu sa jedna ..a od toho ci to vobec chces skusit riesit.

samozrejme , vzdy si mozes najst niekoho podobneho ako si ty a viest stastny zivot vo dvojici.

osobne verim ,ze v buducnosti budu taketo veci riesitelne , clovek je v prvom rade komplikovany pocitac ..ale zatial je taketo nieco este velmi daleko.

drzim palce 🙂

pininka
18. dec 2018

@prevenar nesúhlasím s tebou. Prečítaj si ešte raz autorov príspevok. Ak pri túlenie, bozkávaní a pod zažíva príjemné pocity a je jej dobre, to znamená že mozog funguje ako má a aj jej prežívanie, dokáže zažiť pocit slasti, ale nie konkrétne už pri samotnom sexe. A hádam sa zhodneme, že sex to nieje iba skákanie po tele ale aj to všetko naokolo. Myslím si že ona alebo on ani nevedia čo majú cítiť a sú zmätení, keďže ešte nevie či chce muža alebo ženu, podľa mňa práve preto sa nevie pri milovaní uvoľniť, pretože stále rozmýšľa či nemal byť v posteli s iným pohlavím.

alaguema
18. dec 2018

@prevenar sexuálny pud je ovplyvňovaný viac psychosociálne, ako biologicky. U ženy to platí dvojnásobne. Inými slovami - pri správnom zaobchádzaní a správnych technikách, sa môže upraviť aj hormonálny profil, pokiaľ tie odchýlky nie sú extrémne - a to by sa už prejavilo aj na fyzickej úrovni. Veľmi zaujímavo o vplyve psychiky na fyzické telo píše Bruce Lipton. Nie je nevyhnutné dopovať sa hormónmi, dá sa správne stimulovať telo tak, aby sa funkcia hormonálnej sústavy optimalizovala prirodzeným spôsobom. Len je to zdĺhavejšie.

@domca_222 otázka je, čo by si radšej. Ostať v danom stave, alebo rozvíjať svoju sexualitu. Tá druhá možnosť vedie k plnšiemu životu, k väčšej radosti - ale to je len môj subjektívny názor. Ak to tebe tak vyhovuje tak, ako to je, treba len hľadať podobne naladeného partnera/ku. Ak by si s tým rada pohla, poštuduj si niečo o panvovom dne, o jeho funkcii, ktorá nie je iba tá, aby nám držalo orgány brušnej dutiny - pogúgli o svale duše PSOAS, cviky na panvové dno, tanec pre ženy, hormonálna joga, škola tantry...dnes je veľa možností, ako prebudiť svoju sexualitu - je to jeden z prejavov životnej energie, škoda by bola vôbec sa s ním nestretnúť.

eva8
18. dec 2018

nebojíš sa tej sexuality? Do ničoho by som sa nesilila. Skús žiť bežný život, pozeraj filmy, nebráň sa ničomu. Možno ani nevieš ako stretneš náhodou človeka, ktorý ťa zaujme, začne pracovať fantázia a prebudí sa v tebe aj sexuálna túžba....

prevenar
18. dec 2018

@pininka ..to sa stale nevylucuje. moze citit jedno pri prvom a ine pri dalsom ..nevies , ake je to byt nou a co ma v "hlave" . stale plati ,ze ludia mozu byt diametralne odlisni , do takej miery ,ze to moze byt komplet mino tvoju predstavivost.

pise ,ze jej to nechybalo rok a vie si predstavit takto existovat aj dalej ..co urcite nieje bezne , bez ohladu na cokolvek.

domca_222
autor
18. dec 2018

Rada by som dodala že od detstva trpím psychickými problémami, depresie a úzkosti, rodičia mi nikdy neprejavovali lásku, už vôbec nie fyzicky, objatím a tak. Až do 16 rokov mi boli tieto veci cudzie, no naučila som sa prejavovať lásku druhým napríkad objatím, bozkom, aj psychickou oporou. Trvalo to celkom dlho. Nie je to tak že už nikdy si neviem predstavit mať sex, to nie. Možno sa treba naučiť prejavovať lásku aj takto. Je to pre mňa akési cudzie. A pre to mi to nechýba.

pininka
18. dec 2018

@prevenar prečítaj si odpoveď pod sebou. Všetko má svoju príčinu a niekedy dosť jednoznačnú a vôbec to nemusia hneď byť hormóny.

prevenar
18. dec 2018

@domca_222 oki. drzim palce 🙂

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz