icon

Je možné otráviť sa nikotínom z náplastí?

anitanita
24. feb 2025

Ahojte. Je podľa vás možné sa otráviť nikotínom? Napríklad ak by som si kúpila nikotinove náplaste a všetky ich nalepila, zomrela by som?

vanilkovazmrzka
24. feb 2025

Vsetkym sa da otravit….

ninazemna
24. feb 2025

@anitanita Smrteľná dávka nikotínu znamená množstvo približne 50 - 60 mg. Silní fajčiari, ktorí "stiahnu" 30 - 40 cigariet denne, túto dávku denne prekračujú a napriek tomu ich nezabije. Ich telo si totiž na túto látku postupne zvyklo zásluhou tzv. adaptívnych enzýmov. ZS

anitanita
autor
24. feb 2025

Áno otrava je pri 50-60mg ale to by sme museli fajčiť 20cigariet naraz. Čo sa stane ak si kúpim nikotinove náplaste na odvikanie kde jedna náplasť ma 21mg a nalepila by som si 10takychtp naplastov naraz

berenika39
24. feb 2025

@anitanita Proč bys to dělala?

anitanita
autor
24. feb 2025

@berenika39 len som zvedavá či je možné takto spáchať samovraždu

januska12323
24. feb 2025

@anitanita prosím ťa nerozmýšľaj nad hlúposťami

anitanita
autor
24. feb 2025

@januska12323 mám taký pocit že som to videla v jednom filme že takto niekoho zabili

moonlight1210
25. feb 2025

@anitanita a ty chces zabit seba alebo planujes nenapadnu vrazdu?

earlgrey
25. feb 2025

Mne stačila jedna takáto náplasť...a bolo mi tak zle, že som myslela, že umriem...
Ináč, neblbni, neblázni a nerozmyšľaj nad somarinami...

jaskolka
25. feb 2025

@anitanita áno, teoreticky je to možné, najmä ak človek nebol fajčiar,čiže jeho telo nebolo zvyknuté na "pravidelný prísun"nikotínu. Aj cez kožu sa absorbuju rôzne látky. No prakticky to určite neskúšaj.

anitanita
autor
25. feb 2025

@moonlight1210 ja by som to rada vzdala

moonlight1210
26. feb 2025

@anitanita nebude to pekne. Najprv budes ako naspeedovana vecericka. S pocitom silneho stresu, strachu, uzkosti. Potit sa. Zacnes sa triast. Zacnu problemy s dychanim. Pride bolest hlavy a busenie srdca.
Budes hystericka, s pocitom, ze ides dostat infarkt.
Tak rychle to ale nebude.
K tomu vsetkemu totiz zacnes strasne slinit a zacne ti byt velmi zle, na vracanie. Budes mat bolestive krce v bruchu, lebo nervy riadiace hladke svalstvo su prestimulovane. Trasenie prejde do zachvatu, kde ta bude nekontrovatelne neovladatelne klepat. V podstate skoro ako epilepsia (moze to byt silne az ako epilepsia). Z prestimulovania hladkeho svalstva sa docuras a nekontrolovatelne poseries, povolia ti mechure. Mozes sa navrch k tomu aj dogrcat.
Tak rychle to ale stale nebude.
Zacnu ti zlyhavat pluca, mozes zacat vnimat sluchove bludy. V podstate v tejto faze konecne zacinas pracovat ku koncu.
Nevyhodou je, ze to cele nie je par minut. Mas teda cas, kedy si mozes to umieranie rozmysliet. Dokonca si volat sanitku. Dokonca im povedat, co si urobila, kolko si si toho dala.
Ibaze uz je to o tvojom tele. Neexistuje ako vstrebany nikotin dostat z tvojho tela. Vedia ti davat lieky na zmiernenie priznakov. Klepania, zvysenej srdecnej cinnosti, problemy s dychanim. V pripade potreby ta skusit intubovat, kedze budes mat problemy s dychanim, budes sa v podstate dusit.
Bud to telo zvladne (nedas si so stastim naplasti dost), alebo vies, ze mas par hodin.
Ibaze ty uz mozes zufalo tuzit zit.
Malilinkou odmenou je, ze pred koncom konecne stratis vedomie (ak ta neuspia pri intubacii).
Liecba zahrna zmiernovanie priznakov a cakanie na zazrak.

Pre samovrahov smrt nie je kamoska, co ich nezne pohladi po tvari a chapavo si ich prituli.

Este nad samovrazdou porozmyslaj, kedze teraz mas este cas. Velmi cela veci sa este da stale riesit.
Potom, ako si zvolis daky ten sposob a vykonas ho, uz nie.

anitanita
autor
1. mar 2025

@moonlight1210 a čo ak sa predtým opijem a celé to "prespím"?

moonlight1210
1. mar 2025

@anitanita vyskusaj a daj vediet. Podla mna udusit sa vlastnymi zvratkami nesmierne boli, ale skus.

nin12345
13. mar 2025

@anitanita oni su na niekolko hodin ucinkovania.. myslim ze by ti prislo tak nevolno ze by si si ich sama po par minutach poodliepala