icon

Kupujete Ramu a margaríny? Sú škodlivé?

4. sep 2024

Vždy si kupujem maslo rama atď tie margaríny. Podľa vás sú naozaj škodlivé? Mne to klasické maslo malé v kocke nechutí si natrieť na pečivo..

yosi
4. sep 2024

@fido69 Konkrétne?

fido69
Autor odpoveď zmazal
medda_beda
Autor odpoveď zmazal
medda_beda
4. sep 2024

@yosi Na akej škole? Na veľmi dobrej a uznávanej univerzite.

yosi
4. sep 2024

@medda_beda Ja nie som fanúšikom margarínu, ale prirovnať margarín ku plastu môže len skutočný debil.

annamivo
4. sep 2024

Áno kupujem, ale iba ramu. Tu zjeme 1balenie tak za mesiac, kupujem aj maslo. To dávam do varenia väčšinou, alebo keď pečiem zemiaky v šupke.

medda_beda
4. sep 2024

@yosi Alebo ti len chýbajú vedomosti čo odlišuje margarín od plastu.

yosi
4. sep 2024

@medda_beda Vieš ako a z čoho sa vyrába margarín resp plast?

fido69
Autor odpoveď zmazal
yosi
4. sep 2024

@fido69 Ja margarín neobhajujem, zje sa u nás tak 1-2 kusy ročne, a aj to len ako súčasť do pomazánky. Ale keď čítam, že margarín je príbuzný plastu alebo, že sa vyrába z ropy, tak mi vrie krv

saxana000
4. sep 2024

Mame doma jedno aj druhe.perlu maslovu lubi moj muz.ja som.skor za klasicku kocku.su recepty do ktorych ju davam aj niektore natierky mam.pisane s perlou

fido69
Autor odpoveď zmazal
medda_beda
4. sep 2024

@yosi
Ja to nikde nepíšem ako fakt, nie som chemik a neviem sa ti vyjadriť ku kvalite potravín a tak isto neviem povedať čo je pravda a čo nie.
Napísala som len názor do diskusie nic viac nič menej.
Podľa všetkého výrobu neovládaš ani ty a asi až taký blud to nebude.
Kopa látok sa molekulárnou štruktúrou líšia len trochu, ale vlastnosti majú úplne rozdielne.
Takže nie margarín nie je plast.

fido69
Autor odpoveď zmazal
fido69
Autor odpoveď zmazal
fido69
Autor odpoveď zmazal
medda_beda
4. sep 2024

@fido69 Až na to, že na mužovej škole sa jednalo hlavne o molekulárnu štruktúru a podstatou toho celého bolo, že to nie je potravina ktorú by bolo prospešné konzumovať.
Bol to len príklad toho ako asi zdravé to môže byť.
Nič viac.
Nikto netvrdí, že Rama, Flóra sú plasty.

h2
4. sep 2024

@elenka74 Posielam ti fotky tej nádobky na maslo, ako som sľúbila:

suge
4. sep 2024

Na chlieb a pečivo nenatieram nič, kazí mi to ich chuť. Ale občas použijem margarín do pečenia.🤷‍♀️

yosi
4. sep 2024

@fido69

Vlastná výroba je založená na intenzívnom miešaní nad bodom topenia tukovej zložky okolo 50°C vopred pripravenej zmesi tukovej a vodnej fázy, z ktorej vznikne homogénna zmes. Tá sa následne podrobí kryštalizácii v chladených valcoch a súčasne sa mechanicky spracúva miesením.

https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Margarín

yosi
4. sep 2024

@medda_beda Tak sme predsa len došli k záveru, že margarín nie je plast.

sisaka
4. sep 2024

@dominikamacakova ako že nekupuješ margaríny?
Však ten vegan block je margarin! to si fakt myslíš, že je to niečo iné, alebo dokonca, že je to nejaká výhra oproti takému humusu ako je Rama?
Však si prečítaj zloženie preboha! Však je to takmer identické! Rozdiel je v tom, že Rama tam má okrem repkoveho a kokosoveho oleja aj slnečnicový a to vegan “maslo” tam má okrem repkoveho, kokosového ešte shea a mizive percento mandľového. Emulgator ten istý.

sisaka
4. sep 2024

A k otázke. Kupujem maslo a kde má ísť maslo, dám skutočné maslo. -do varenia, pečenia, na chlieb.

Nemám rada žiadne náhrady - či už náhrady masla, mlieka, mäsa, vajec a neviem, čo všetko už vymysleli.

rk123
4. sep 2024

nekupujem, nejem, ved to ma zlozenie horsie jak igelitovy sacok 😀

tiezjedna
4. sep 2024

maslo, tie náhrady nám nikomu nechutia

dominikamacakova
Autor odpoveď zmazal
dominikamacakova
4. sep 2024

@sisaka áno máš pravdu, ale radšej si dám bio bambucké maslo ako palmáč v kelimku

yosi
4. sep 2024

@dominikamacakova A čo je na bambuckom masle zázračné? Je to rastlinný tuk rovnako ako repkový alebo palmový olej. Palmový olej má veľmi zlú povesť, avšak jeho problém nespočíva v nekvalitne. Skôr v tom, že sa kvôli pestovaniu olejovej palmy rúbu pralesy

lakebabe
4. sep 2024

Nie ani jedno, nie kvôli škodlivosti, ale nikto by to u nás nejedol. Je to chuťovo otras pre mňa. Muž bol kedysi naučený na Rámu maslovu, už aj on si odvykol .kupujem len klasické maslo

dadulala
4. sep 2024

V živote som to nekúpila a nikdy nekúpim,ani žiadne Hery,Palmariny a pod. Dokonca nekupujem nič čo obsahuje palmový olej,tuk,takže skoro žiadne sladkosti,všade je to napchate. Len klasické maslo,na chlieb aj do pečenia.