Koľko bielkovín denne pre nárast objemu?
Ahojte športovci, koľko g bielkovín denne musím (by som mala) zjesť, keď sa snažím zvýšiť objem? Ďakujem.
2g na kg
Vies co, na zaciatok ti staci normalna bielkovina v beznej strave.
Nedostatok bielkovin naozaj v modernej dobre nie je problemom, to je zas len tah na fitness komunitu. Doporucenie pre zdravu vyzivu je pre aktivne sportujucich 1.5 gramu na kilo vahy, a menej ked je clovek menej aktivny.
Dolezitejsie je zdvihat dostatocne tazku vahu, a progresivne ju zvysovat.
Ked si ale budes makra pocitat, tak sa zameraj aj na vlakninu, tej maju ludia chronicky nedostatok.
Vies co, na zaciatok ti staci normalna bielkovina v beznej strave.
Nedostatok bielkovin naozaj v modernej dobre nie je problemom, to je zas len tah na fitness komunitu. Doporucenie pre zdravu vyzivu je pre aktivne sportujucich 1.5 gramu na kilo vahy, a menej ked je clovek menej aktivny.
Dolezitejsie je zdvihat dostatocne tazku vahu, a progresivne ju zvysovat.
Ked si ale budes makra pocitat, tak sa zameraj aj na vlakninu, tej maju ludia chronicky nedostatok.
@veselo_neveselo jasné, ja ani neplánujem nejaké sypačky si dávať 😅 v strave som myslela. Syry,šunky, tvarohu...atd
2g na kg
@br4n ďakujem, skúsim najprv 1,5 g na kg, ako kolegynka píše, ak nebude fungovať skúsim zvýšiť 😅 Inak dosť je aj tých 1,5 😅🫣🤪
Ja si myslím že ak veľa cvičis tak tých 1,5 g je strop, a podla mňa to ľudia preháňajú s tými bielkovinami. Lebo keď vidím jedálničky a dať tam 180-250 gramov bielkovín,veď to je mega veľa. A nadbytok bielkovín za stiez nie je dobré pre tvoje telo .
Ja si myslím že ak veľa cvičis tak tých 1,5 g je strop, a podla mňa to ľudia preháňajú s tými bielkovinami. Lebo keď vidím jedálničky a dať tam 180-250 gramov bielkovín,veď to je mega veľa. A nadbytok bielkovín za stiez nie je dobré pre tvoje telo .
@hortenziaj no ja mám 58 kg, tak mne to vychádza 86 g za deň... Našťastie 😅
@hortenziaj zatiaľ necvicim veľa, som začiatočníčka by sa dalo povedať... Uvidíme, či to pôjde..
No videla.som.aj taký plán že pri cca 65 kg žene mali 180 g bielkovín.
No videla.som.aj taký plán že pri cca 65 kg žene mali 180 g bielkovín.
@hortenziaj aha, no to je prehnané podľa mňa. Zasa nepotrebujem byť robokop. 😅

Oprava: zväčšiť objem, nie zvýšiť