icon

Je investícia do dioptrických slnečných okuliarov opodstatnená?

29. apr 2025

Ahojte dnes som sa bol spýtať na dioptrické slnečné okuliare finálnu cenu mi povedala 358€ zobrať to alebo kašľať na to zbytočne vyhodené peniaze? Mám doma 2 slnečných ale tie nemôžem používať kvôli dioptriam. Takmer nepoužívané a tiež boli drahé.

Strana
z2
jeanne14
29. apr 2025

A tie klipy ti nevyhovujú ?

denkabemommy
29. apr 2025

Ja leto riešim každý rok šošovkami, respektíve od mája do októbra. nerozmýšlala si nád nimi ?

autor
29. apr 2025
@jeanne14

A tie klipy ti nevyhovujú ?

@jeanne14 tie ani neboli na nich

autor
29. apr 2025
@denkabemommy

Ja leto riešim každý rok šošovkami, respektíve od mája do októbra. nerozmýšlala si nád nimi ?

@denkabemommy šošovky nie to je už moc pre mna

domak2
29. apr 2025

Ja som si teraz konečne dala spraviť okuliare co na slnku stmavnu, lebo ma otravovalo stale nosit so sebou slnečné a prehadzovať ich vždy keď človek niekam vojde 😅

belasy_motylik
29. apr 2025

My si vyberáme už roky so slnečnými klipmi a sme spokojní, cena je rovnaká ako bez klipov, záleží od konkrétneho modelu, ale viac ako 150 sme za okuliare teda ešte nedali a to sú vždy na nich špeciálne sklá 🙂

lila246
29. apr 2025

neviem ci mas nejake specialne dioptrie, ale ja mam slnecne za cca 170€ (ram okolo 90€ a jedno sklo cca 40€), ale mam len do dialky jednotky na obe oci. je to pecka investicia za mna, uz si bez nich neviem predstavit fungovat v lete :D ale 350€ mi pride fakt vela, nemas vybranu nejaku drahu znacku okuliarov? allebo preco tolko stoja

olimuc
29. apr 2025

Ak mas nejakeho znameho co byva alebo sa zdrzuje dlhsie v DE daj si spravit tam … ja som si vzdy doniesla svoj ram za par € z netu(ale kvalitny napr Ray Ban, TH alebo nejaky dioptricke ram co
Sa Ti paci) Papier s dioptriami a podpisala, ze ked ho dolamu je to na moju zodpovednost … najlacnejne dioptricke skla stali 34€. … urobene do 2 -3 tyzdnov … davala som robit celej rodine. Pani v optika sa ma pytala ci nevadi, ze si ich nevyskusaju a urobia len podla papiera … nevadi. Ziaden ram neposkodili a vzdy 100% spokojnost. Tento rok si Dame asi znovu vsetci urobit nove … ja uvazujem, ze s obyc slnecnych necham vybrat skla a dam dioptricke(1 mi ukradli, dalsie som polamala ja, v dalsich su slabe skla a aktualne doskrabane 🤦‍♀️) … jedina podmienka aby to nebolo drahe je pomerne rovny ram alebo otvaraci. Myslim, ze aj v AT to robia, ale su drahsi. 358 € su progresivne? .

biba_18
29. apr 2025

bez slnečných nevyjdem na slnko a bez dioptrií som slepá ako krtko. šošovky nemôžem, tak mám drahé slnečné 🤷‍♀️
a tiež mám drahé lebo bolo drahšie sklo, zobrala som veľké polaroidy…

autor
29. apr 2025
@olimuc

Ak mas nejakeho znameho co byva alebo sa zdrzuje dlhsie v DE daj si spravit tam … ja som si vzdy doniesla svoj ram za par € z netu(ale kvalitny napr Ray Ban, TH alebo nejaky dioptricke ram co
Sa Ti paci) Papier s dioptriami a podpisala, ze ked ho dolamu je to na moju zodpovednost … najlacnejne dioptricke skla stali 34€. … urobene do 2 -3 tyzdnov … davala som robit celej rodine. Pani v optika sa ma pytala ci nevadi, ze si ich nevyskusaju a urobia len podla papiera … nevadi. Ziaden ram neposkodili a vzdy 100% spokojnost. Tento rok si Dame asi znovu vsetci urobit nove … ja uvazujem, ze s obyc slnecnych necham vybrat skla a dam dioptricke(1 mi ukradli, dalsie som polamala ja, v dalsich su slabe skla a aktualne doskrabane 🤦‍♀️) … jedina podmienka aby to nebolo drahe je pomerne rovny ram alebo otvaraci. Myslim, ze aj v AT to robia, ale su drahsi. 358 € su progresivne? .

@olimuc ja som bola v GrandOptical

autor
29. apr 2025
@lila246

neviem ci mas nejake specialne dioptrie, ale ja mam slnecne za cca 170€ (ram okolo 90€ a jedno sklo cca 40€), ale mam len do dialky jednotky na obe oci. je to pecka investicia za mna, uz si bez nich neviem predstavit fungovat v lete :D ale 350€ mi pride fakt vela, nemas vybranu nejaku drahu znacku okuliarov? allebo preco tolko stoja

@lila246 Ray Ban rám a skla 100€

barka1
30. apr 2025

Tak si zajdi do obycajnej malej optiky. Moje staloi ako bezne okuliare.

banalu
30. apr 2025

Za mna je to vela, tolko niesom ochotna dat ani za normalne okuliare, nie to este slnecne.

jvasenka
30. apr 2025

trosku prehnaná cena? ja som si dala robiť klipové dioptrické okuliare (čiže klasické okuliare+slnečný klip) a k tomu špeci sklá na pc a vyšlo ma to do 150€… bolo to minulého roku tuším.. tento rok som mala vyhliadnuté normálne slnečné okuliare ktoré by mi prerobili v optike na dioptrické a tiež by ma to vyšlo do 150€

mirola
30. apr 2025

ja som urcite za slnecne okuliare s dioptriami, mam 3 je a potom dalsie asi 3 bez, tie bez nosim na plaz kde je piesok a sol a teda predpoklad, ze sa poskodia, tie s nosim v bezne dni na soferovanie atd. Jedny mam take kde su ultra tenke skla, zrkadlove, ktore sa stmavuju na silnom slnku, v interieri zblednu, ale nie su uplne blede, len mi je ako keby vidno oci cez skla, tie stali 500, ram 160, no ale ostatne vysli komplet tak do 250

simsalabim
30. apr 2025

Ja mam na leto zatmavovacie a este aj cisto slnecne, tie nosim vacsinou k vode. Zatmavovacie mi vyhovuju, ze nemusim pri prechode dnu a von menit okuliare. Podla mna dobra investicia.

cyberk
30. apr 2025

Manzel tiez kupoval s klipmi do 250e vpohode, podla mna to je vec co vyuzijes dost casto a na dlhe roky, tak ak by bola aj drahsia tak noaco 🙂 oplati sa kupit

olimuc
30. apr 2025

Skus Fielmann, ale myslim, ze najblizsi je vo Viedni …

nairobi
30. apr 2025

Ja som dosť nezodpovedna pri slnečných okuliaroch, každý rok ich prisadnem,spadnu mi, stratím,,,ja by som sa bála 😂 tiež uvazujem,ze si dam jedine šošovky

babushkaem
30. apr 2025

ja mam slnecne dioptricke za 50€ a uz asi 5 rokov :D

bebina23
30. apr 2025

Ked mas doma slnecne s ktorymi si spokojna, vezmi ich do optiky, nech ti len do nich vlozia dioptricke sklicka a hotovo. Nie vsade to ake robia, tak sa najorv popytaj. Ja mam dvoje slnecne dioptricke, jedny stali okolo plus minus 200€, ale mam ich uz dlhsue. Za mna super investicia, kazdy den ich nosim.

bebina23
30. apr 2025

A za mna, cim mensia neznamejsia optika, tym lepsie ceny/servis, teda z mojej skusenosti.

hankab
30. apr 2025

Mna klasicke dioptricke okuliare (vysoke dioptrie, odlahcene skla) stoja vyse 400€, z toho ram 60€. Tie, co sa tu cudujete nad cenou mate to stastie, ze nemate taky zly zrak.
Cize za mna to nie je ziadna prehnana investícia ak ich vyuzijes.

biba_18
30. apr 2025
@hankab

Mna klasicke dioptricke okuliare (vysoke dioptrie, odlahcene skla) stoja vyse 400€, z toho ram 60€. Tie, co sa tu cudujete nad cenou mate to stastie, ze nemate taky zly zrak.
Cize za mna to nie je ziadna prehnana investícia ak ich vyuzijes.

@hankab veď páve, tie moje stáli tiež tak cca…

jankka1981
30. apr 2025

Hľadaj diptrické okuliare s magnetickým klipom. Nedávno som si také kúpila a nič lepšie som nemohla urobiť. Stáli do 200€ aj so sklami.

biba_18
30. apr 2025
@jankka1981

Hľadaj diptrické okuliare s magnetickým klipom. Nedávno som si také kúpila a nič lepšie som nemohla urobiť. Stáli do 200€ aj so sklami.

@jankka1981 mňa samotné dioptrie stoja viac…

lossless
30. apr 2025

Je to vela ale zas nebudes ich menit kazde Leto. Mna vysli tusim do 150 max 200e, nosim ich uz treti rok.

oblecenieavecicky
30. apr 2025

Ja som to roky riešila šošovkami, ale pred dvoma rokmi bola v optike akcia, tak som vyskúšala aj dioptrické slnečné a nič lepšie so nemohla spraviť. Milujem ich 🙂

trnavacka
30. apr 2025

Cenu ti povedali ok. 100 eur skla plus rám. Ray ban si pozri niekde inde, kupujem ich vždy max 130 eur
A áno, je to výborná vec, mám viac slnečných okuliarov s dioptriami.
Pozri aj Ana Hickmann rám

stankadu
30. apr 2025

A aké máš dioptrie? Môj otec si dal robiť obyčajné a platil 500e, ale ma aj aj. Bifokalne ci ako sa tomu nadáva. Ja mám len do dialky a vlani som si dala slnečné dioptrické a je to paráda, cele leto nosím, stáli nejakých 130e. Mám aj s klipom, tie mám na šoferovanie.

Strana
z2