Je bezpečné konzumovať džem s plesňou na povrchu?
Mozem pouzit dzem /kupovany/ otvoreny nedavno a skladovany v chladnicke, na ktorom je na povrchu maly kusok plesne? Myslim ked nejaku par centimetrovu vrstvu napadnutu plesnou vyhodim, ci je ten dzem hlbsie v pohari este ok… ? Normalne vsetko plesnive vyhadzujem, ale pri dzeme neviem ci je cely na kompletku zly a je mi luto celu velku flasu vyhodit 🫠
@vanilkovazmrzka ako hygienik potravín ti radím dať ruky preč od každej potraviny ktorá je napadnutá plesňou okrem syrov kde sa konzumuje. Pleseň je zákerná. To že hore vidíš že je pleseň nieje všetko. Pleseň môže byť aj v celom obsahu.. Ale ešte ju nieje vidno lebo procesy niesu na dostatočnej úrovni a nestihla sa ešte vsade dostať.. Nejedla by som nič čo má známky plesni.
Koľko stojí fľaštička lekváru?... Stojí za to dojesť ju s plesňou? Ja fakt nepochopím takéto otázky.
@kvieta nemyslim si, ze je to o cene. Ako deti sme také lekvare stále jedli, mama dala lyžičkou preč oplesnetý kus a museli sme. Boli to domáce džemy. Ja keď som bola staršia, už som to jesť nechcela. Teraz máme aj domáce aj kúpne. Kúpny môžem mat v chladničke otvorený aj mesiace a nesplesnie. Domáci rýchlo splesnie. Nikdy nezjeme celú fľašku a väčšina sa vyhodí. (Ja jem preto kúpne aj keď máme domáce.) Teraz som preto kúpila pár takých maličkých decovych fľaštičiek (možno aj menších).

@vanilkovazmrzka vyhodiť