Matcha a jej účinky pri intolerancii kofeínu
Ahojte, chcem sa vás opýtať, ak pijete matchu, zvládate to v pohode? Ja som pila dlhé roky kofeín, dokonca naozaj 5 káv denne niekedy. Potom po dvoch ťažkých covidoch nastal zlom a moje telo reaguje prehnane na kofeín - príde mi zle, búši mi srdce, neskutočne ma chytí úzkosť, nervozita, celé zle. Chcela by som skúsiť matchu, avšak dať takmer 35 eur s poštovným, keď neviem, či to vôbec znesiem sa mi zdá byť dosť. Už som si takto kúpila Thrivo a tu mi stojí v skrinke.
Pije niekto matchu, kto netoleruje kofeín v káve?
Ste s tým v pohode?
Ďakujem.
Thrivo som spomenula len na okraj, ze tiez som si ho kupila na skusku, vyhodila 68 eur a zle mi bolo. Matchu ceremonialnu, naozaj pravu japonsku kupis od 25 eur vyssie. Ja som si nasla dva druhy, ktore su fajn, jedna stoji po zlave s postovnym 32 eur a druha po zlave s postovnym 33,16 = tu by som chcela viac. Ale pride mi, ze zase vyhodim peniaze a nebudem ju tolerovat...
Thrivo som spomenula len na okraj, ze tiez som si ho kupila na skusku, vyhodila 68 eur a zle mi bolo. Matchu ceremonialnu, naozaj pravu japonsku kupis od 25 eur vyssie. Ja som si nasla dva druhy, ktore su fajn, jedna stoji po zlave s postovnym 32 eur a druha po zlave s postovnym 33,16 = tu by som chcela viac. Ale pride mi, ze zase vyhodim peniaze a nebudem ju tolerovat...
@anonym_autor aj v DM sa dá kúpiť lacnejšie - na skúšku, ale tá japonská je oveľa lepšia. Vydrží asi mesiac jedno to balenie.
@anonym_autor šak a chceš s tým robiť čajový ceremoniál? alebo si kúp iný zelený čaj jemne mletý, napr. hannasaki, ten je tiež výborný...
@anonym_autor šak a chceš s tým robiť čajový ceremoniál? alebo si kúp iný zelený čaj jemne mletý, napr. hannasaki, ten je tiež výborný...
@biba_18 áno, mám všetko ku príprave matchy 🙂
@anonym_autor ale šak ceremoniál je o dačom inom 🙂 ale v pohode, daj si za 35, len sa čudujem, no ...
@biba_18 tak ceremoniál budem robiť, ale iba sama, neplánujem pozývať na čajové dýchanky ostatných.
@anonym_autor ale keď ceremoniál - teda kimono, vonná sviečka, zákusoček, čaj, meditácia, cca 45 minút? alebo dokonca veľký ceremoniál 4 hodiny? 😲
@biba_18 vonná sviečka, meditačný vankúš, matcha čaj, meditácia. Tam to ostane.
@anonym_autor fakt? citujem: "Ja som pila dlhé roky kofeín, dokonca naozaj 5 káv denne niekedy. "
@biba_18 áno, ale už od covidu rok 2022 ho nepijem, ved pisem, ze ho netolerujem.

neviem kde si pozerala matchu za 35, ja za toľko nekupujem - je to čaj
thrivo nie je náhrada za kávu ani za matchu - je to doplnok stravy, obsahuje síce zelený čaj, ale aj kopec iných vecí ...
ja osobne pijem kávu, ale jeden čas som pila matchu - a mala som občas rovnaké príznaky ako máš ty teraz po káve - citujem "príde mi zle, búši mi srdce, neskutočne ma chytí úzkosť, nervozita, celé zle." ... je to rovnaké silné ako káva ...