icon

Kedy je bezpečné žuvať tabak po extrakcii zuba?

bsodbue
20. feb 2025

Zdravím, chcem sa len opýtať po akom čase môžem si dať tabak žuvaci ten najslabší keď mi vyberali ráno o ôsmej osmičku aj ma zadívala. Všade sa píše o cigaretách ale nikde o tabaku. Ťahala mi pravú osmičku dolnú a tabak si dávam na opačnú stranu. Ďakujem za odpoveď.

erikamamo
20. feb 2025

tak jedlo normalne jest nemozes hned vsetko, ale tabak si napchas do ust? ved halo, trosku porozmyslaj.

bsodbue
autor
20. feb 2025

@erikamamo už mi raz ťahali osmičku papala som normálne žiadny problém len som nejedla na tej strane akurát vtedy som tabak ešte neuzivala čiže som to nemusela riešiť aj teraz povedala že môžem všetko jesť ale opatrne po dvoch hodinách , jedla som už a nemám s tým problém pýtam sa konkrétne za tabak či s tým niekto nemá skúsenosť

s1s4
20. feb 2025

nikotinove sacky alebo normalny zuvaci tabak? to je rozdiel
ja som kedysi fajcila hned po tom ako mi vytrhli zub, riskujes s tym sama
ale tak ja by som nabila ved to mas na druhej strane 🤣 kym ti nestecie slina z toho (neviem co zujes) do rany tak je to v pohode

bsodbue
autor
20. feb 2025

@s1s4 používam velo aj to iba jednotkove ale sestra má straší že určite umriem ak si to dám dobre že nie, že si tým môžem skrátka ublížiť tak som si radšej nedala čo sa týka tohto nehovorila mi lekárka nič len že nemám dve hodiny jesť a že potom opatrne a o týždeň štichy vybrať tak neviem

januska12323
20. feb 2025

A nechceš vybaviť dve veci jednou ranou a skončiť so závislosťou? Čisto laicky by som to mala v ústach až keď bude rana zahojena.

bsodbue
autor
20. feb 2025

@januska12323 napadlo mi to isteže ...ja viem bez neho vydržať neraz keď som mala problémy finančné že už mi neostalo veľa peňazí do výplaty som bola aj týždeň bez...ale nikdy sa nedalo úplne prestať vždy keď prišiel nejaký stres tak toto bola taká menšia útecha na nervy ...ale áno aj toto mi napadlo ale ako sa poznám vyzdrzim kým sa mi to vylieči možno aj dlhšie a nastane nejaká krížová situácia a znova si dám veď len jeden...nemám takú pevnú vôľu

sisska96
20. feb 2025

Však vyskúšaj na druhý deň. Keď budeš mať zápal, môžeš ísť k zubárovi a brat antibiotiká. Je to na tebe

wodanka
20. feb 2025

@bsodbue https://olup-prednahora.sk/aktuality/clanky/neb...
Krátky článok od odborníkov, stojí za prečítanie

s1s4
20. feb 2025

podla mna vsetky rizika spojene s uzivanim mas nastudovane, je to rovnako zavislost ako fajcenie
ak vies vydrzat, vydrz
ak nevies, daj si
ako pisem ja som fajcila hned po akomkolvek zubarskom zakroku, teraz sice uz nefajcim, zujem ale ja by som urcite nabila - vzhladom na moju zavislost
ak by som samozrejme neumierala od bolesti, vtedy by mi to ani nenapadlo

bsodbue
autor
20. feb 2025

Ďakujem za rady nedala som si povedala som si počkám aspoň 24 hodín lebo neboli ma to ale krvcam tak aspon takto.

kacena4
20. feb 2025

kedy je bezpecne??!! nikdy...