Koľko vody denne by mala piť 90 kg žena cvičiaca 5x týždenne?
Ahojte koľko l vody je optimálne pit denne ore ženu 90kg, cvičiacu silovo 5x týždenne?
Na každý kg váhy sa počíta tak 30 až 40 ml vody. Ak máš ťažkú fyzickú aktivitu, aj 5 až 10 ml naviac. Dostatok vody podporuje trávenie, energetickú výmenu, lymfy a chudnutie.
@anonym_autor asi tak,ako tvoja otazka...
@tundra pokiaľ nemáš čo povedať, radšej mlč. Je to trápne
Na každý kg váhy sa počíta tak 30 až 40 ml vody. Ak máš ťažkú fyzickú aktivitu, aj 5 až 10 ml naviac. Dostatok vody podporuje trávenie, energetickú výmenu, lymfy a chudnutie.
@enmery tak podľa toho mi to vychádza 4 litry denne, to mi príde extrémne moc
Stačilo napísať do google
Dospelý človek by mal denne vypiť približne 2 až 3 litre tekutín, čo zodpovedá zhruba 30-40 ml na kilogram telesnej hmotnosti. Presné množstvo závisí od viacerých faktorov, ako sú fyzická aktivita, teplota prostredia, strava či zdravotný stav. Okrem čistú vodu sú vhodné aj nesladené čaje alebo minerálky.
Faktory ovplyvňujúce potrebu tekutín
Fyzická aktivita: Pri športe sa telo potí a stráca tekutiny, preto je potrebné piť viac, najmä po cvičení.
Počasie: V horúcich a suchých dňoch je potreba tekutín vyššia.
Strava: Konzumácia slaných, sladkých alebo bielkovinových jedál zvyšuje potrebu vody.
Zdravotný stav: Pri horúčke, hnačke alebo niektorých liekoch je potreba tekutín vyššia.
Tehotenstvo a dojčenie: Ženy v týchto obdobiach potrebujú viac tekutín.
Ako vypočítať svoje denné potreby
Vynásobte svoju váhu v kilogramoch: Použite odporúčanie 30-40 ml na kilogram vašej hmotnosti. Napríklad človek s hmotnosťou 70 kg by mal vypiť približne 2,1 až 2,8 litra vody denne.
Počítajte s vodou v strave: Približne 20 % vášho denného príjmu tekutín pochádza z jedla.
Upravte podľa potrieb: Ak sa hýbete alebo je horúco, vypite viac. V prípade záťaže tela alebo iných zdravotných problémov sa poraďte s lekárom.
Čo piť
Základom by mala byť čistá voda: Je to najlepšia voľba pre hydratáciu.
Striedajte s inými nápojmi: Vhodné sú aj nesladené minerálne vody, bylinkové alebo ovocné čaje.
Obmedzte sladené nápoje a kávu: Obsahujú veľa cukru a kofeínu, ktoré môžu dehydrovať.
Pite vlažné nápoje: Ľadové nápoje nie sú ideálne, najmä v horúčavách.
@anonym_autor tak prečo sa pýtaš, keď ti to príde extrém
A ešte ti napíše ,že toľko aby si nebola smädná a nepáči sa ti
Boha ľudia aj rozmýšľate?
@minenkaa a ty rozmýšľaš ? Necítim smäd ako je deň dlhy, keby sa mám riadiť hentoho úžasnou radou tak je do mesiaca po mne. A áno 4 litre mi prídu dosť
3 litre...alebo aspon 2...tvoja plet sa ti odvdaci ;) pit treba aj ked smadna nie si...ked si smadna to uz je znak dehydratacie...ja uz 15 rokov nikam z domu nejdem bez flase vody...
@minenkaa a ty rozmýšľaš ? Necítim smäd ako je deň dlhy, keby sa mám riadiť hentoho úžasnou radou tak je do mesiaca po mne. A áno 4 litre mi prídu dosť
@anonym_autor tak asi nepoznáš svoje telo a nevieš pisat a aj 90kg je dosť a to telo musí makať aby tie kg fungovali ,tak sa nauč piť
Ja nechapem prečo si ľudia myslia ,že všetko je automatické
Zakaždým keď sa vyčúraš vypi tri deci vody a máš vybavené
@anonym_autor tak asi nepoznáš svoje telo a nevieš pisat a aj 90kg je dosť a to telo musí makať aby tie kg fungovali ,tak sa nauč piť
@minenkaa mám 181cm, na moju výšku je 90 ( z toho dostatok svalov) akurát 🤏🏻
1,5 - 2l by asi malo byt všeobecne také minimum... Ale toľko väčšinu dní nedám. Niekedy liter a pol dokážem. Smäd malo kedy cítim veru
@minenkaa keby vypijem 3dcl zakaždým keď sa vycuram tak som na záchode celý deň 😃😅ale vyskúšam to keď budem cely deň doma aký to bude mať efekt
Už dávno neplatí že 3 litre....telu stačí 1,5 litra denne.... väčšie množstvo je skôr na škodu obličkam
@anonym_autor vy ste vysadila lieky ze tu davate tolko nezmyselnych diskusii za den?
@anonym_autor vy ste vysadila lieky ze tu davate tolko nezmyselnych diskusii za den?
@janulka453 ? 😄 dnes sa pýtam poprvé
@anonym_autor ak necitis nikdy smad, tak to mas problem.. ktory by si mala riesit.. znamena to, ze si odpojena od svojich pocitov.. ono to totiz nie je o tom, ze necitis smad, ale ze si nevsimnes, ze ho citis.. tak si zacni vsimat svoje pocity.. zo zaciatku to moze byt tazke a smad sa moze maskovat za ine pocity.. ale po case by si sa mala znovu vratit k jeho vnimaniu.. najhorsie, co mozes urobit, je zacat pit podla nejakych tabuliek.. tie mozu byt uplne mimo toho, co tvoje telo skutocne potrebuje, takze mu viac uskodis, ako pomozes.. navyse sa tym nijako nevyriesi tvoj problem odpojenia od svojich pocitov, naopak sa uplne znemozni jeho riesenie..
a ak sa uz bavime o mysleni, fakt si myslis, ze keby si prestala uplne pit, tak by si bola total v pohode, len by si zrazu z nicoho nic umrela na dehydrataciu? 😀 ja ti dokonca tento test odporucam.. garantujem ti, ze by si skor ci neskor ten smad pocitila.. aspon by si si spomenula, aky to je pocit 😝
@anonym_autor ak necitis nikdy smad, tak to mas problem.. ktory by si mala riesit.. znamena to, ze si odpojena od svojich pocitov.. ono to totiz nie je o tom, ze necitis smad, ale ze si nevsimnes, ze ho citis.. tak si zacni vsimat svoje pocity.. zo zaciatku to moze byt tazke a smad sa moze maskovat za ine pocity.. ale po case by si sa mala znovu vratit k jeho vnimaniu.. najhorsie, co mozes urobit, je zacat pit podla nejakych tabuliek.. tie mozu byt uplne mimo toho, co tvoje telo skutocne potrebuje, takze mu viac uskodis, ako pomozes.. navyse sa tym nijako nevyriesi tvoj problem odpojenia od svojich pocitov, naopak sa uplne znemozni jeho riesenie..
a ak sa uz bavime o mysleni, fakt si myslis, ze keby si prestala uplne pit, tak by si bola total v pohode, len by si zrazu z nicoho nic umrela na dehydrataciu? 😀 ja ti dokonca tento test odporucam.. garantujem ti, ze by si skor ci neskor ten smad pocitila.. aspon by si si spomenula, aky to je pocit 😝
@reanda toto máš pravdu ,ja tiež keď potrebujem piť cítim hlad ,smäd príde až keď je už fakt neskoro ,ale ja to aspoň viem a riadim sa podľa toho
@janulka453 ? 😄 dnes sa pýtam poprvé
@anonym_autor no jasne je tu vela diskusii kde je @anonym_autor

Tolko,aby si nebola smädna...