Čo robiť po zjedení pokazenej šunky?
Čaute baby, dnes som načla šunku ktorá mala dátum trvanlivosti do 29.9. tak ma ani nenapadlo ju oňuchať či dobrá je alebo nie. Ráno som si spravila rožok a okolo 4 som si len tak dala tri kolieska. Ani sa mi nezdalo že by chutila nejak zvláštne lebo som sa ponáhľala. 😀 Teraz mi priateľ oznámil že ju vyhodil lebo bola pokazená. 🙈 Nemám rada také veci ako hnačky a vracačky a väčšinou si dávam veľký pozor na to čo jem. Ak máte skúsenosti s konzumáciou pokazenej šunky tak na čo sa mám pripraviť? 😀
Ešte dopĺňam že beriem 2x denne probiotiká ktoré by to hádam mohli zachrániť. 😬
Max ťa bude preháňať. Daj si preventívne uhlie. Naviaže toxíny a bude dobre
Pochybujem,že bola pokazená, keď mala trvanlivosť do 29.9.
@koniarova voňala som ju a teraz ozaj zapáchala
@lonely66 otvorila, dala na chlieb, dala do chladničky. Tak max minúta. Po obede som si brala priamo z chladničky.
Sunke nic nebolo, ale frajer bude fajnovy
otvorena sunka soslizne aj pred datumom spotreby
@kitycat ak si prečítate vyššie tak spomínam že ozaj smrdela. Hlavne buďme múdri.
Keby smrdela, zistila by si uz rano. Ja som v nedelu vyhodila smradlave kuracie prsia - vakuove, 2dni do konca spotreby 🤷♀️. Neviem si predstavit si nevsimnut ten smrad 😅
Smrdela ti lebo ti to frajer vsugeroval
Ved si ju jedla ako nic
Poniektoré strašne múdre tu. Pri profesionálnej senzorickej analýze nie každý zachytí pokazený kus a nie netrénovaný človek. Zápach sa časom stupňuje, keď sa na to nezamerala, tak to cítiť nemusela, keď to ešte nebolo extrémne pokazené.
@lalenka33 on je práve ten ktorý zje jogurt aj týždeň po trvanlivosti. Ja by som už 2 dni pred koncom ohŕňala nos. Takže nie, nie je fajnový. Keď som šunku večer ňuchala tak som ju necítila na prvý krát, až keď som ju poobtáčala a priložila na ňu nos tak som citlivá že smrdí. Samozrejme nebolo to ako keď máš v chladničke týždeň pokazenú šunku.
Ja nekupujem tie vákuovo balené šunky vôbec lebo podľa mňa , keď to vákuum otvoríš, tak tá šunka už nevydrží otvorená dlho, ale myslím si, že tá tvoja sa ,,chytila" až potom, čo stále v chladničke a teda tie kúsky , čo si zjesla boli ešte OK. Či si mala nejaké problémy?

Keď sa ti nič nestalo doteraz tak už nič, žalúdok to vyriešil.