Jazvečia masť - osobné skúsenosti
Ahojte. Niekto kto ma skusenosti s jazvecou mastou. Mohla by jazvecia mast drazdit na kasel? Mame akutny zapal priedusuek nic nam nezabera. Tak sme zohnali original jazveciu mast z obchodu.. Len natierame ale nasledne sa nevieme vykaslat. Kasel mame zniesany. Teraz neviem ci je to taky sprosty kasel alebo to spusta ta mast. Uzivat vnutorne sme odvahu nenabrali . Dakujem.
@lb1984 Ja ju mam prvy raz. Mam 100 percent cistu original dokonca vhodna na vnutorne uzivanie. Davam si teple na to ked natriem. Tak potom uz len asi vydrzat. Inac ta mast ma svoj zapach. A nie je ani stara je oktober 2024 vyroba do oktober 2026.
Nepoznám ku mne sa dostane priamo od poľovníkov.... keď si natries teplú daj na to vatu a závin si to plienkou alebo šatkou a nechaj si to pôsobiť aj pol dna po pol dní znova. Nedávaj si to dole len ak sa chceš osprchovať a potom znova. Tiež bacha na alergiu raz sme mali a dcerka sa vysypala kúsok od nej. Smrad je z toho neskutočný to mením prádlo a musím v dedre aj tri prania a aj tak to cítiť.
@lb1984 ja nemam znamych polovnikov. Dakujem skusim. Alergiu koznu nemam. Davam si tak, ze natriem dam igelitovy sacok a teply pohankovy vankus na to.
Ešte som nepočula, že oficiálne by sa dala kúpiť Jazvečia masť, či toto nieje len daka akože, akože nič nezaberá snáď antibiotiká od doktorky by mali zabrať za tri dni
@zuzubb007 kupila som ju v obchode s ruskymi produktami. Presne tu ako na fotke.
Moji chalani mali strasny zachvat kasla najma v noci, nemohli sa dokaslat. A jedine co pomahalo bola jazvecia mast. Natrela som mast, na to kusok igelitu, a previazala hrudnik dokola aby to drzalo a to ich hned ukludnilo, bol pokoj.
@ivanakal tak este vyakusam. Ide nas s muzom zadusit.
ja som im to najskor vmasirovala kruzivymi pohybmi na hrudniku a potom previazala. Ale teda bola som prekvapena ako rychlo to zabralo.
@ivanakal super a natierali ste vpredu aj vzadu?
Ja som teraz dala dcérke olejový zábal, lebo nemám masť... tiež už neviem čo jej dať na ten kašeľ
@tata1401 u nas je to ciste zufalstvo. Prajem skore uzdravenie.
Ano. My uz roky na tom fungujeme. Mame vzdy original od polovnika.
Naposledy muza priedusky palili. 2x som ho natrela a hned bolo lepsie.
Detom som davala aj jest. Ozaj kusok na malu lyzicku aj s medom.
A ano. Ma taky divny specificky zapach.
Len vpredu.
@ivanakal ok dakujem.
@maryetta ano smrdi to riadne. Ja nemam od akeho polovnika. Ale ryske veci byvali kvalitne.
No u nás už celý február ťaháme 😔 dva týždne chorá, mala antibiotiká, dva dni v škole a sme od pondelka opäť na začiatku. Skoré uzdravenie aj Vám
@maryetta rozmyslam nad tym uzivanim. Len ma odradza ten zapach. Nejako sa nam nezlepsuje stav.
Mne viac pomohol tymiánový zábal a cibuľový čaj alebo cibuľove obklady. Tá vôňa mi nevadila.
Este lepsia ja lyzicka masti do caju skus
@diaszoky uz skusam. Je to hnusne ale tak topiaci sa aj slamky chyta.
Ano no co som pocula viac pomoze nez zabal drzim prsty
@diaszoky zabal som davala tyzden a v zufalstve kedze u taham treti tyzden hrozneho kasla som vcera vecer zacala aj vnutorne.
Tak drzim prsty

Jazvecia mast najlepšie pôsobí v teple tj potrebuješ zabal nie vtieranie. Áno jazvecia mast bez ohľadu na typ kasla zaberá. Každopádne ide aj o to akú jazveciu máš máš ci 100% alebo s prídavkom niečoho. Ja keď mam problém nemôžem žiadne aromatické latky k tomu lebo si idem vybrhlat pľúca aj obycajna avivaz ma vtedy dráždi.