icon

Kto z vás prestal fajčiť?

kristina534
26. okt 2025

Ahojte 🙂 Kto z vás prestal fajčiť? Ako sa vám to podarilo a čo sa zmenilo k lepšiemu?
Snažím sa prestať, ale nie je to jednoduché. Rada by som počula vaše skúsenosti a tipy. Som zvedavá na vaše príbehy 🙂

Strana
z2
pe_mi
26. okt 2025

u mňa tehotenstvo/á

anonym_24cc56
26. okt 2025

@kristina534 kvoli zdraviu. precitaj si nieco o rakovine pankreasu a zaludka. a pochopis. zaroven ma presvedcilo to ze mam problemy zo zaludkom a takisto, ked som si po dlhej dobe zapalila, bolo mi z toho zle. tak asi to je jed. asi urcite.
fajcenie nie len poskodzuje pluca ale celu gastro sustavu a tam sa rakovina siri najrychlejsie

majlo1234
26. okt 2025

Tehotenstvo. Predtym som prestavala a vzdy sa po case k tomu vratila. Teraz uz cez 5 rokov nefajcim, dufsm ze mi nehrabne a nevratim s ak tomu🤣

anonym_ffedb4
26. okt 2025

@kristina534 ja som prestala, lebo som sa tak rozhodla. Fajčila som 10 rokov, minimálne 15 ks denne. Chce to len odhodlanie a pevnú vôľu. Podarilo sa mi prestať zo dňa na deň, viac vody som pila, keď som mala chuť. Prvé dni boli ťažšie, ale som na seba hrdá, že sa mi to podarilo.

anonym_d8a21a
26. okt 2025

@kristina534 fajcenie je pre primitivov. Nechcela som viac patrit medzi tych jednoduchsich ludi. Prestala som zo dna na den. Skratka som si nekupila cigarety a bolo vybavene. Fajcila som 10r. Nefajcim 20r.

lenkasarka
26. okt 2025
@anonym_24cc56

@kristina534 kvoli zdraviu. precitaj si nieco o rakovine pankreasu a zaludka. a pochopis. zaroven ma presvedcilo to ze mam problemy zo zaludkom a takisto, ked som si po dlhej dobe zapalila, bolo mi z toho zle. tak asi to je jed. asi urcite.
fajcenie nie len poskodzuje pluca ale celu gastro sustavu a tam sa rakovina siri najrychlejsie

@anonym_24cc56 no ono je to take diskutabilné. Poznala som dvoch ľudí ktorí si nikdy naozaj nikdy nezapalili. Jedna dokonca nevypila ani pohár alkoholu a obaja zomreli za rakovinu pankreasu.
Ale k téme. Prestala som zo dňa na deň. Povedala som si,že od 1 maja nefajcim a viac som si nezapalila zatiaľ sa mi darí teda viac ako dva roky a snáď to tak aj ostane lebo občas mám veľkú chuť na cigaretu.

anonym_ae3162
26. okt 2025

precitala som Jednoduchý spôsob, ako prestať fajčiť Allen Carr, o polroka prestala

denkabemommy
26. okt 2025

Ono to popravde jednoduché je. Lenže si v hlave musíš nastavit, že sa tešíš, že nefajčíš, nie že ti to chýba a chcela by si si zapáliť. Prestala som fajčiť len tak 🤷🏼‍♀️. Nechýba mi to, neťahá ma kúpiť si cigarety a to som fajčila ozaj veľa. 🙂 nájdi si inú záľubu.

hsara99
26. okt 2025

Ja som si jedného dňa po asi 4-5 rokoch fajčenia zapálila a prišlo mi to zrazu po 2 šlukoch strašne nechutne 😂 tak som to zahasila a odvtedy som si nezapálila, už to je vyše 2,5r

tetapetra
26. okt 2025

@kristina534 fajčila som cca 10rokov. Dokázala som vyfajčiť aj celú krabičku. U mňa bola jedna zvláštnosť,nikdy som si nezapalila,keď som bola sama,nikdy. Pred 18rokmi som si povedala,že by sa patrilo aj prestať. Prestala som. Už som sa k cigaretám a ani k im nahradam nevrátila.

anonym_24cc56
26. okt 2025
@lenkasarka

@anonym_24cc56 no ono je to take diskutabilné. Poznala som dvoch ľudí ktorí si nikdy naozaj nikdy nezapalili. Jedna dokonca nevypila ani pohár alkoholu a obaja zomreli za rakovinu pankreasu.
Ale k téme. Prestala som zo dňa na deň. Povedala som si,že od 1 maja nefajcim a viac som si nezapalila zatiaľ sa mi darí teda viac ako dva roky a snáď to tak aj ostane lebo občas mám veľkú chuť na cigaretu.

@lenkasarka mohla byt genetika. tu nejde len o to ako zijeme, ale co mame v DNA

terezia74
26. okt 2025

@kristina534 prestala som zo dňa na deň. Prvé týždne boli ťažké, ale vydržala som. Všetko je to v hlave a treba mať aj vytrvalosť.

anonym_b874e7
26. okt 2025

@kristina534 na začiatku tehotenstva som prestala.V máji to bude 10 rokov🙂fajčila som goldenky stovky červené🙄cca desať denne,možno viac...Už by som si nezapálila,vadí mi keď cítim z manžela cigaretový smrad😔mal by zostať tehotný🤣ja som prestala zo dňa na deň,nechcela som škodiť bábätku.

anonym_04420d
26. okt 2025

Moj prvy covid. Brutalny. So vsetkym, co k tomu patri a od kyslika len krocik. Tesne pred nim som si zapalila tu svoju "poslednu". V zmysle, ze som neumierala, ale ze som s tym skoncovala. Ale ja som nebola typicky tuhy fajciar, ani zavisly. Niekedy som mala 15 za den, inokedy aj 2 tyzdne nic. Takze nejaka zavislost tam vybudovana nebola. Ale dovod bol jasny: zdravotny.

michaela329
26. okt 2025

Zo dňa na deň, mala som frajera, ktorému to smrdelo a ja som ho ľúbila viac ako cigarety - a to som predtým raňajkovala cigaretu a kávu. Fajčila som 5 rokov, nefajčím už 20. Frajer je dávno bývalý, ale toto mi po ňom zostalo. Zo dňa na deň prestal aj môj otec po 20 rokoch fajčenia (zlá opica) a švagriná, keď zistila tehotenstvo.

anabela_a
26. okt 2025
@anonym_ae3162

precitala som Jednoduchý spôsob, ako prestať fajčiť Allen Carr, o polroka prestala

@anonym_ae3162 aj ja 🙏🏻 kniha mi pomohla pochopiť tu závislosť

anonym_d37ad3
26. okt 2025

@kristina534 ja som prešla na elektricku cigaretu. Ja viem ze aj toto je svinstvo 🙄 ale neviem to seknut. A pred tým som fajčila ako dúha... Teraz keď cítim cigaretový smrad tak si stále poviem ze pre boha to aj ja som tak smerdela🙈

cimage
26. okt 2025

Ja som prestala asi po 10rokoch zo dna na den. Zboznovala som fajcit kvoli partii ludi co sme sa stale stretli, ci uz po skole, v bare, alebo v praci, ale doma som si malokedy zapalila. Mne to samej nechutilo. Takze to nebol problem. Nefajcim okolo 14rokov a vobec mi to nechyba, dokonca mi to prekaza a vadi ten smrad.

biba_18
26. okt 2025

prestala som lebo mi to samej začalo smrdieť ... nebolo to ľahké, som sa predávkovala náplasťou - zvolila som nevhodnú veľkosť - týždeň mi bolo zle - a potom už bolo dobre. fajčila som asi 17 rokov, teraz už takmer 20 nefajčím ... nikdy mi to už nechýbalo ...

anonym_7caf55
26. okt 2025

Zelam tomuto svetu viac uvedomelych ludi ako tu v diskusii, ktori sa zbavili takejto pliagy ako je nikotinizmus. Je to narocne, v podstate je to rovnaka zavislost ako kazda ina, takze to nie je len tak, o to viac sa to ceni. Nie len ten zdravotny benefit, ale aj to, ze konecne prestanu smrdiet a zneprijemnovat zivot svojim smradom normalnym ludom okolo seba. Pretoze.. uprimne, kazdy jeden fajciar smrdi, aj ked oni sa necitia.

anonym_f68709
26. okt 2025

Ja som nikdy nefajčila, no môj manžel áno. Keď sme spolu začínali, veľmi mi to vadilo. Odmietala som sa bozkávať s popolníkom a pohrávala som sa s myšlienkou, že to rovno ukončím 🤷‍♀️ zo dňa na deň prestal a nefajčí už 11 rokov 🩵

anonym_7caf55
26. okt 2025
@anonym_f68709

Ja som nikdy nefajčila, no môj manžel áno. Keď sme spolu začínali, veľmi mi to vadilo. Odmietala som sa bozkávať s popolníkom a pohrávala som sa s myšlienkou, že to rovno ukončím 🤷‍♀️ zo dňa na deň prestal a nefajčí už 11 rokov 🩵

@anonym_f68709 pekne🙂, ten ta musi lubit ako kona😁

anonym_f68709
26. okt 2025
@anonym_7caf55

@anonym_f68709 pekne🙂, ten ta musi lubit ako kona😁

@anonym_7caf55 juuj hej 💗 moja láska. Som mu za to, a nielen za to, veľmi vďačná.

anonym_f94ba9
26. okt 2025
@pe_mi

u mňa tehotenstvo/á

@pe_mi Aj u mňa. Ale bolo to ťažké, ale zvládla som. Najhoršie,že po 13tich rokoch začala😬 😤

anonym_f94ba9
26. okt 2025
@anonym_d8a21a

@kristina534 fajcenie je pre primitivov. Nechcela som viac patrit medzi tych jednoduchsich ludi. Prestala som zo dna na den. Skratka som si nekupila cigarety a bolo vybavene. Fajcila som 10r. Nefajcim 20r.

@anonym_d8a21a Keď myslíš..a paradox je,že robím v nemocnici a denne vidím ako fajčia aj "jednoduchý lekári"..aje8je to svinstvo to uznávam.

larsen
26. okt 2025

Fajčila som asi 5 rokov. Prestala som fajčiť zo dňa, na deň. Nefajčila som asi tri týždne a stála som na zástavke autobusu, reku zapálim si. Mala som v kabelke cigarety. Otvorila som ich, zapálila som si a vyfajčila som asi štvrť cigarety. Zrazu sa mi začala točiť hlava a bolo mi na zvracanie. Cigaretu som odhodila a nejako som to predýchala. A odvtedy už nefajčím. Proste som to zvládla bez akýchkoľvek náhrad. Nefajčím už približne 30 rokov.

anonym_2336a0
27. okt 2025

Pozrela som na svoje dieťa a povedala si,že tu chcem byť pre neho čo najdlhšie. A zabralo 🙂

anonym_d8a21a
27. okt 2025
@anonym_f94ba9

@anonym_d8a21a Keď myslíš..a paradox je,že robím v nemocnici a denne vidím ako fajčia aj "jednoduchý lekári"..aje8je to svinstvo to uznávam.

@anonym_f94ba9 primitivi su vsade, aj v najvyssej politike.

anonym_24cc56
27. okt 2025
@larsen

Fajčila som asi 5 rokov. Prestala som fajčiť zo dňa, na deň. Nefajčila som asi tri týždne a stála som na zástavke autobusu, reku zapálim si. Mala som v kabelke cigarety. Otvorila som ich, zapálila som si a vyfajčila som asi štvrť cigarety. Zrazu sa mi začala točiť hlava a bolo mi na zvracanie. Cigaretu som odhodila a nejako som to predýchala. A odvtedy už nefajčím. Proste som to zvládla bez akýchkoľvek náhrad. Nefajčím už približne 30 rokov.

@larsen presne toto som mala aj ja, akoby mi telom jed prechadzal. stacilo. mne sa este aj toci riadne hlava, otazeju nohy uplne.

diaszoky
27. okt 2025

@kristina534 ja uznrok nefajcim

Strana
z2