icon

Čo hovoríte na jedlý hmyz v potravinách?

6. feb 2023

Čo hovorite na jedly hmyz v potravinách?

Strana
z3
viera27
7. feb 2023

Nemam s tym problem,vsak paradne bielkoviny,mensi dopad na klimu ako chov dobytka. Akoze s celym hmyzom by som mala mentalny problem,myslim chrumat cvrcky ako arasidy. Ale pomlete ako prisada za mna uplne ok.

oblecenie99
7. feb 2023

To nič, ja poznám krajiny, kde zjedia doslova že celé prasa, od hlavy po chvost, vrátane jeho vnútorností, niečo z toho tepelne spracujú a potom napchajú do čriev či žalúdka toho prasaťa a jedia to. Nejaké časti mäsa melú a tiež napchajú do čriev a potom len vyúdia a takto to konzumujú 🫣
Moji starí rodičia a časť prarodičov zomreli na rôzne druhy rakoviny. Celý cintorín u našich je plný ľudí, čo mali rakovinu. Všetci stihli mať tú rakovinu pred tým veľkým plánovaným účelovým zabíjaním a travenim ľudí, tak neviem, kde sa stala chyba v prepočte... Ibaže je to na malebnom Zemplíne, ktorý je súčasťou tzv. trojuholníka smrti? (kto nevie, nech si to vygoogli). Zlaté staré časy, keď sa do jedla nedávala "chémia", že? Ale táto téma sa neotvára ani pred mojimi rodičmi, toto nie.. ale hmyz a múčne červy, to áno, toto ich serie, toto už hej.
Zachovajte paniku, hlavne zachovať paniku.

kvetinka75
8. feb 2023

@oblecenie99 neboj sa panika tu už bude stále. Teraz sú to červy, o chvíľu tu bude zase niečo iné. Ľudia sami dopustili to, kde sme teraz. Pestujeme toho oveľa menej, na úrodných poliach sa stavajú domy. Nebude ani kde sadiť , pestovať, chovať. Som zvedavá s akou témou na udržanie paniky, príde niekto najbližšie. Niekde jedávajú aj kuracie zárodky surové. Mne sa pri tom žalúdok dvíhal keď som to videla ale u nich delikatesa. Ja ani suši nemôžem. Jednoducho pocit surovej ryby - pre mňa nie. Ale ľudia to bežne jedia. Máme na výber, kto chce, nech zje, kto nechce, má možnosť si dať niečo iné

vevesh
8. feb 2023

Ti, co tu tak vsehosklonne hovoria, ze super bielkoviny naviac, si aj precitali, ze ludia, trpiacimi alergiami hlavne na roztoce, korovce, morske plody mozu mat po konzumacii hmyzu vyskyt alergickych reakcii az po anafylakticky sok????

viera27
8. feb 2023

@vevesh ten mozes mat aj z ryb,orechov,citrusov,jahod,vajec. A aj to sa je. Od toho su uvedene zoznamy alergenov.

vevesh
8. feb 2023

@viera27 nechapes- ked je niekto alergicky na roztoce, je u neho velka pravdepodobnost alergie na hmyz a aj anafylakticky sok v najhorsiom pripade. To nie, ze su aj ine alergie- tieto dve veci spolu suvisia a ked ludia su alergicki na tie roztoce a nevedia o "pridanom" darceku v jedle, mozu mat sakra problem. Ked si alergicka na jahody, tak ich jednoducho nejes (ani nic, kde sa nachadzaju). Ale to na obale jasne vidis, ze jahodova prichut/napln a automaticky nesiahas po tom. Pri karmine nie a pri tychto svrckoch to bude podla mojho nazoru to iste, i ked sa to tvari, ze to budu vsade uvadzat (jasne, priklad kinder schokobons mi staci...).

autor
20. feb 2023

Tak napriklad červené farbivo karmin vyvolava poruchu pozornosti a hyperaktivitu u deti. Dalej astmu a alergicke reakcie. Košenila je derivát antrakinonu. Všetky antrachinóny môžu spôsobovať rakovinu.

kvetinka75
20. feb 2023

autorka - no vidíš kde všade je. A trápilo to doteraz ľudí? Koľko ľudí jedáva cukríky, potraviny kde sa farbivo nachádza. Teraz sa idú pototo z hmyzu. Ale že roky sa tu predávajú výrobky kde sú farbivá, chémia, antibiotiká, hormony, to je OK. Aj v obyčajnom jablku je toľko chémie a predsa ho ľudia kupujú. Nie každý má možnosť si dopestovať svoje.

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
fireman666
24. feb 2023

@viestta skus si o tom. Načítať trosku viac a zmeníš názor...

annm81
24. feb 2023

@deadlylucy Jasné, cieľom médií je presadzovať experimenty na ľudstve. Keby to ľudstvo chcelo žiť zdravo, stačilo by menej konzumu =zdravší vzduch, voda, potraviny. Len tomu ľudstvu =obyčajným ľuďom sa veľmi obmedzovať nechce... v každej domácnosti dve autá, deti vyvážajú denne do školy, lebo pešo by im odpadli nožičky, desiatky kíl potravín na osobu ročne v kontajneroch, kupovanie tony oblečenia (mnoho ženských tu považuje nakupovanie dokonca za hobby), témy o tom, koľko zbytočností z aliexpresu kto potrebuje, plný instagram fotiek z víkendového pobytu v Dubaji... Keď sme pri médiách, ktoré nám niečo nútia, netuším kto ľudí núti mať telku zapnutú v pozadí každý boží deň, ešte aj keď príde návšteva, kto núti ľudí každý večer namiesto nejakého sebarozvoja a kvalitného hobby čumieť na akýsi hodnotný seriál, kto núti ľudí neustále ťukať do mbilu...

Keď sa ťa konzum netýka, tak ti ostáva aspoň to, že po práci budeš mať druhú šichtu ma záhrade. Vlastné potraviny pomôžu k tomu, aby si nemusela byť odkázaná na experiment s hmyzom (čo je vlastne jeho cieľom?). Síce sa vrátiš do stredoveku s prácou od svitu do mrku, ale to ti nevadí, nie? Lebo práve náš pohodlný život s 8hod. pracovnou dobou je dôvod, prečo kupujeme potraviny plné chémie v obchodoch.

hiro
24. feb 2023

@deadlylucy :D Dobra znoska. Uz dlhsie pozorujem ze ludia "vysokej skoly zivota" absolutne stratili schopnost mysliet a jedine co vedia len opakuju slovne spojenia z hoaxovych a dezinformacnych zdrojov a dalsich stroskotancov ci samozvanych "youyuberov" co to omlielaju vkuse dookola.

avavav
24. feb 2023

@katka700 uzasne ako bezny obcan ovlada energeticku narocnost chovu hmyzu. Gratulujem

avavav
24. feb 2023

@fajnova len by bolo.zaujimave vediet.co take deti takych rodicov jedia. Ci ti rodicia varia doma, ci citaju zlozenie potravin...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
ckocka
25. feb 2023

Ja myslím že to naopak otvára nové a široko dostupné možnosti domácich chovov.

hiro
25. feb 2023

@zoro9836 "tak že sklonia hlavu"? Ja nechapem - ohladom hmyzu - tu hysteriu. Vsak chuti ti? Tak si kupis. Nechuti? Nekupis. A? Kde ako sa sklana hlava? Najroznejsie prisady odvzdy boli, budu a niektore sa budu zakazovat a niektore povolovat. Aby som ja isiel protestovat ze si nejaky vyrobca dovoli pridat schvalenu prisadu do jeho vyrobku? Jeho vec. Tak ako moja volba si to kupit alebo nekupit. Okrem toho EU az chorobne dba na spravne popisy a zlozenia potravin. Takze cerstve maslo je vzdy zivocisne maslo, cerstve mlieko je zivocisne mlieko a psenicna muka bude stale psenicnou bez pomleteho hmyzu z ktorej si mozes upiect uplne rovnaky chlieb tak ako predtym.

rorino
8. jún 2023

Preto sa takým bordelom treba vyhybat

maja249
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3