icon

Čo robiť po zjedení pokazenej šunky?

12. sep 2024

Čaute baby, dnes som načla šunku ktorá mala dátum trvanlivosti do 29.9. tak ma ani nenapadlo ju oňuchať či dobrá je alebo nie. Ráno som si spravila rožok a okolo 4 som si len tak dala tri kolieska. Ani sa mi nezdalo že by chutila nejak zvláštne lebo som sa ponáhľala. 😀 Teraz mi priateľ oznámil že ju vyhodil lebo bola pokazená. 🙈 Nemám rada také veci ako hnačky a vracačky a väčšinou si dávam veľký pozor na to čo jem. Ak máte skúsenosti s konzumáciou pokazenej šunky tak na čo sa mám pripraviť? 😀

januska12323
12. sep 2024

Keď sa ti nič nestalo doteraz tak už nič, žalúdok to vyriešil.

autor
12. sep 2024

Ešte dopĺňam že beriem 2x denne probiotiká ktoré by to hádam mohli zachrániť. 😬

anajka266
12. sep 2024

Max ťa bude preháňať. Daj si preventívne uhlie. Naviaže toxíny a bude dobre

koniarova
12. sep 2024

Pochybujem,že bola pokazená, keď mala trvanlivosť do 29.9.

autor
12. sep 2024

@koniarova voňala som ju a teraz ozaj zapáchala

anajka266
12. sep 2024

@koniarova šunka ma dobu spotreby, ktora nič nezaručuje.. stačí že sa človek dlhšie zdrží vonku v teple,kým príde domov a ľahko sa pokazí.. pracovala som v masopriemysle a čudovala by si sa čo su schopní zabalit a poslat do obchodov

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
12. sep 2024

@lonely66 otvorila, dala na chlieb, dala do chladničky. Tak max minúta. Po obede som si brala priamo z chladničky.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
kitycat
12. sep 2024

Sunke nic nebolo, ale frajer bude fajnovy

viestta
12. sep 2024

otvorena sunka soslizne aj pred datumom spotreby

autor
12. sep 2024

@kitycat ak si prečítate vyššie tak spomínam že ozaj smrdela. Hlavne buďme múdri.

dadis
12. sep 2024

Keby smrdela, zistila by si uz rano. Ja som v nedelu vyhodila smradlave kuracie prsia - vakuove, 2dni do konca spotreby 🤷‍♀️. Neviem si predstavit si nevsimnut ten smrad 😅

kitycat
12. sep 2024

Smrdela ti lebo ti to frajer vsugeroval

Ved si ju jedla ako nic

anajka266
12. sep 2024

Poniektoré strašne múdre tu. Pri profesionálnej senzorickej analýze nie každý zachytí pokazený kus a nie netrénovaný človek. Zápach sa časom stupňuje, keď sa na to nezamerala, tak to cítiť nemusela, keď to ešte nebolo extrémne pokazené.

lalenka33
Autor odpoveď zmazal
autor
13. sep 2024

@lalenka33 on je práve ten ktorý zje jogurt aj týždeň po trvanlivosti. Ja by som už 2 dni pred koncom ohŕňala nos. Takže nie, nie je fajnový. Keď som šunku večer ňuchala tak som ju necítila na prvý krát, až keď som ju poobtáčala a priložila na ňu nos tak som citlivá že smrdí. Samozrejme nebolo to ako keď máš v chladničke týždeň pokazenú šunku.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lalenka33
13. sep 2024

Ja nekupujem tie vákuovo balené šunky vôbec lebo podľa mňa , keď to vákuum otvoríš, tak tá šunka už nevydrží otvorená dlho, ale myslím si, že tá tvoja sa ,,chytila" až potom, čo stále v chladničke a teda tie kúsky , čo si zjesla boli ešte OK. Či si mala nejaké problémy?