icon

Je investícia do dioptrických slnečných okuliarov opodstatnená?

29. apr 2025

Ahojte dnes som sa bol spýtať na dioptrické slnečné okuliare finálnu cenu mi povedala 358€ zobrať to alebo kašľať na to zbytočne vyhodené peniaze? Mám doma 2 slnečných ale tie nemôžem používať kvôli dioptriam. Takmer nepoužívané a tiež boli drahé.

Strana
z2
ronie338
30. apr 2025

Záleží aké skla. Ja mám za nákup a vyjdu ma skla 140 eur. A to bez rámu, dávam si do pôvodného. Ale nič lepšie ako dioptrické slnečné nie je. Ja mám teraz klasické bez dioptrií a som z toho na nervy a to nemám až také dioptrie.

pralinka86
30. apr 2025

Ved ked si si vybrala ram za 250... Skla ti povedali, ze 100. To mi nepride vela

kleopatra32
30. apr 2025

To, či ti niekto povie, že to je veľa či málo, je irelevantné, pretože každý má niečo iné zabrúsené. Ide o okuliarové šošovky (,,sklá") jednoohniskové (len diaľka) alebo multifokálne ( diaľka+ blízko)? Stačí index lomu 1.5 alebo sú to vyššie dioptrie a potrebujeme ich tenšiť ( index lomu 1,6 a vyššie)? Budú to šošovky iba s UV filtrami alebo aj s polarizáciou? Toto všetko mení cenu, takže kým toto nevieme, ťažko povedať či to je veľa či málo. Ale ako už bolo spomenuté, vybrala by som si určite nejakú menšiu optiku, nie tie siete optík, lebo už poznám tie ich zľavy, čo tam dávajú a zákazníci tam zaplatia viac ako napr. u nás a to ani zľavu nedostali. A tiež sú veľmi obľúbené rámy so slnečnými klipmi, ten klip má uv filter aj polarizáciu a za posledný cca rok sa hlavne tie dámske modely veľmi zlepšili a ozaj krásne kúsky sa dajú nájsť.

betulinka1
5. máj 2025

Urcite je to investicia, ktora sa oplati. Tiez som za moje platila tak nejak a to bolo pred 4 rokmi. Chranim si ich viac, stale idu do púzdra, davam na ne pozor. Mam ram Celine ale za 4 roky ako novy. Realne ak by som si zratala za tie 4 roky cocky, slnecne okuliare normalne , tak uz som vlastne ušetrila. Nosim ich vlastne cely rok aj v zime, ked je slnko na šoférovanie. Neznasam, ked mi svieti slnko do oci.

tassyn
5. máj 2025

Nešetrila by som na okuliaroch, tá cena nie je tak zlá. Veď ich budeš nosiť snáď dlhšie ako rok. Ja mám okuliare aj na päť rokov možno aj viac.

marysss
5. máj 2025

Dlho som vahala tiez,mam ich uz treti rok a lepsiu kupu som nikdy neurobila.pohodlne riesenie,nenosim sosovky a navyse mi slnko vadi na oci,takze slnecne dioptricke su mojou sucastou uz🙂a stacia mi jedny,nie som narocna,takze investicia dlhodoba (samozrejme kym sa nezmenia dioptrie)pekny den

ramzesa
5. máj 2025

Ja mám také s magnetickým klipom. Nie je to zlé, lebo ich netreba vkuse meniť, len ten klip dám hore/dole. Ale zasa obyčajné slnečné okuliare mi lepšie zakryjú oči aj zboku. Takže rozmýšľam, že si dám spraviť aj také. Doteraz mi slnko takto nevadilo, ale od istého času mi vie spustiť aj migrénu. 🙄

Strana
z2